Ezerarcú textúrák, mintázatok a falakon

Annyiféle csempe és falburkolat létezik ma már, hogy csak kapkodjuk a fejünket a sok különlegesebbnél különlegesebb felület láttán: fa hatások, vagy a természetes kövek textúrája ma már élethűen jelenik meg, ezer és ezer arcát visszaadva a valódinak, vagy éppen a meghökkentő, valószerűtlen látványnak. Ma már nem kellenek erőteljes színek sem ahhoz, hogy igazán figyelemre méltó tereket tervezzünk – mi kell hát akkor? Nemes, változatos felületek, jól eltalált csempecsaládok, melyek egyedi, személyre szabott inspirációkra sarkallnak…

A cikket szerkesztette: Argenta

Az ARGENTA gyár termékpalettája változatos kínálatot ölel fel. A minimál, letisztult családoktól kezdve a manapság nagyon trendi vintage stíluson át az elegáns, sőt klasszikus csempecsaládokig minden megtalálható. Kisebb méretű lapjait a társasházi lakások fürdőszobájához méretezi, míg a tágasabb családi házak nagyobb fürdőibe is találunk elegáns, nagy lapokat. A divatos szürkétől egészen a színes csempékig válogathatunk kedvünkre, ízlésünknek megfelelően. Dekorcsempék és számos mozaik csempe segít egyedivé kialakítani a fürdőszoba hangulatát, melyeknek négyzetméterenkénti ára van, így gazdaságosan szépíthetjük fürdőnket.

A gyár termékei nagy választékban megtekinthetőek a Palatinus Fürdőszoba szalonokban és a V-S Fürdőszoba szalonokban. Számos családja raktárkészletünkön megtalálható. Amennyiben kérdése merülne fel a termékekkel kapcsolatosan a kollégák készséggel állnak rendelkezésre.

          

Argenta

Míg korábban a csempék színeit és mintázatát vegyítették a gyártók, és nem győztünk árnyalatokat, fényhatásokat vagy éppen mintákat választani – addig ma a minél egyszínűbb felületekben keressük a különlegeset.

Már sokszor bemutattuk olvasóinknak, hogy egyetlen szín hány és hány arcát képes megmutatni akár egyetlen csempe felületén is, hát akkor, ha még egy egész falról, vagy helyiségről beszélünk! 


A neves nagy márkák, minőségi csempegyárak közül az olasz Porcelanosa mellett a spanyol Argenta az, akit ilyen szempontból szintén kiemelnénk, hiszen a lapok felületi textúrája, a természet elképesztő utánzása magáért beszél – gondoljunk akár fa, akár terméskő vagy éppen márvány felületekre a falon vagy épp a padlón.

Itt van máris az elképesztően elegáns márványhatású felület: Az Argenta Ascot termékcsaládjában a márványos minták erezetei kontrasztosan köszönnek vissza, így a fekete-fehér terek, a loftos jellegű, fekete fém vagy vaskeretekkel kiegészített és berendezett enteriőrökhöz kiválóan passzolhat ez a változat.

Azonban a család több gyönyörű mintázatot, színt is tartalmaz még, a márványos felületet akár egy finomabb, lágyabb megjelenésében bemutatva.

Az Argenta termékek a belsőépítészeti megoldásokat új koncepcióba helyezték – egy-egy stílust, textúrát, anyagszerűséget olyan sokféle variációban képesek megjeleníteni, visszaadni számunkra, hogy szinte bármelyikből egyedi, személyre szabott tereket vagy falakat tervezhetünk.

A minden esetben harmonikus, és kiemelten esztétikus megoldások olyan széles termékpalettán kaptak helyet, hogy áttekinteni itt valamennyit szinte lehetetlen lenne, épp ezért most kiragadunk mindössze néhány szépséget, az egyedi textúrák jegyében.

A gyártó egyik legújabb termékcsaládja, az Adobe Sieries család is ilyen: nem csupán a felülete, a textúrája és annak színvilága változatos, de több árnyalatban, többféle mintában is kirakható az egyébként nagyon egyszerű, önmagában csíkozott 15X30 cm-es méretű lapcsalád.

Finom dekorjaival, és meseszép padlólapjaival álomszerűen finom tereket tervezhetünk, a legújabb trendek jegyében.

A sokféleség – íme – egyetlen egy családon belül is mennyire jelen van, a változatos méretek, formák, árnyalatok mellé már színek sem kellenek, olyan sokféle, különleges és egyedi felületek megvalósításában gondolkodhatunk a segítségével…

A gyártó egy másik családjánál, mely az Aragenta Arcadia nevet viseli, három színben, árnyalatban válogathatunk a 45X90 cm-es, gyönyörű, nagyméretű lapok közül – ám a dekorok, a család saját mozaikja, és a szépséges, természetes hatású felületek itt is igazán kitesznek magukért.És ha még mindig több változatosságra vágyunk, akkor mi lenne, ha kevernénk egy-egy gyártón belül a családokat?
Fényes és matt felületek szépen váltakozhatnak azonos méretben, de az egyszínű és mintás csempe sem üti agyon egymást, ha megfelelően ízléses elrendezéssel találkozik.
Ahol több falbeugró van, és a különböző falsíkokat szeretnénk kiemelni, vagy éppen elrejteni – esetleg az egyes helyiségek vagy funkciók közötti összefüggésekre szeretnénk rávilágítani – akkor tökéletes az ilyen jellegű eklektika megteremtése a falakon.


Az Aragenta Street kollekciójában pedig nem is kell messzire mennünk az eklektika és a változatosság irányába: hiszen a család számtalan elemet, felületet, hangulatot megad nekünk egyben – éppen úgy, ahogyan egy változatosan nyüzsgő, olykor lepusztult, olykor fényűzően pazar utcakép látványa.

A Street kollekció is egy egészen trendi irányt mutat be, melyben a sokféleség és a sokszínűség ezer arcából ki tudjuk választani, elő tudjuk hívni az egyedit, a személyest, a megismételhetetlent. Azt, amely éppen mi vagyunk!

Az Aragenta Ceramica minőségi, komoly múltjával, spanyolokra jellemző trendérzékenységével és esztétikai finomságaival még a változatosság sokszínűsége mellett is egy rendkívül harmonikus koherenciát, finom egységet nyújt a számunkra.

Ha pedig nem vagyunk biztosak, mit mivel is kombináljunk össze: a VS Fürdőszoba üzletekben 3D Látványtervező programjában ügyes, jó ízlésű enteriőrtervező kollégák segítenek, hogy a szabadon választott eklektika is biztos harmóniát, szép egységet eredményezzen végül…

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. október 10.

„Letisztult, modern, sallangmentes komponálás” – Vadász Bence építésszel beszélgettünk

Az OtthoNNeked életében fontos szerepet tölt be az évről évre kiírásra kerülő Jövő Otthonai építész ötletpályázat. Idén is sokan döntöttek úgy, hogy megmérettetik magukat....

2019. október 09.

Le Corbusier – Az építészet francia mestere

Charles-Edouard Jeanneret, ismertebb nevén Le Corbusier 1887. október 6-án született a svájci La-Chaux-de-Fonds városában. Életének 77 éve alatt forradalmasította az építészetet, és a...

2019. október 08.

Otthon Design Ősz 2019.

2019. október 11-13. között kerül megrendezésre az idei Otthon Design Ősz. A kiállításnak otthont adó Hungexpo egy hétvégre átadja magát a lakberendezési trendeknek és...