Kezdje inkább később a munkát, minthogy kényszermegoldásokat kelljen alkalmaznia

Általában Magyarországon az a szokás, hogy mindennek nekiesünk és majd lesz aztán valahogy, majd megoldjuk, de ahhoz, hogy egy lakásfelújítás flottul menjen, nem baj, ha több időt szánunk magára az előkészületekre is. Nem győzzük elégszer hangsúlyozni és mindenhol elmondani: szánjunk elegendő időt az előkészületekre!

A cikket szerkesztette: Mapei Kft.

„A fenntartható fejlődés szem előtt tartásával, a tartós, környezetbarát termékeinkkel, megoldásainkkal és minden tudásunkkal segítsük az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában…és erre mindenkor készen állunk!”

A termékeinkkel készített burkolatokat, kivitelezést csak egyszer kell elkészíteni, és nem kell aggódnia a reklamációs problémák miatt. A Mapei biztonságot és garanciát jelent arra, hogy otthona, épülete szépségét hosszú távon, nyugodtan és gondmentesen élvezhesse. A Mapei anyagokkal készült felülettel elégedett lesz, azt nem kell 1-2 év múlva kicserélni, javítani. Nem kell aggódnia amiatt, hogy vajon mennyire lesz tartós az elkészült burkolat. Nem kell elviselni a visszabontással és újraépítéssel járó költségeket, koszt, időt. 

Ki szereti a reklamációkat, a költséges javítást, a felfordulást okozó visszabontást, az elvesztegetett időt?

Mindazt a felesleges energia-, pénz- és időráfordítást, ami elkerülhető, ha már első alkalommal Mapei segédanyagok kerülnek felhasználásra? 
Sok esetben sajnos a megrendelők nincsenek tisztában annak a jelentőségével, hogy milyen döntő szerepet játszik a megfelelő minőségű anyagok használata burkolata, az elkészült felület tartóssága, élettartama szempontjából, és csak azután ismerik fel ennek fontosságát, amikor már megtörtént a baj.

Válassza Ön is otthona felújításához, kivitelezéséhez a Mapei már elsőre végleges megoldásait!

Kapcsolat
Mapei Kft.

Nézzük mik is ezek az előkészületek?

Először is szánjunk elegendő időt az információgyűjtésre!
Mindig tudjuk, hogy mit akarunk, és ne kerüljünk olyan helyzetekbe, hogy kényszermegoldás mellett kelljen döntenünk, hogy aztán utólag kelljen „barkácsmegoldásokkal” így-úgy megoldani.
Honnan szerezhetünk információkat?

  • Nyilván a gyártóktól, ha van szaktanácsadói vonalon, weboldalakon, vagy esetleg ha van a gyártónak saját újsága, magazinja, abban is nagyon sok hasznos információt találhatunk.
  • Kivitelezőktől is kaphatunk számos hasznos információt és segítséget, tanácsot, trükköt és ötletet kaphatunk tőlük, ha kihívjuk őket a helyszínre, és ajánlatot kérünk tőlük.
  • Kereskedőktől, ahol érdemes megnézni a termékeket élőben, főleg szaniterek, és csempe, járólapok esetén. Egész más egy interneten lévő kép, és egész más megnézni, megtapogatni élőben az adott terméket.
  • És minden ismerősünktől, aki korábban már átesett hasonló lakásfelújításon.

Szánjunk időt a tervezésre!

Például egy fürdőszoba esetén – de legyen szó bármelyik helyiségről otthonunkba -, fontos, hogy mit hova szeretnénk tenni. Hol lesz a kád, a mosdó, lesz és ha igen, akkor hol a fürdőszobaszekrény…stb. Ezek azért fontosak, mert a vízvezeték szerelőnek, gázszerelőnek vagy villanyszerelőnek sem mindegy, hogy mi hova fog kerülni, a burkolónak pedig már eleve ezzel kell számolnia, hiszen mielőtt a burkolási munkának nekifognánk, ezeket a dolgokat már fixen kell tudnunk. Vagy utólag kell rajta változtatni, ami mindig problémás.

Szánjunk időt a pénzügyi tervezésre!

Ha már összeállt az elképzelés, tudjuk mit hova akarunk, megvannak az ajánlataink mindenféle munkára, termékre, akkor tervezzük meg a költségeket is. Szükség szerint igazítsuk igényeinket a lehetőségeinkhez.

Tervezzük meg a munkák logisztikáját, időrendjét!
Melyik anyagot, terméket mikor tudjuk megkapni, van-e készleten, és ha megkaptuk, akkor tudjuk-e tárolni, addig, amíg szükség nem lesz rá. És már a legelején érdemes letisztázni, hogy melyik szakember mikor tud jönni és mi szükséges az ő munkájához: víz, áram, akár lakáskulcs a bejutáshoz, már ha bízunk benne annyira…

Ha már szakember, akkor tisztázzuk le azt is, hogy Ő milyen anyagot hoz, mit szerez be ő és mit kell nekünk megvásárolni, illetve tudjuk meg részletesen, pontosan azt is, hogy a szerződött ár mit tartalmaz. Mit tartalmaz, milyen munkafázist az ő ajánlata. Tudjuk-e hogy ő maga után ki fog-e takarítani, el fog-e pakolni?

Ezeket érdemes már a legelején letisztázni, mert akkor a szakember tudja, hogy mi az, amit mi megrendelők elvárunk, és nem merül fel annak a lehetősége sem, hogy ez menet közben vita téma legyen. Sok bosszúságot megelőzhetünk azzal is, ha tudjuk már az elején, hogy melyik szakmát melyik követi, így nem fognak egymásra mutogatni, és nem merül fel az a probléma, hogy nekünk kell a két szakma közötti takarításokat megoldanunk. Persze lehet, hogy a szakember úgy vállalja el a munkát, hogy ez nincs benne a vállalási árban, amivel nincs baj, de tudjunk róla, és ne menet közben szembesüljünk ezzel.

Talán már Ön is látja, hogy miért ennyire fontos a lakásfelújítás során az előkészület. Hiszen Otthont épít… gyűjt rá, megveszi az építőanyagokat, mestereket keres, terveztet, tervez, szervez, és végül felépül. Élete egyik legnagyobb vállalkozása. Amire annyit készült, amiről annyit álmodozott.

Hát ezért olyan fontos mindez, hogy mindebből ne „csak” egy ház legyen, hanem valódi, csodaszép otthon!

Ha elakadna, kérjen tőlünk szaktanácsot!

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...