Minimalista, letisztult, egyedi téli dekorációk– nem csak az ünnepekre!

A zimankós, igazi téli, fagyos-hóeséses tájak letisztult látványára még nosztalgiával vegyes vágyakozással gondolunk, ám a havas tájak meghitt, nyugodt hangulatát megidézhetjük enteriőreinkben is. A tél meghittségét az egyszerű, minimalista látványvilággal érhetjük el igazán – vagyis, a kevesebb több elvén alapszik az alábbi mutatós, giccstől mentes összeállítás…

A cikket szerkesztette: Haro by IBDesign

A családi vállalkozás, amit 1866-ban a bajorországi Rosenheimban Franz Paul Hamberger téglagyár és fűrészüzemként indított. Mára Németország vezető parkettagyártója. 150 év után is családi vállalkozás maradt, tulajdonosi vezetés alatt a negyedik és ötödik generáció kezében. A tradíció és innováció ezen egysége jelzi a HARO parkettát is.

A Haro parkettagyár története

Az értékes fából, ami rendezett erdőgazdálkodásból származik, a legmodernebb innovatív gyártási technológiákkal, kiváló parketta készül, ami minden lakást értékkel ruház fel, és a lakásból otthont teremt.

A HARO TRITTY laminált padlóburkoló választásával az Ön előnye közel 150 éves fa megmunkálásból származó tudásunkból és 60 éves többrétegű parketta gyártásából származik. Mint parketta specialista, igazán jó érzéssel ajánljuk a legszebb és legtermészetesebb HARO fa burkolóinkat, melyek szinte megkülönböztethetetlenek a valódi parkettától. A megtévesztésig valódinak ható stlíusjegyek alapján válik igazán vonzóvá a laminált padlóburkoló termékcsalád is. Kedvelt és divatos termékek, mint a HARO TRITTY Campus, a HARO TRITTY Loft vagy a hosszabb formátumú HARO TRITTY Gran Via hangsúlyozzák a káprázatos parketta megjelenést.

A Hamberger cég generációk óta családi vállalkozásként működik, így előnyhöz jut a legendás „Németországban gyártott” minőségi termékekből is. Nyerjen inspirációt az összehasonlíthatatlanul széleskörű laminált burkolóinkból!

Akár a sokoldalú 75-ös szériából választ, vagy a keményebb 100-as szériából, akár az extraerős 250-es termékekből – mindegyik esetben olyan laminált padlót választ, mely lába alá varázsolja a padló iparban jelen lévő innovatív technológiát. Igazán kiemelkedő az egyedülállóan egyszerű és gyors installációs rendszer a „Top Connent”, akárcsak a ConforTec technológia a HARO TRITTY Silent CT-nél, mely a világ legcsendesebb laminált burkolója.

Azoknak ajánljuk, akik magas minőségű természetes padlóburkolót szeretnének. A HARO parketta és padló a megfelelő választás!

HARO gyár a minőség jegyében

Tapasztalt munkatársaikkal és a parkettagyártás évtizedes know-how-jával tudják biztosítani a Made in Germay, Made by HARO márkaminőséget. A legjobb példát parkettapadlóik ragasztása szolgáltatja. Világméretű szolgáltatóként parkettaléceiknek a trópusokon ugyanolyan tartósaknak kell lenniük, mint a sarkvidéken. Olyan ragasztásokat fejlesztettek ki, amelyek számolnak a legnagyobb kihívásokkal. Kézenfekvő, hogy ennek a többlet-ráfordításnak, amely a jobb minőséget célozza, megvan az eredménye.  A HARO sportpadlók a legkeményebb feltételek között, pl. olimpiai játékok alkalmával is bizonyítják a mesteri tudást. Ami ismét az Önök közvetlen előnyére szolgál. Végeredményben pedig a sport terén szerzett tapasztalataink közvetlenül megjelennek az otthonok számára gyártott parkettalécek gyártásában is. A tapasztalatnak és a know-how-nak ez az előnye jelenti a különbséget a HARO laminált padlók, parafa padlók, a parkettmanufaktur, a CELENIO és a DISANO termékek esetében.

