Bemutatjuk a világ legcsendesebb laminált padlóját!

Az egyre népszerűbb laminált padlók egyszerűségük, szép, mutatós küllemük, könnyű felhasználhatóságuk ellenére sokakban még mindig a hangos, kopogós padló rémképeit idézik fel, pedig a mai technológiák és újítások korában semmi okunk sincs a félelemre…

A cikket szerkesztette: Haro by IBDesign

A családi vállalkozás, amit 1866-ban a bajorországi Rosenheimban Franz Paul Hamberger téglagyár és fűrészüzemként indított. Mára Németország vezető parkettagyártója. 150 év után is családi vállalkozás maradt, tulajdonosi vezetés alatt a negyedik és ötödik generáció kezében. A tradíció és innováció ezen egysége jelzi a HARO parkettát is.

A Haro parkettagyár története

Az értékes fából, ami rendezett erdőgazdálkodásból származik, a legmodernebb innovatív gyártási technológiákkal, kiváló parketta készül, ami minden lakást értékkel ruház fel, és a lakásból otthont teremt.

A HARO TRITTY laminált padlóburkoló választásával az Ön előnye közel 150 éves fa megmunkálásból származó tudásunkból és 60 éves többrétegű parketta gyártásából származik. Mint parketta specialista, igazán jó érzéssel ajánljuk a legszebb és legtermészetesebb HARO fa burkolóinkat, melyek szinte megkülönböztethetetlenek a valódi parkettától. A megtévesztésig valódinak ható stlíusjegyek alapján válik igazán vonzóvá a laminált padlóburkoló termékcsalád is. Kedvelt és divatos termékek, mint a HARO TRITTY Campus, a HARO TRITTY Loft vagy a hosszabb formátumú HARO TRITTY Gran Via hangsúlyozzák a káprázatos parketta megjelenést.

A Hamberger cég generációk óta családi vállalkozásként működik, így előnyhöz jut a legendás „Németországban gyártott” minőségi termékekből is. Nyerjen inspirációt az összehasonlíthatatlanul széleskörű laminált burkolóinkból!

Akár a sokoldalú 75-ös szériából választ, vagy a keményebb 100-as szériából, akár az extraerős 250-es termékekből – mindegyik esetben olyan laminált padlót választ, mely lába alá varázsolja a padló iparban jelen lévő innovatív technológiát. Igazán kiemelkedő az egyedülállóan egyszerű és gyors installációs rendszer a „Top Connent”, akárcsak a ConforTec technológia a HARO TRITTY Silent CT-nél, mely a világ legcsendesebb laminált burkolója.

Azoknak ajánljuk, akik magas minőségű természetes padlóburkolót szeretnének. A HARO parketta és padló a megfelelő választás!

HARO gyár a minőség jegyében

Tapasztalt munkatársaikkal és a parkettagyártás évtizedes know-how-jával tudják biztosítani a Made in Germay, Made by HARO márkaminőséget. A legjobb példát parkettapadlóik ragasztása szolgáltatja. Világméretű szolgáltatóként parkettaléceiknek a trópusokon ugyanolyan tartósaknak kell lenniük, mint a sarkvidéken. Olyan ragasztásokat fejlesztettek ki, amelyek számolnak a legnagyobb kihívásokkal. Kézenfekvő, hogy ennek a többlet-ráfordításnak, amely a jobb minőséget célozza, megvan az eredménye.  A HARO sportpadlók a legkeményebb feltételek között, pl. olimpiai játékok alkalmával is bizonyítják a mesteri tudást. Ami ismét az Önök közvetlen előnyére szolgál. Végeredményben pedig a sport terén szerzett tapasztalataink közvetlenül megjelennek az otthonok számára gyártott parkettalécek gyártásában is. A tapasztalatnak és a know-how-nak ez az előnye jelenti a különbséget a HARO laminált padlók, parafa padlók, a parkettmanufaktur, a CELENIO és a DISANO termékek esetében.

