Ez hiányzik most az otthonodból!

A nyár csodálatos évszak. Ilyenkor igazán lehet élvezni az életet – a nyári időszak rengeteg fantasztikus dologgal jár. Napsütés, vízpart, sült hekk, jégkrém, szabadság, bulik… 

A cikket szerkesztette: EGLO Lux Kft.

A mai rohanó, felgyorsult világunkban a különböző megatrendek hatásaival számolva (pl. globalizáció, urbanizáció) valamint, hogy emellett egyszerre kell helytállnunk otthon és a munkahelyünkön, egyre fontosabbá válik, hogy olyan helyen dolgozzunk és éljünk, ahol jól érezzük magunkat. A relaxáció fontos eszköze pedig a fény. A világítás minősége, erőssége, színe hatással van szervezetünkre, hangulatunkra, viselkedésünkre, figyelmünk intenzitására, valamint számos alternatív gyógyító terápia eszköze is. Manapság számos lehetőség nyílik a lakás, a munkahely stílusához harmonizáló világítás megtervezésére, kialakítására, illetve az ehhez megfelelő lámpák, fényforrások kiválasztására, beszerzésére.

Az EGLO LUX Kft. legfőbb célja a vásárlói igények maximális kielégítése és egy olyan széleskörű lámpa- és fényforrásválaszték kialakítása, ahol mindenki megtalálja az egyéniségének, ízlésének, pénztárcájának megfelelő és a mai trendeket követő lakásbelső kialakításához szükséges termékeket. A cég történelmi múltja 1969-re nyúlik vissza, amikor Ludwig Obwieser Ausztriában megnyitotta az első villamossági szaküzletet EGLO Leuchten néven. 1986-ban megalapították az első leányvállalaltot Németországban és egyre népszerűbbé váltak az EGLO termékek az európai piacon. Mára már 60 leányvállalat dolgozik a konszernen belül és több mint 132 országban vannak jelen, nemcsak Európában, hanem Kínában, Indiában, Amerikában is. Az EGLO LUX Kft. – mint az EGLO egyik leányvállalata- 1992-ben kezdte el a működését Dunakeszin, és röviddel ezután felépült az EGLO gyár Pásztón, ahol mára már 12 ezer darab lámpa gyártása történik naponta. A kereskedelmi központ és az első bemutatóterem Dunakeszin található, de az EGLO 2019-ben Budapesten, majd 2020-ban Budaörsön újabb lámpaszalont nyitott. Ezekben az üzletekben, valamint az országos SHOP in SHOP partnerüzletekben az EGLO termékkínálat túlnyomó része nemcsak megtekinthető, de meg is megvásárolható.

Az EGLO márka sikere abban áll, hogy gyorsan reagál és érzékeny a világ vezető lakberendezés és design trendjeinek a változására, valamint a termékeket, termékcsaládokat a vevői igények és visszajelzések alapján – 90%-os saját fejlesztéssel – tervezi és alakítja ki. Vezető szerepét többek között a magas szintű minőség (5 év jótállás LED panelekre), megbízhatóság és a kiváló kültéri, beltéri és fényforrás termékválaszték garantálja. A Vintage, rusztikus, antik stílusú lámpák éppúgy megtalálhatóak náluk, mint a skandináv, klasszikus stílus és a modern/ minimalista, praktikusságra törekvő stílust képviselő termékek.

Az EGLO piacformáló vállalkozásként mindig törekszik a folyamatos megújulásra, mivel a termékek működtetéséhez a legmodernebb technológiákat használja fel pl. energiahatékony led fényforrás, bluetooth vezérlés, lépcsőzetes fényerő szabályozás (dimmelés), távirányítós funkció, illetve a legújabb Z-generációs lámpacsalád, az okoslámpa applikáció, az „EGLO connect” .

Az EGLO LUX-nál mindenki megtalálja a számára megfelelő terméket, árban, minőségben és stílusban, ezt az üzenetet a cég szlogenje „világos”-an közvetíti is:

my light my style – az én lámpám az én stílusom

Nézzenek be hozzánk!

Kapcsolat
EGLO Lux Kft.

Azonban mi a helyzet, ha épp nem vízparton vagyunk? Otthonunk falai közt – főleg, ha a belvárosi betondzsungelben élünk –, a nyár hőség kínszenvedés lehet. A falak ontják magukból a hőt, a páratartalom az egekben, a levegő olyan sűrű, hogy harapni lehet, és akármit csinálunk, percenként lever minket a víz. 

Ilyenkor szokott az ember beruházni és venni egy légkondit. 

Sajnos azonban a klímaberendezéseknek rengeteg hátrányuk van. Drágák, rengeteg áramot fogyasztanak, szárítják a levegőt, évente tisztíttatni/szervizeltetni kell őket, nagy belmagasságnál nem túl hatékonyak, ráadásul sok ember nem is bírja a klímát – allergiásak, tüsszögnek, náthásak lesznek tőle, vagy épp megfájdul a hidegtől a nyakuk.