HARO és az innováció

“Az életminőség megváltoztatásához az ügyfelek igényeiről is a legjobb információkkal kell rendelkezni. Hogy ne rohanjunk a trendek után, hanem mi alakítsuk azokat, finom érzékkel napfényre kell hozni a közös fejlesztéseket és igényeket. Mert a jövőben csak így lehet kialakítani az igényeknek megfelelő innovációkat. Hogy a HARO innovációs motorja minden ciklusban működik, azt mutatják az utóbbi években megvalósult úttörő új fejlesztéseink: legyen szó a minden fürdőszobai környezetben kellemes padlóérzetet biztosító Spa-Parkett típusról, a parkettmanufaktur által kézműves munkával előállított prémium padlókról, a clean & green ökológiai ápolószer-családról vagy a színtartósság érdekében UV-védelmet biztosító sunProtect termékről – innovációink mind az életminőség javítását szolgálják az Ön otthonában. Emellett van egy terület, amelyet különösen a szívünkön viselünk: a korlátok nélküli lakhatás. Egy egyre idősödő társadalomban fontosnak tartjuk, hogy olyan termékeket fejlesszünk ki, amelyek önmagukban meghatározott életet tesznek lehetővé.”

A praktikum és a szépség nálunk egyáltalán nem kizárt.

A HARO márkájú parkettában nemcsak egy közepes méretű családi vállalkozás sok évnyi tapasztalata és magas szintű minőségi követelménye rejlik, hanem számos innovatív megoldás is annak érdekében, hogy a padló lerakása, ápolása és használata még kényelmesebb legyen.

Éppen ezért a HARO munkatársai a ragasztó nélküli Lock Connect, Top Connectés ComforTec lerakási rendszerektől, a kiváló minőségű permaDur, bioTecés naturaLin-Naturöl felületkezelőktől a kényelmes Silent Pro zajcsökkentő alátétig és az aquaShield nedvességvédőig mindig új lehetőségeket keresnek – és találnak – a vállalat fejlesztő és gyártó részlegeiben ahhoz, hogy a fa nyersanyagból egy darab parkettát gyártsanak, amelyben Ön az első pillanattól évszázados örömét leli majd.

HARO a környezettudatosság jegyében

“Ha valaki, mint mi is, természetes anyagokból állítunk elő termékeket, nem mehetünk a természettel szemben, hanem együtt kell működnünk vele. A vállalat több mint 150 éves története azt sejteti, hogy a tartós tevékenység hogyan határozza meg mindennapos gyakorlatunkat. Jól mutatja az ezen a területen tanúsított tényleges elhivatottságunkat az a tény, hogy mi vagyunk Németország első 100% PEFC tanúsítvánnyal rendelkező parkettamárkája. Túlnyomórészt hazai fafajtákat használunk, és ezzel a rövidebb szállítási útvonalaknak köszönhetően a környezetre is kisebb hatást gyakorlunk. A HARO PARKETT alsó szerkezetéhez használt lucfenyő 2/3 részét a régióból szerezzük be.

Legkorszerűbb gyártási technológiáink környezeti szempontból ugyancsak egy lépést jelentenek a megfelelő irányba: így tudunk garantálni magas nyersanyag-kitermelést és azt, hogy ne pazaroljuk az értékes erőforrásokat. A folyamatosan kiigazított gondolkodásmódunk az energiaellátásban is megmutatkozik: már 1971 óta használjuk a gyártás során keletkező fahulladékot öko-áram előállítására, amelyet nemcsak a vállalatunk hasznosít, hanem a közösségi hálózatba is betáplálunk. 1998-ban a Hamberger cég fafeldolgozó vállalatként kapta meg a DIN EN 14001 tanúsítványt és az EU Öko-Audit szerinti következő értékelést: Egy vállalat megélt környezeti kompetenciája helyi gyökerekkel és régi hagyománnyal, amelyet a termékeken már első látásra fel lehet ismerni a “Kék Angyal” környezettudatosságot igazoló környezetvédelmi pecsétjéről.”

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Haro by IBDesign

 A szép, letisztult, világos tónusok, hófehér bútorok, és lakáskiegészítők hozzák a tél meghitt atmoszféráját. Persze, ha már kialakítottuk otthonunk dizájnját, túl vagyunk a felújításon, akkor is érdemes évszakról évszakra beszerezni, vagy akár készíteni néhány szép kiegészítőt, dekorációt, melyekkel feldobhatjuk a tereket. 

Otthonainkban ugyanis számos remek praktikát alkalmazhatunk, melyek segítségével az aktuális évszakhoz igazíthatjuk az enteriőrt.

Leginkább ezt a dekorációkkal tudjuk elérni. 

A tél azonban nem csak a karácsonyt jelenti! 

A téli dekorációk, téli díszítés azonban jó, ha tudjuk: nem csak az ünnepi csillogásból, díszes, ragyogó füzérekből, gömbökből áll. A tél meghitt szépségét, egyszerű, megnyugtató letisztultságát érdemes a dekorációs kellékek terén is alkalmazni, ha szeretnénk megjeleníteni az évszak valódi hangulatát.

