Minimalista, letisztult, egyedi téli dekorációk– nem csak az ünnepekre!

A zimankós, igazi téli, fagyos-hóeséses tájak letisztult látványára még nosztalgiával vegyes vágyakozással gondolunk, ám a havas tájak meghitt, nyugodt hangulatát megidézhetjük enteriőreinkben is. A tél meghittségét az egyszerű, minimalista látványvilággal érhetjük el igazán – vagyis, a kevesebb több elvén alapszik az alábbi mutatós, giccstől mentes összeállítás…

A cikket szerkesztette: Haro by IBDesign

A családi vállalkozás, amit 1866-ban a bajorországi Rosenheimban Franz Paul Hamberger téglagyár és fűrészüzemként indított. Mára Németország vezető parkettagyártója. 150 év után is családi vállalkozás maradt, tulajdonosi vezetés alatt a negyedik és ötödik generáció kezében. A tradíció és innováció ezen egysége jelzi a HARO parkettát is.

A Haro parkettagyár története

Az értékes fából, ami rendezett erdőgazdálkodásból származik, a legmodernebb innovatív gyártási technológiákkal, kiváló parketta készül, ami minden lakást értékkel ruház fel, és a lakásból otthont teremt.

A HARO TRITTY laminált padlóburkoló választásával az Ön előnye közel 150 éves fa megmunkálásból származó tudásunkból és 60 éves többrétegű parketta gyártásából származik. Mint parketta specialista, igazán jó érzéssel ajánljuk a legszebb és legtermészetesebb HARO fa burkolóinkat, melyek szinte megkülönböztethetetlenek a valódi parkettától. A megtévesztésig valódinak ható stlíusjegyek alapján válik igazán vonzóvá a laminált padlóburkoló termékcsalád is. Kedvelt és divatos termékek, mint a HARO TRITTY Campus, a HARO TRITTY Loft vagy a hosszabb formátumú HARO TRITTY Gran Via hangsúlyozzák a káprázatos parketta megjelenést.

A Hamberger cég generációk óta családi vállalkozásként működik, így előnyhöz jut a legendás „Németországban gyártott” minőségi termékekből is. Nyerjen inspirációt az összehasonlíthatatlanul széleskörű laminált burkolóinkból!

Akár a sokoldalú 75-ös szériából választ, vagy a keményebb 100-as szériából, akár az extraerős 250-es termékekből – mindegyik esetben olyan laminált padlót választ, mely lába alá varázsolja a padló iparban jelen lévő innovatív technológiát. Igazán kiemelkedő az egyedülállóan egyszerű és gyors installációs rendszer a „Top Connent”, akárcsak a ConforTec technológia a HARO TRITTY Silent CT-nél, mely a világ legcsendesebb laminált burkolója.

Azoknak ajánljuk, akik magas minőségű természetes padlóburkolót szeretnének. A HARO parketta és padló a megfelelő választás!

HARO gyár a minőség jegyében

Tapasztalt munkatársaikkal és a parkettagyártás évtizedes know-how-jával tudják biztosítani a Made in Germay, Made by HARO márkaminőséget. A legjobb példát parkettapadlóik ragasztása szolgáltatja. Világméretű szolgáltatóként parkettaléceiknek a trópusokon ugyanolyan tartósaknak kell lenniük, mint a sarkvidéken. Olyan ragasztásokat fejlesztettek ki, amelyek számolnak a legnagyobb kihívásokkal. Kézenfekvő, hogy ennek a többlet-ráfordításnak, amely a jobb minőséget célozza, megvan az eredménye.  A HARO sportpadlók a legkeményebb feltételek között, pl. olimpiai játékok alkalmával is bizonyítják a mesteri tudást. Ami ismét az Önök közvetlen előnyére szolgál. Végeredményben pedig a sport terén szerzett tapasztalataink közvetlenül megjelennek az otthonok számára gyártott parkettalécek gyártásában is. A tapasztalatnak és a know-how-nak ez az előnye jelenti a különbséget a HARO laminált padlók, parafa padlók, a parkettmanufaktur, a CELENIO és a DISANO termékek esetében.

