Ezerarcú textúrák, mintázatok a falakon

Annyiféle csempe és falburkolat létezik ma már, hogy csak kapkodjuk a fejünket a sok különlegesebbnél különlegesebb felület láttán: fa hatások, vagy a természetes kövek textúrája ma már élethűen jelenik meg, ezer és ezer arcát visszaadva a valódinak, vagy éppen a meghökkentő, valószerűtlen látványnak. Ma már nem kellenek erőteljes színek sem ahhoz, hogy igazán figyelemre méltó tereket tervezzünk – mi kell hát akkor? Nemes, változatos felületek, jól eltalált csempecsaládok, melyek egyedi, személyre szabott inspirációkra sarkallnak…

A cikket szerkesztette: Argenta

Az ARGENTA gyár termékpalettája változatos kínálatot ölel fel. A minimál, letisztult családoktól kezdve a manapság nagyon trendi vintage stíluson át az elegáns, sőt klasszikus csempecsaládokig minden megtalálható. Kisebb méretű lapjait a társasházi lakások fürdőszobájához méretezi, míg a tágasabb családi házak nagyobb fürdőibe is találunk elegáns, nagy lapokat. A divatos szürkétől egészen a színes csempékig válogathatunk kedvünkre, ízlésünknek megfelelően. Dekorcsempék és számos mozaik csempe segít egyedivé kialakítani a fürdőszoba hangulatát, melyeknek négyzetméterenkénti ára van, így gazdaságosan szépíthetjük fürdőnket.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Argenta

Míg korábban a csempék színeit és mintázatát vegyítették a gyártók, és nem győztünk árnyalatokat, fényhatásokat vagy éppen mintákat választani – addig ma a minél egyszínűbb felületekben keressük a különlegeset.

Már sokszor bemutattuk olvasóinknak, hogy egyetlen szín hány és hány arcát képes megmutatni akár egyetlen csempe felületén is, hát akkor, ha még egy egész falról, vagy helyiségről beszélünk! 


A neves nagy márkák, minőségi csempegyárak közül az olasz Porcelanosa mellett a spanyol Argenta az, akit ilyen szempontból szintén kiemelnénk, hiszen a lapok felületi textúrája, a természet elképesztő utánzása magáért beszél – gondoljunk akár fa, akár terméskő vagy éppen márvány felületekre a falon vagy épp a padlón.

Itt van máris az elképesztően elegáns márványhatású felület: Az Argenta Ascot termékcsaládjában a márványos minták erezetei kontrasztosan köszönnek vissza, így a fekete-fehér terek, a loftos jellegű, fekete fém vagy vaskeretekkel kiegészített és berendezett enteriőrökhöz kiválóan passzolhat ez a változat.

Azonban a család több gyönyörű mintázatot, színt is tartalmaz még, a márványos felületet akár egy finomabb, lágyabb megjelenésében bemutatva.

Az Argenta termékek a belsőépítészeti megoldásokat új koncepcióba helyezték – egy-egy stílust, textúrát, anyagszerűséget olyan sokféle variációban képesek megjeleníteni, visszaadni számunkra, hogy szinte bármelyikből egyedi, személyre szabott tereket vagy falakat tervezhetünk.

A minden esetben harmonikus, és kiemelten esztétikus megoldások olyan széles termékpalettán kaptak helyet, hogy áttekinteni itt valamennyit szinte lehetetlen lenne, épp ezért most kiragadunk mindössze néhány szépséget, az egyedi textúrák jegyében.

A gyártó egyik legújabb termékcsaládja, az Adobe Sieries család is ilyen: nem csupán a felülete, a textúrája és annak színvilága változatos, de több árnyalatban, többféle mintában is kirakható az egyébként nagyon egyszerű, önmagában csíkozott 15X30 cm-es méretű lapcsalád.

Finom dekorjaival, és meseszép padlólapjaival álomszerűen finom tereket tervezhetünk, a legújabb trendek jegyében.

A sokféleség – íme – egyetlen egy családon belül is mennyire jelen van, a változatos méretek, formák, árnyalatok mellé már színek sem kellenek, olyan sokféle, különleges és egyedi felületek megvalósításában gondolkodhatunk a segítségével…

A gyártó egy másik családjánál, mely az Aragenta Arcadia nevet viseli, három színben, árnyalatban válogathatunk a 45X90 cm-es, gyönyörű, nagyméretű lapok közül – ám a dekorok, a család saját mozaikja, és a szépséges, természetes hatású felületek itt is igazán kitesznek magukért.És ha még mindig több változatosságra vágyunk, akkor mi lenne, ha kevernénk egy-egy gyártón belül a családokat?
Fényes és matt felületek szépen váltakozhatnak azonos méretben, de az egyszínű és mintás csempe sem üti agyon egymást, ha megfelelően ízléses elrendezéssel találkozik.
Ahol több falbeugró van, és a különböző falsíkokat szeretnénk kiemelni, vagy éppen elrejteni – esetleg az egyes helyiségek vagy funkciók közötti összefüggésekre szeretnénk rávilágítani – akkor tökéletes az ilyen jellegű eklektika megteremtése a falakon.


Az Aragenta Street kollekciójában pedig nem is kell messzire mennünk az eklektika és a változatosság irányába: hiszen a család számtalan elemet, felületet, hangulatot megad nekünk egyben – éppen úgy, ahogyan egy változatosan nyüzsgő, olykor lepusztult, olykor fényűzően pazar utcakép látványa.

A Street kollekció is egy egészen trendi irányt mutat be, melyben a sokféleség és a sokszínűség ezer arcából ki tudjuk választani, elő tudjuk hívni az egyedit, a személyest, a megismételhetetlent. Azt, amely éppen mi vagyunk!

Az Aragenta Ceramica minőségi, komoly múltjával, spanyolokra jellemző trendérzékenységével és esztétikai finomságaival még a változatosság sokszínűsége mellett is egy rendkívül harmonikus koherenciát, finom egységet nyújt a számunkra.

Ha pedig nem vagyunk biztosak, mit mivel is kombináljunk össze: a VS Fürdőszoba üzletekben 3D Látványtervező programjában ügyes, jó ízlésű enteriőrtervező kollégák segítenek, hogy a szabadon választott eklektika is biztos harmóniát, szép egységet eredményezzen végül…

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...