HARO és az innováció

“Az életminőség megváltoztatásához az ügyfelek igényeiről is a legjobb információkkal kell rendelkezni. Hogy ne rohanjunk a trendek után, hanem mi alakítsuk azokat, finom érzékkel napfényre kell hozni a közös fejlesztéseket és igényeket. Mert a jövőben csak így lehet kialakítani az igényeknek megfelelő innovációkat. Hogy a HARO innovációs motorja minden ciklusban működik, azt mutatják az utóbbi években megvalósult úttörő új fejlesztéseink: legyen szó a minden fürdőszobai környezetben kellemes padlóérzetet biztosító Spa-Parkett típusról, a parkettmanufaktur által kézműves munkával előállított prémium padlókról, a clean & green ökológiai ápolószer-családról vagy a színtartósság érdekében UV-védelmet biztosító sunProtect termékről – innovációink mind az életminőség javítását szolgálják az Ön otthonában. Emellett van egy terület, amelyet különösen a szívünkön viselünk: a korlátok nélküli lakhatás. Egy egyre idősödő társadalomban fontosnak tartjuk, hogy olyan termékeket fejlesszünk ki, amelyek önmagukban meghatározott életet tesznek lehetővé.”

A praktikum és a szépség nálunk egyáltalán nem kizárt.

A HARO márkájú parkettában nemcsak egy közepes méretű családi vállalkozás sok évnyi tapasztalata és magas szintű minőségi követelménye rejlik, hanem számos innovatív megoldás is annak érdekében, hogy a padló lerakása, ápolása és használata még kényelmesebb legyen.

Éppen ezért a HARO munkatársai a ragasztó nélküli Lock Connect, Top Connectés ComforTec lerakási rendszerektől, a kiváló minőségű permaDur, bioTecés naturaLin-Naturöl felületkezelőktől a kényelmes Silent Pro zajcsökkentő alátétig és az aquaShield nedvességvédőig mindig új lehetőségeket keresnek – és találnak – a vállalat fejlesztő és gyártó részlegeiben ahhoz, hogy a fa nyersanyagból egy darab parkettát gyártsanak, amelyben Ön az első pillanattól évszázados örömét leli majd.

HARO a környezettudatosság jegyében

“Ha valaki, mint mi is, természetes anyagokból állítunk elő termékeket, nem mehetünk a természettel szemben, hanem együtt kell működnünk vele. A vállalat több mint 150 éves története azt sejteti, hogy a tartós tevékenység hogyan határozza meg mindennapos gyakorlatunkat. Jól mutatja az ezen a területen tanúsított tényleges elhivatottságunkat az a tény, hogy mi vagyunk Németország első 100% PEFC tanúsítvánnyal rendelkező parkettamárkája. Túlnyomórészt hazai fafajtákat használunk, és ezzel a rövidebb szállítási útvonalaknak köszönhetően a környezetre is kisebb hatást gyakorlunk. A HARO PARKETT alsó szerkezetéhez használt lucfenyő 2/3 részét a régióból szerezzük be.

Legkorszerűbb gyártási technológiáink környezeti szempontból ugyancsak egy lépést jelentenek a megfelelő irányba: így tudunk garantálni magas nyersanyag-kitermelést és azt, hogy ne pazaroljuk az értékes erőforrásokat. A folyamatosan kiigazított gondolkodásmódunk az energiaellátásban is megmutatkozik: már 1971 óta használjuk a gyártás során keletkező fahulladékot öko-áram előállítására, amelyet nemcsak a vállalatunk hasznosít, hanem a közösségi hálózatba is betáplálunk. 1998-ban a Hamberger cég fafeldolgozó vállalatként kapta meg a DIN EN 14001 tanúsítványt és az EU Öko-Audit szerinti következő értékelést: Egy vállalat megélt környezeti kompetenciája helyi gyökerekkel és régi hagyománnyal, amelyet a termékeken már első látásra fel lehet ismerni a “Kék Angyal” környezettudatosságot igazoló környezetvédelmi pecsétjéről.”

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Haro by IBDesign

Hiszen nincs is annál kellemetlenebb, amikor a gyerekek hangosan trappolnak, szétszórva a padlón a műanyag legó kockákat, esetleg szertelen párunk, vagy tini lányunk tűsarkúban kopog vissza a kapkodásban itthon felejtett mobilért, bérletért, vagy uzsonnás táskáért. Ahogyan az sem éppen leányálom, amikor a felettünk lakó szomszéd fapapucsban járkál ide-oda a hangos laminált padlóján.