HARO és az innováció

“Az életminőség megváltoztatásához az ügyfelek igényeiről is a legjobb információkkal kell rendelkezni. Hogy ne rohanjunk a trendek után, hanem mi alakítsuk azokat, finom érzékkel napfényre kell hozni a közös fejlesztéseket és igényeket. Mert a jövőben csak így lehet kialakítani az igényeknek megfelelő innovációkat. Hogy a HARO innovációs motorja minden ciklusban működik, azt mutatják az utóbbi években megvalósult úttörő új fejlesztéseink: legyen szó a minden fürdőszobai környezetben kellemes padlóérzetet biztosító Spa-Parkett típusról, a parkettmanufaktur által kézműves munkával előállított prémium padlókról, a clean & green ökológiai ápolószer-családról vagy a színtartósság érdekében UV-védelmet biztosító sunProtect termékről – innovációink mind az életminőség javítását szolgálják az Ön otthonában. Emellett van egy terület, amelyet különösen a szívünkön viselünk: a korlátok nélküli lakhatás. Egy egyre idősödő társadalomban fontosnak tartjuk, hogy olyan termékeket fejlesszünk ki, amelyek önmagukban meghatározott életet tesznek lehetővé.”

A praktikum és a szépség nálunk egyáltalán nem kizárt.

A HARO márkájú parkettában nemcsak egy közepes méretű családi vállalkozás sok évnyi tapasztalata és magas szintű minőségi követelménye rejlik, hanem számos innovatív megoldás is annak érdekében, hogy a padló lerakása, ápolása és használata még kényelmesebb legyen.

Éppen ezért a HARO munkatársai a ragasztó nélküli Lock Connect, Top Connectés ComforTec lerakási rendszerektől, a kiváló minőségű permaDur, bioTecés naturaLin-Naturöl felületkezelőktől a kényelmes Silent Pro zajcsökkentő alátétig és az aquaShield nedvességvédőig mindig új lehetőségeket keresnek – és találnak – a vállalat fejlesztő és gyártó részlegeiben ahhoz, hogy a fa nyersanyagból egy darab parkettát gyártsanak, amelyben Ön az első pillanattól évszázados örömét leli majd.

HARO a környezettudatosság jegyében

“Ha valaki, mint mi is, természetes anyagokból állítunk elő termékeket, nem mehetünk a természettel szemben, hanem együtt kell működnünk vele. A vállalat több mint 150 éves története azt sejteti, hogy a tartós tevékenység hogyan határozza meg mindennapos gyakorlatunkat. Jól mutatja az ezen a területen tanúsított tényleges elhivatottságunkat az a tény, hogy mi vagyunk Németország első 100% PEFC tanúsítvánnyal rendelkező parkettamárkája. Túlnyomórészt hazai fafajtákat használunk, és ezzel a rövidebb szállítási útvonalaknak köszönhetően a környezetre is kisebb hatást gyakorlunk. A HARO PARKETT alsó szerkezetéhez használt lucfenyő 2/3 részét a régióból szerezzük be.

Legkorszerűbb gyártási technológiáink környezeti szempontból ugyancsak egy lépést jelentenek a megfelelő irányba: így tudunk garantálni magas nyersanyag-kitermelést és azt, hogy ne pazaroljuk az értékes erőforrásokat. A folyamatosan kiigazított gondolkodásmódunk az energiaellátásban is megmutatkozik: már 1971 óta használjuk a gyártás során keletkező fahulladékot öko-áram előállítására, amelyet nemcsak a vállalatunk hasznosít, hanem a közösségi hálózatba is betáplálunk. 1998-ban a Hamberger cég fafeldolgozó vállalatként kapta meg a DIN EN 14001 tanúsítványt és az EU Öko-Audit szerinti következő értékelést: Egy vállalat megélt környezeti kompetenciája helyi gyökerekkel és régi hagyománnyal, amelyet a termékeken már első látásra fel lehet ismerni a “Kék Angyal” környezettudatosságot igazoló környezetvédelmi pecsétjéről.”

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Haro by IBDesign

 A szép, letisztult, világos tónusok, hófehér bútorok, és lakáskiegészítők hozzák a tél meghitt atmoszféráját. Persze, ha már kialakítottuk otthonunk dizájnját, túl vagyunk a felújításon, akkor is érdemes évszakról évszakra beszerezni, vagy akár készíteni néhány szép kiegészítőt, dekorációt, melyekkel feldobhatjuk a tereket. 

Otthonainkban ugyanis számos remek praktikát alkalmazhatunk, melyek segítségével az aktuális évszakhoz igazíthatjuk az enteriőrt.

Leginkább ezt a dekorációkkal tudjuk elérni. 

A tél azonban nem csak a karácsonyt jelenti! 

A téli dekorációk, téli díszítés azonban jó, ha tudjuk: nem csak az ünnepi csillogásból, díszes, ragyogó füzérekből, gömbökből áll. A tél meghitt szépségét, egyszerű, megnyugtató letisztultságát érdemes a dekorációs kellékek terén is alkalmazni, ha szeretnénk megjeleníteni az évszak valódi hangulatát.

