Barátságos, angol stílusú házban él a divatvilág egyik főszereplője

A divat világában folyamatos a pörgés. Ha láttunk már néhány a témával kapcsolatos filmet, tudhatjuk, sosincs megállás, rohanni kell, hogy tartsák a lépést a trendekkel, hogy rajta tarthassák ujjukat a divat ütőerén. Épp ezért nem meglepő, hogy a veterán szakmabeliek egy idő után az urbánus lakás helyett inkább csendes oázisra vágynak, ahová visszavonulhatnak a fárasztó munkanapok után.

Ilyen a legnagyobb divattal foglalkozó webáruházak (nevesítve: a Net-a-Porter, a Mr Porter és az The Outnet) egyik fő részlegének igazgatója, Alison Loehnis. Férjével, Alexanderrel és gyermekivel London egyik eldugott szegletében vásároltak ingatlant – a férfi gyermekkori otthonától nem messze.

A házat még a legendás skót tájépítész, John Claudius Loudon tervezte a 19. században, és a frontról visszatérő győztes tisztek szállásául szolgált. Mivel patinás épületről van szó, szükség volt némi restaurációra és finomhangolásra – ehhez a család Claire Sat és Max de Rosee-t kérték fel a De Rosee Sa belsőépítészeti cégtől. A tervezőpáros odafigyelt rá, hogy megőrizze az épület gyönyörű jellegzetességeit, de azért modernizálják a lakóteret, hogy ideális lehessen a család számára.

A berendezésnél a sokrétűség volt a cél: helyet kaptak az enteriőrben legendás dizájnerek mesterművei is (például Poul Kjærholm és Arne Wahl Iversen székei), valamint aukciós és bolhapiacos szerzemények is – vagy épp kövek az olasz Pantelleria tengerpartjáról, amiket a nyaralás során gyűjtöttek.

A régi és az új tökéletes egységet alkot, és a ház tele van művészettel: legyen szó Picasso printről, 18. századi francia festményekről vagy Victor Pasmore modern nyomatairól, a remek ízléssel összeválogatott műalkotások és az ügyesen kurált dísztárgyak személyiséget adnak a térnek. Ha szeretnénk otthonunkat saját képünkre formálni, a nagyáruházak mellett szerezzünk be vintázs-bútorokat, kiegészítőket és dekoráljunk bátran eklektikus printekkel.

Ha vagány konyhabútorokra vágyunk, nézzünk körül a Palatinus Fürdőszobaszalonok kínálatában.

Egy ilyen régi háznál különösen érdemes odafigyelni a megfelelő hőszigetelésre, főleg az angol időjárás mellett. Ha szeretnénk a legtöbbet kihozni fűtésünkből – és lefaragni a villanyszámlát –, érdemes megnézni a Mapei hőszigetelési tippjeit.

A ház ugyan tobzódik a színekben, a letisztult berendezésnek köszönhetően sosem túlzó az összhatás – minden szobában egy adott szín dominál, ami összefogja az enteriőrt. Akadnak élénkebben berendezett és visszafogottabb, megnyugtató látvánnyal bíró helyiségek is.

A fürdőszobát többek közt izgalmas színekkel és madaras printekkel dobták fel – jó példa, hogy a fürdőszobát is nyugodtan dekorálhatjuk, nyugodtan tekintsünk rá teljes értékű helyiségként.

A házhoz egy barátságos terasz is tartozik, ahol kedvére rohangálhat a család kutyusa, Tuppy – emellett pedig egy kültéri étkezőt is kialakítottak.

Ha hasonlóan stílusos kültéri bútorokra vágyunk, nézzünk körül a SpaTrend kínálatában ide kattintva.

Alison Loehnis otthona iskolapéldája az ízléssel alkalmazott angolos eklektikának – sikerült megőrizni az otthon klasszikus jegyeit, miközben a modern világot is becsempészték.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós: Simon Brown

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

2022. május 17.

Így érhetsz el valódi fahatást a teraszon – hosszú élettartammal!

A fafelületek kezelése időigényes, ráadásul minden évben sort kell keríteni rá, ha pedig teraszburkolatként használjuk őket, könnyen előfordul, hogy szálka kerül a lábunkba. Nem...

2022. május 13.

Így lesz hosszú távon is gyönyörű a padlód!

Nem elég, ha megtaláltuk azt a padlótípust, amelyik megfelelően illik otthonunkba – érdemes odafigyelnünk néhány részletre, amivel megőrizhetjük a padlóburkolat minőségét és...

2022. április 14.

Így spórolhatunk rengeteget az otthonunkban a hőszigeteléssel!

Az árak folyamatosan emelkednek a világban – szerencsére sok pénzt megspórolhatunk otthonunkban, ha odafigyelünk egy-két dologra. Senkinek nem újdonság, hogy minden drágul, ráadásul...