Urbánus elegancia, matt fekete kontrasztokkal

Milyen ma a modern, nagyvárosi elegancia? Vagány, de mégis visszafogott. Fiatalos, letisztult, és szó, mi szó: elegáns is. Mégis hoz egy kis nyers fricskát, olyan ütős keménységet. A loft enteriőrökből jól ismert, rusztikus fa- és kőhatású felületek, az indusztriális vonalra oly jellemző, tipikus matt fekete kontrasztokkal…

FOTÓ: Porcelanosa / VS Fürdőszoba

És ezt nem csak az idejétmúlt, matt vascsöveknek, festetlen korlátoknak, szabadon hagyott vezetékeknek köszönhetjük! Ma már tudatosan keressük ezt a matt fekete látványt, melyet kifinomult, minőségi változatában is bevihetünk fiatalos, városias, kissé maszkulin jellegű enteriőrterveinkbe, elképzeléseinkbe. Szerencsére ma már számos modern gyártó hozza ezt nekünk, nem kell túl sokat keresgélnünk…

FOTÓ: Porcelanosa / VS Fürdőszoba

A fekete időtlen, elegáns, és tulajdonképpen bármivel társítható. Ám míg néhány évvel ezelőtt a nagyobb felületű, fényes változatát kedveltük, addig ma a matt, kisebb felületeken való megjelenését keressük. Ez lehet egy egész kis csíkban feltűnő matt fekete kontraszt, mint pl. egy csaptelep a világos szaniterek mellett – de lehet a loft stílus által annyira meghatározó rácsmegoldás is, melyet ma már egyre több gyártó épít bele termékeibe… 

FOTÓ: Radaway (Méta Hungary Kft)

Nézzünk meg most néhányat ezek közül!

1. Nagyvonalú, látványos megoldás falainkra, munkapultjainkra

A Porcelanosa, az XLIGHT Premium és az XTONE forgalmazói – a Porcelanosa cégcsoport tagjai – közösen alkották meg ezt a nagyvonalú, óriás méretű kerámiamegoldást, mely egészen magas tervezési szabadsággal ajándékoz meg bennünket! 

Az XLIGHT Prémium a maga mindössze 6 mm-es vastagságával falra, padlóra, de konyhák és a fürdőszoba burkolására éppúgy kiváló megoldást nyújtó anyagot leginkább folytonossága miatt fogjuk megkedvelni: látványos, egybefüggő falfelületeket hozhatunk létre vele. 

Látványos, egybefüggő, pehelykönnyű kerámia felületek bármely élettérbe

FOTÓ: Porcelanosa (Urbatek)

Szuperképessége más csempe lapokhoz képest, hogy könnyedén vágható bármilyen alakzathoz, a nekünk kellő méretekhez. Lehetővé téve bármilyen munkalap létrehozását is. Pehelykönnyű súlyából adódóan kis teherbírású, gipszkarton falakra, vagy akár a régi csempére is ráburkolható, karcálló, könnyen tisztítható, UV – és tűzálló… ráadásul eszméletlen jól néz ki! Mi kell még?

2. Urbánus, fekete kontrasztos megoldás a zuhanyzóba is!

Persze, ne legyen minden matt fekete, de ha történetesen kis terekkel rendelkezünk, az optikai tértágítás miatt a világos burkolat mellett tettük le a voksunkat, attól még nem kell lemondanunk a loftról, sem a matt feketéről! A Radaway Hypnotic fekete zuhanykabinokkal kifejezhetjük a legnehezebben kifejezhetőt: azaz, önmagunkat!

FOTÓ: Radaway (Méta Hungary Kft)

A fekete pengefal 8 mm-es Easy Clean edzett üvegből készült, vízlepergető bevonattal, mely kiválóan megelőzi a vízkőfoltokat, lerakódásokat. 

A konstrukció stabilitását az elegáns, ám erőteljes, szilárd, króm rögzítő elemek biztosítják. A távtartó rúd feje mozgatható, így akkor is felszerelhetjük, ha falunk történetesen nem párhuzamos. 

3. Nem elég hogy matt fekete, de több funkciós!

Ha már fekete keretes a zuhanykabin, akkor maradva a stílusnál, válasszunk mellé matt fekete csapokat is! 

Mind a forma, mind a funkció egyformán lényeges: Akár fali, falsík alatti, egykaros vagy termosztátos – nem kell kompromisszumot kötnünk sem a stílus, sem a kényelem tekintetében a Kludi csaptelepekkel. Csak mosdócsaptelepek esetében hatféle megoldásból választhatunk, a kád – illetve zuhanytöltő csaptelepek között pedig találunk egykaros, termosztátos, falon kívüli illetve falsíkba rejtett változatokat is.– csempésszünk hát egy kis luxust a mindennapjainkba!

A megnyerő, visszafogott csaptelepeket a króm és fehér mellett 2019 júliusa óta matt fekete változatban is elérhetjük!

FOTÓ: Kludi

4. A fürdőszoba után a konyháról se feledkezzünk meg!

Különösképp akkor, ha amerikai típusú, egybenyitott konyhánk van a nappalival, hiszen akkor pláne lényeges, hogy az oda betervezett berendezés minden egyes részlete összhangban álljon, harmonizáljon egymással. Ha pedig az egyedi, szokatlan dizájn, maszkulin megoldások felől közelítettük meg eddig új otthonunk tervezését, akkor ezt a vonalat vigyük is végig a csapok után a lámpákon, és minden egyéb kiegészítőn is! Igen, a mosogató se legyen kivétel! 

A Marmorin gyártó FOORN mosogatója egy kiváló példa arra, amikor szokatlan módon kerül megközelítésre a konyhai dizájn. A csepegtető és a mosogató medence egész belsejét fantáziadús szabálytalan vonalak díszítik, egyedi eleganciát hozva a helyiségbe. 

Egy zárt, illetve egy nyitott mintázatú dizájn közül is választhatunk, ha a Foorn mosogató mellett döntünk!

FOTÓ: Marmorin

2023. május 26.

Ezzel a természetes megoldással új szintre emelheted a teraszodat!

A fafelületek kezelése időigényes, ráadásul minden évben sort kell keríteni rá. Ha pedig teraszburkolatként használjuk őket, könnyen előfordul, hogy szálka kerül a lábunkba, komoly...

2023. április 12.

3 technológiai újítás, amelyekkel nemcsak könnyebbek, de higiénikusabbak is lesznek mindennapjaid!

A Hörmann fejlesztései könnyebbé, egyszerűbbé és biztonságosabbá teszik a életet – idősebbek számára pedig különösen hasznosak.  Ha kényelmesebb otthonra vágyunk, akkor...

2023. április 11.

Így dobd fel az otthonodat spanyol stílusban – most akciós áron!

A Palatinus Fürdőszobaszalonok akciója segít, hogy kifinomultan elegáns enteriőrt teremthessünk otthonunkban, és még pénzt is spórolhatunk. Egy nagy műgonddal kiválasztott burkolat...