A mennyezeti ventilátor viszont remek alternatíva lehet – számos előnye van a klímaberendezésekkel szemben!

Energiatakarékos és környezetbarát

A légkondicionáló berendezések akár 1000 Wattot is felvehetnek óránként – míg a ventilátoroknak maximum 60 Watt áramra van szükségük. Ez a különbség többezres spórolást jelent a villanyszámlán, ráadásul így sokkal környezetbarátabb megoldást is kapunk. De a ventilátor egy klímaberendezés mellé is jó kiegészítő: sokkal hatékonyabban és energiatakarékosabban keringethetjük a hideg levegőt, így a légkondicionáló hőmérsékletét is magasabbra állíthatjuk.

Halk

A mennyezeti ventilátorok olyan halkan működnek, hogy szinte észre sem vesszük őket.

Akár 8 Celcius-fokkal alacsonyabb hőérzet

Gondoljunk csak bele, milyen, amikor a klímával nyolc fokkal hűtjük a hőmérsékletet: nemcsak rengeteg áramot kell felhasználnunk, de igazi jégverem is lesz a szobából, ahol könnyen megfázhatunk. A ventilátor nem csökkenti a hőmérsékletet, de a lefelé áramló levegőnek köszönhetően körülbelül 8 Celsius-fokkal alacsonyabbnak érezzük. 

Ráadásul a szellőztetésben is segítenek, ha nem tudunk huzatot csinálni.

Könnyen felszerelhető és nincs szükség tisztításra

Nyáron nagyon nehéz elérhető klímaszerelőt találni – főleg olyat, aki megfizethető áron és jól dolgozik. A mennyezeti ventilátor felszereléséhez viszont könnyebben találunk szakembert, és a jó hír, hogy speciális tisztításra sincs szükség: a higiénáról könnyen gondoskodhatunk házilag.

IDE KATTINTVA még többet megtudhatunk arról, milyen mennyezeti ventilátorra van szükségünk otthonunkba.

Télen is energiatakarékos

Ha a mennyezeti ventilátort ellentétes irányú forgással használjuk (ez a téli üzemmód), akkor a meleg levegőt lefelé húzza, és a szoba hőmérséklete kiegyenlítődik. Így alacsonyabbra állíthatjuk a termosztátot a megfelelő hőérzethez, és akár 10 százalékot is spórolhatunk a fűtésszámlán.

Minden stílushoz illeszkedik

Egy légkondicionáló berendezés sokszor kilóg az enteriőrből, ráadásul értékes helyet is elvehet – arról nem beszélve, hogy egy lakásban sokszor nem is tudjuk megoldani a klíma felszerelését.

A mennyezeti ventilátor viszont helytakarékos, és minden lakberendezési stílushoz találunk megfelelő modellt, amely akár – egy stílusos mennyezeti lámpához hasonlóan – fantasztikus fókuszpontot is alkothat a helyiségben.

Főleg, ha az EGLO kínálatából választunk. Kiváló minőségű, lámpával egybekötött, magas teljesítményű és strapabíró mennyezeti designventilátorok közül választhatjuk ki a kedvencünket IDE KATTINTVA.

Milyen helyiségbe érdemes mennyezeti ventilátort választanunk?

Alapvetően bármelyik helyiségbe kitűnő választás a mennyezeti ventilátor, de leggyakrabban nappalikban és hálószobákban alkalmazzák. 

Miért jobb a mennyezeti ventilátor, mint az álló ventilátor?

Bár a működési elv egyezik, nem mindegy, hová helyezzük a ventilátort: egy álló modell esetében sokszor csak egy irányban áramlik a levegő, a mennyezeti ventilátorok viszont sokkal hatékonyabban keringtetik a levegőt. 

Ha szeretnénk stílusosan és energiatakarékosan felvenni a küzdelmet a kánikulával, válasszunk egy gyönyörű, lámpával ellátott mennyezeti designventilátort az EGLO kínálatából.

IDE KATTINTVA biztosan megtaláljuk új kedvencünket.

2023. május 26.

Ezzel a természetes megoldással új szintre emelheted a teraszodat!

A fafelületek kezelése időigényes, ráadásul minden évben sort kell keríteni rá. Ha pedig teraszburkolatként használjuk őket, könnyen előfordul, hogy szálka kerül a lábunkba, komoly...

2023. április 12.

3 technológiai újítás, amelyekkel nemcsak könnyebbek, de higiénikusabbak is lesznek mindennapjaid!

A Hörmann fejlesztései könnyebbé, egyszerűbbé és biztonságosabbá teszik a életet – idősebbek számára pedig különösen hasznosak.  Ha kényelmesebb otthonra vágyunk, akkor...

2023. április 11.

Így dobd fel az otthonodat spanyol stílusban – most akciós áron!

A Palatinus Fürdőszobaszalonok akciója segít, hogy kifinomultan elegáns enteriőrt teremthessünk otthonunkban, és még pénzt is spórolhatunk. Egy nagy műgonddal kiválasztott burkolat...