Vagyis, ha kifejezetten télies megjelenést szeretnénk, akkor érdemes a minimalizmus elveit követni. Az alábbi dekorációs ötletekkel mindezt remekül megvalósíthatjuk….

 1.Ragyogó fények, valódi gyertyákkal

Noha mai modern LED-es megoldásokkal is gyönyörű, megitt atmoszférát teremthetünk, annyira bensőséges egyik LED sincs, mint a valódi gyertyafény! Nem csoda hát, ha a gyertyatartók, és teamécses tartók igazi reneszánszukat élik manapság. Az itt látható tendencia egy nagyon egyszerű, de nagyszerű formatervezés: fémből, üvegből – mely visszaveszi és reflektorfénybe helyezi a villódzó gyertya lángját. 

A blogger, Anja Schopf azt ajánlja, hogy a fémgyűrűknek csak a fele kerüljön bele az ágakba – ettől az egész látvány olyan nemessé, finommá válik majd. 

Milyen enteriőrbe ajánljuk? 

Mivel egészen minimalista, letisztult, nemes egyszerűséget hoz, ezt a dekorációt kortárs otthonokba tudjuk elképzelni leginkább. Mivel légies és könnyed, nem árt, ha a padló kicsit sötétebb, markánsabb – de színében és anyagában természetes. A HARO gyönyörű élőfa parkettával meseszép lesz. 

Dreamfloor extra tipp: Tudta, hogy a HARO fa parkettát és laminált padlót akár már fali díszként, fali dekorációként is bevetheti? A fehér üveg minimalista csillogása és a zöld ágak remek háttere lehet egy szép fa (hatású) falburkolat…

2.Természetes, natúr anyagok használata

A természetből vett anyagok évről évre egyre közkedveltebbek, afféle időtlen és kortalan divatot teremtve. Ezek között is előkelő helyet kap a fa, melyre otthonunkban nem csak a padló vagy a lépcső anyagaként gondolhatunk – hanem apró kedves figurákat is kifaraghatunk belőle. A fa golyókat meleg ragasztóval rögzítsük a festett habszivacs gyűrűhöz.

Milyen enteriőrbe ajánljuk? 

Jól illik a kortárs életterekbe, de a rusztikus, vagy a vidéki romantika bájos meghittségéhez is kiválóan hozzájárulhatunk egy ilyen egyedi és kedves dekorációval. 

Dreamfloor extra tipp: Az egyes daraboknak nem kell mindenáron szabályosnak lennie: a tökéletlenség egyedi és megismételhetetlen – éppúgy, mint egy gyönyörű fa parketta felületén lévő csomók, bütük, erezetek, melynek szépsége és csodája annak megismételhetetlen egyediségében rejlik.

3.Sajátos, egyszerű dekoráció – az erdei sétánk alkalmával begyűjtött ágakból, termésekből

Őszi, téli sétáink alkalmával minden bizonnyal megakadt a szemünk néhány szépségen. Egy gyönyörű faág, vagy saját kézzel font koszorú igazi autentikus éke lehet egy téli enterőrnek. Tél modern interperációval: finom színek és zavaró minták jellemzik az Espirit Home otthounkba tervezett, idei karácsonyi kollekcióját.

Milyen enteriőrbe ajánljuk? 

Modern, kortárs terekbe is szépen mutat, de a skandináv lakberendezési irány mellé meg szinte igazi must have! 

Dreamfloor extra tipp: Jól mutat mellé egy világos, hűvösebb tónusú, már-már fehérbe, szürkébe hajló, jeges színvilágú laminált padló, és a szintén jeges tónusú, de meleg, puha lakástextilek…

 

2023. május 26.

Ezzel a természetes megoldással új szintre emelheted a teraszodat!

A fafelületek kezelése időigényes, ráadásul minden évben sort kell keríteni rá. Ha pedig teraszburkolatként használjuk őket, könnyen előfordul, hogy szálka kerül a lábunkba, komoly...

2023. április 12.

3 technológiai újítás, amelyekkel nemcsak könnyebbek, de higiénikusabbak is lesznek mindennapjaid!

A Hörmann fejlesztései könnyebbé, egyszerűbbé és biztonságosabbá teszik a életet – idősebbek számára pedig különösen hasznosak.  Ha kényelmesebb otthonra vágyunk, akkor...

2023. április 11.

Így dobd fel az otthonodat spanyol stílusban – most akciós áron!

A Palatinus Fürdőszobaszalonok akciója segít, hogy kifinomultan elegáns enteriőrt teremthessünk otthonunkban, és még pénzt is spórolhatunk. Egy nagy műgonddal kiválasztott burkolat...