Egy hiba, ami a legszebb házat is tönkreteszi!

Az első benyomás fontosságát talán nem kell ecsetelnünk; mégis sokan akadnak, akik ugyan elméletben tisztában vannak vele, a gyakorlatban nem élnek az erejével – legyen szó öltözködésről, beszédről, az autójuk külsejéről vagy otthonukról.

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Hörmann Hungária Kft.

Gondoljunk csak az utóbbira; sokan azt hiszik, hogy nem probléma, ha házuk kívülről nem túl vonzó, hiszen belépve úgyis meggyőzi majd a vendégeket az enteriőr – azonban a kellemetlen utcafronti látvány rossz érzéssel tölti el az embert. Emlékezzünk csak Alfred Hitchcock Psychocímű filmjére, és a fenyegető külsejű Bates-házra. Legyen bármilyen otthonos is belül, nem szívesen lép be az ember egy lepukkantnak tűnő épületbe.

Erről pedig sokan elfeledkeznek. Az enteriőrre nagy hangsúlyt fektetnek: gyönyörűek a burkolatok, tele van a ház fantasztikus designbútorokkal, és minden egyes négyzetcentin látszik a gondos kezek munkája. Kívülről azonban a ház nem szép. Középszerű. Unalmas. 

Természetesen nem lehet minden otthon olyan, mintha Frank Lloyd Wright, John Lautner vagy Zaha Hadid tervezte volna, azonban ez nem jelenti azt, hogy ne hozhatnánk ki a legtöbbet a rendelkezésünkre álló épületből. Amennyiben megengedhetjük magunknak, otthonfejlesztésre szánt büdzsénket úgy alakítsuk, hogy kültéri és beltéri javításokra is jusson belőle.

Az egyik legfontosabb elem a garázskapu – nemcsak a látvány, de a funkcionalitás szempontjából is. A jó garázskapu gondoskodik a megfelelő első benyomásról, miközben védelmet is nyújt autónk és otthonunk számára. 

A modern garázskapuk már színben és formában elérhetőek, és a Hörmann kínálatában biztosan megtaláljuk azt, amelyik legjobban illik otthonunkhoz – legyen szó szekcionált, billenő-, oldalra futó vagy redőnykapuról. 

Készülhetnek fából vagy acélból, lehetnek alumíniumkeretesek, és kérhetjük őket sötét vagy világos színben és különféle méretekben, így a csúcsminőségű német termékek közül könnyen ki tudjuk választani a tökéletes garázskaput, amely új szintre emeli otthonunkat mind látvány, mind kényelem szempontjából. 

Ha pedig szekcionált garázskapura van szükségünk, ne habozzunk: a Hörmann RenoMatic szekcionált garázskapu meghajtással együtt most rendkívüli kedvezménnyel lehet a miénk – különleges színekben és dekorfelületekkel! KATTINTSON IDE a részletekért!

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...