Vagyis, ha kifejezetten télies megjelenést szeretnénk, akkor érdemes a minimalizmus elveit követni. Az alábbi dekorációs ötletekkel mindezt remekül megvalósíthatjuk….

 1.Ragyogó fények, valódi gyertyákkal

Noha mai modern LED-es megoldásokkal is gyönyörű, megitt atmoszférát teremthetünk, annyira bensőséges egyik LED sincs, mint a valódi gyertyafény! Nem csoda hát, ha a gyertyatartók, és teamécses tartók igazi reneszánszukat élik manapság. Az itt látható tendencia egy nagyon egyszerű, de nagyszerű formatervezés: fémből, üvegből – mely visszaveszi és reflektorfénybe helyezi a villódzó gyertya lángját. 

A blogger, Anja Schopf azt ajánlja, hogy a fémgyűrűknek csak a fele kerüljön bele az ágakba – ettől az egész látvány olyan nemessé, finommá válik majd. 

Milyen enteriőrbe ajánljuk? 

Mivel egészen minimalista, letisztult, nemes egyszerűséget hoz, ezt a dekorációt kortárs otthonokba tudjuk elképzelni leginkább. Mivel légies és könnyed, nem árt, ha a padló kicsit sötétebb, markánsabb – de színében és anyagában természetes. A HARO gyönyörű élőfa parkettával meseszép lesz. 

Dreamfloor extra tipp: Tudta, hogy a HARO fa parkettát és laminált padlót akár már fali díszként, fali dekorációként is bevetheti? A fehér üveg minimalista csillogása és a zöld ágak remek háttere lehet egy szép fa (hatású) falburkolat…

2.Természetes, natúr anyagok használata

A természetből vett anyagok évről évre egyre közkedveltebbek, afféle időtlen és kortalan divatot teremtve. Ezek között is előkelő helyet kap a fa, melyre otthonunkban nem csak a padló vagy a lépcső anyagaként gondolhatunk – hanem apró kedves figurákat is kifaraghatunk belőle. A fa golyókat meleg ragasztóval rögzítsük a festett habszivacs gyűrűhöz.

Milyen enteriőrbe ajánljuk? 

Jól illik a kortárs életterekbe, de a rusztikus, vagy a vidéki romantika bájos meghittségéhez is kiválóan hozzájárulhatunk egy ilyen egyedi és kedves dekorációval. 

Dreamfloor extra tipp: Az egyes daraboknak nem kell mindenáron szabályosnak lennie: a tökéletlenség egyedi és megismételhetetlen – éppúgy, mint egy gyönyörű fa parketta felületén lévő csomók, bütük, erezetek, melynek szépsége és csodája annak megismételhetetlen egyediségében rejlik.

3.Sajátos, egyszerű dekoráció – az erdei sétánk alkalmával begyűjtött ágakból, termésekből

Őszi, téli sétáink alkalmával minden bizonnyal megakadt a szemünk néhány szépségen. Egy gyönyörű faág, vagy saját kézzel font koszorú igazi autentikus éke lehet egy téli enterőrnek. Tél modern interperációval: finom színek és zavaró minták jellemzik az Espirit Home otthounkba tervezett, idei karácsonyi kollekcióját.

Milyen enteriőrbe ajánljuk? 

Modern, kortárs terekbe is szépen mutat, de a skandináv lakberendezési irány mellé meg szinte igazi must have! 

Dreamfloor extra tipp: Jól mutat mellé egy világos, hűvösebb tónusú, már-már fehérbe, szürkébe hajló, jeges színvilágú laminált padló, és a szintén jeges tónusú, de meleg, puha lakástextilek…

 

2021. november 17.

Ez a színekben tobzódó miami otthon garantáltan mosolyra fakaszt

A floridai állam nem a visszafogott stílusáról híres – de azért Miamiben is akadnak olyan otthonok, amelyek ugyan maximalista módon, de ízlésesen rendeztek be. A...

2021. november 04.

Tekints be a sztárénekesnő, Alicia Keys észvesztően szép, óceánparti Vasember-villájába!

Alicia Keys neve egyet jelent New Yorkkal – még egy mára klasszikussá vált himnuszt is írt a városhoz, Empire State of Mind címmel. Mégis Kaliforniába költözött férjével, Kasseem...

2021. október 06.

Ennél menőbb lámpát nem találsz otthonodba!

Egy jó lámpa több puszta fényforrásnál. Összefoghatja az enteriőrt, fókuszpontot képezhet, fénye segítségével kiemelhetjük otthonunk látványosabb részeit, személyre szabhatjuk...