Nos, ő még nem tudja talán, hogy a laminált padló is lehet csendes, sőt még annál csendesebb, mint ha egy átlagos anyagú, minőségű laminált padló felhelyezését megelőzően minden szükséges alátétfóliát, és szigetelést beépítettünk. (Sajnos, ugyanis a padlónk csendessége nagyban függ attól is, hogy mi van alatta, és még ha minden megfelelő anyag ott is van, az milyen módon lett beépítve.)

A laminált padlók sokak által nem kedvelt, jellegzetesen magas hangfekvésű, kopogó hangját az egész helyiségben, légtérben, de még az alatta lévő szinteken is lehet hallani. A kellemetlen hangzást az a számos üreg okozza, mely a laminált padló és a födém között alakul ki, az úsztatott fektetési technológiából adódóan, melyet persze a komolyabb gyártók már ügyesen kiküszöbölnek. Hézagmentes, nagy sűrűségű felületekkel segítik elő a jobb hangszigetelést, a nehezebb súllyal rendelkező laminált padlók szépen felfekszenek az aljzatra. Az is nagyon sokat számít, ha leragasztott laminált padló felületen sétálunk – nyilván jóval csendesebb, kellemesebb felületet kapunk ily módon.

Számos újszerű, innovatív technológia létezik – a HARO azonban kifejlesztette a világ legcsendesebb laminált padlóját, mely a Silent ComfortTec névre hallgat és nem véletlenül! A legújabb fejlesztésű HARO Silent CT-nek köszönhetően elfeledhetjük az oly idegesítő hangos cipőkopogást, trappolást, és minden dobogó hangot, melyet egyébként egy átlagos, hagyományos, kezdeti laminált padló a már fentebb is magyarázott üreges rétegek miatt csak még inkább kiemelt, felerősített.

Az az új páratlan technológia azonban 60%-al csökkenti a zajszintet a hagyományos laminált padlókhoz képest, melyeken mindössze csak szigetelő réteget találunk. A HARO „ComfortTec” öntapadós hátsó oldalával szépen felfekszik a talajra, így nincs, ami kopogjon, kellemesen, zajtalanul tudunk sétálni a leragasztott laminált padlónkon – melynek ráadásul a letétele is gyors és egyszerű, a Top Contect rendszernek köszönhetően.

Ha gondolt már rá, hogy akár saját maga állna neki a padló lerakásának – ezzel is spórolva a felújítási költségeken – akkora HARO Top Contect megoldásának köszönhetően akár mi magunk, mindenféle szerszám nélkül is nekiállhatunk, és néhány klikkes kattintás csupán, és kész is a tökéletes, halk, és látványában sem utolsó padló burkolat.

De ha már a csendes, halk padlóról beszélünk – akkor nézzük meg kicsit részletesebben is a HARO TRITTY Silent CT ComforTec technológia legfőbb előnyeit… Azon túl, hogy 60%-kal csökkenti a zajszintet- a 2 mm-es PE hangszigetelő fólia használatához képest valóban halk és ráadásul megfizethető. Könnyedén összeállítható a Top Connect rendszer segítségével, és ami különösen jó hír: mindenféle ragasztó – és káros anyag kibocsátása nélkül szerelhető, sőt, a szerelést követően akár már azonnal használatba is vehető! Fontos kiemelni azt is, hogy padlófűtés esetén is alkalmazhatjuk.

A 25 éves garanciát vállaló HARO csak ezt a termékét is már több mint 80 féle, különböző stílusban kérhetjük – a TRITTY 75, TRITTY 100 -as termékek közül válogatva.

A páratlanul egyedi, innovatív technológia 60%-al kevesebb zajszintet, számos extra kényelmet biztosít mindennapjaink során – melynek köszönhetően könnyen élvezhetjük a csendes, nyugodt mindennapokat – a világ leghalkabb laminált padlóján.

És még ezen kívül is létezik egy újítás, ez pedig nem más, mint a HARO Silent Pro DS, melynek lényege a PUR-on, azaz az anyag ásványi-anyag készletén alapszik, ahol még a pára áteresztő rétege is laminált, így alkalmazható padlófűtés fölé is.

Bizony, a gyönyörű klasszikus faparkettákat gyártó HARO ilyen innovatív újításokkal segíti és teszi tökéletesebbé mindennapjainkat.

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...