Minden, amit tudni akart a Wabi-Sabi elsöprő sikeréről!

A Wabi-Sabi a tökéletlenség esztétikája, olyan irányzat, ami eltér minden perfekcionista hozzáállástól. Az élet szépségét hirdeti, annak minden hibájával együtt. Nem eszményít és nem épít elérhetetlen elvárásokat, az életet folyamatként kezeli, aminek része az aszimmetria. Jól hangzik, ugye?

A cikket szerkesztette: Trilak

Fejlesztéseink célja, hogy a kor követelményeinek megfelelő, környezetbarát, korszerű és megbízható, akár a profi építtetők, akár a barkácsolók számára is könnyen felhasználható termékekkel tegyük örömforrássá az otthonszépítő munkát. Különösen igaz ez a gyerekszobára, amelyet az ügyes kezű szülők valóságos mesebirodalommá varázsolhatnak – ehhez kreatív ötletekkel és praktikus megoldásokkal is szeretnénk hozzájárulni.

Mutatós, mosható felületek

Vállalatunk új, csúcskategóriás büszkesége a piacon egyedülálló, Év Terméke Díjat nyert Héra Prémium Clean. Ez a mosható, dörzsálló, akár 2000 alkalommal letörölhető, beltéri, matt falfesték egy vízlepergető, hipoallergén bevonatot képez, így gyerekszobába, konyhába remek választás. Minősítése egészségügyi intézményekben történő alkalmazását is lehetővé teszi.

A Clean magasan pigmentált, lélekmelengető színei közül máris bestseller a lágyan pasztelles Kis Hercegnő, a töretlenül divatos szürkék világát képviselő Jégeső és Farkaskölyök vagy a szürkéskék Esthajnal. Utóbbihoz nagyon jól illenek a törtfehér és bézs árnyalatok, mint a Pirított Mandula vagy a Marcipántorta. Akik netán nem találnának kedvükre való készre kevert színt, a színkeverőgéppel rendelkező szakkereskedésekben több ezer árnyalatból választhatnak.
Nemrégiben indult egy új programunk, amelyben Csorba Anita tértervező, kreatív alkotó egyszerűen kivitelezhető Csináld Magad trükköket mutat be lépésről lépésre – például, hogyha készen vagyunk a festéssel, hogyan varázsolhatunk lemosható táblafalat otthonunkba a Skolatex termékcsalád segítségével.

Vízbázisú zománcok és lazúrok

A falfestékek területén már régóta elfogadottak a vízzel hígítható termékek, az egyéb felületek bevonására alkalmazott festékeknél azonban egy darabig még tartotta magát a tévhit, hogy ha egy festék vizes bázisú, akkor azt előbb-utóbb „lemossa az eső”. Ez természetesen nem igaz. A rendkívül gyors száradási idő után ezek a legújabb generációs festékek is éppen olyan időjárásálló, tartós bevonatot képeznek, akárcsak a már jól ismert oldószeres társaik. Korszerű összetételüknél fogva ráadásul nem színeződnek el és hosszan ellenállnak az UV-sugárzásnak is – használjuk őket akár bel- vagy kültéren.

Az egészségkárosító anyagokat nem tartalmazó vízbázisú termékekkel megszépíthetjük a gyerekjátékokat, kerti hintákat vagy csúszdákat is. A Trinát Aqua zománcfesték fémre, fára, sőt PVC-re is alkalmazható, a favédő szerként, alapozóként és lazúrként egyaránt működő Lazurán Aqua 3in1 pedig a favédelmet teszi hihetetlenül egyszerűvé! Ha szeretjük a fa természetes erezetének látványát, akkor a lazúrt válasszuk, mert a zománc egységes, magasfényű, homogén réteget képez!

Shabby chic-hatás egyszerűen

A vintage bútorokkal különleges hatást érhetünk el. Az új Bondex Vintage Effect termékcsaládunk segítségével néhány lépésben átalakíthatók a régi, kopott bútorok, így kiváló ár-érték arányban újíthatjuk meg a szobát a gyermekek korának megfelelően, hiszen az ideális otthon egy, az élethelyzeteinkkel együtt folyamatosan változó, szépülő tér.

A Trilak Festékstúdiók termékeink széles választékával és szakértő tanácsokkal várják az érdeklődőket!

Kapcsolat
Trilak

A dán hygge és svéd lagom elindított egy új stílusirányzatot, rengeteg olyan követőjük akadt, akik könnyen azonosultak az embert középpontba helyező elvekkel. A Wabi-Sabi irány expressz gyorsasággal vált híressé, és ugyanilyen lendületesen építette fel követőinek népes táborát. Hiszen a közösségi média által kontrollált, túlzó tökéletességre törekvő társadalom szinte fellélegezhetett a Wabi-Sabi aszimmetriát hirdető elveivel.

A stílusirányzat fő eleme a tökéletlenség, de mindezt nagyon jó érzékkel vegyíti a letisztultsággal. Hiszen semmi sem örök, nem létezik befejezett, kerek egész mű, minden emberi tevékenységben ott szunnyad a hibalehetőség.

A Wabi-Sabi kifejezés jelentését a japán kultúra vonatkozásai adják, azon belül is a japán teaszertartásokhoz használt teáscsészék múlandó nyugalmat sugárzó megjelenéséhez kapcsolható. Hiszen ezek a nyers, sokszor máz nélküli csészék egyedi, tökéletlen formákban szolgálják a teaszertartások meghittségét. A több évezredes japán kultúra természetesen rengeteg változáson ment keresztül, és folyamatosan idomult az emberek igényeihez. Így a Wabi-Sabi kifejezés is tág értelmezést nyert. A szó jelentésére nem találunk tökéletes magyar megfelelőt, bár az egész irányzatot áthatja a melankólia, mégsem értelmezhetjük egyfajta nosztalgiaként. Bár a Wabi-Sabi mindig a jelenhez köthető, felfogása inkább azt az elvet támasztja alá, hogy az irányzat tudatosítja az idő múlását és figyelembe veszi a tervezések során a múlandóság örökös jelenlétét.

Forrás: Pinterest

Komplex irányzat, határozott ideológiai elvekkel, ezért a design minden területére kiterjeszthető. Na, de hol is tudjuk mi ezt a mindennapi életünkben alkalmazni?

Az ember és természet alkotta tárgyak kerülnek a Wabi-Sabi irányzat egyik fókuszába, tehát ha ennek az irányzatnak megfelelően szeretnénk a lakásunkat berendezni, beleférnek a kezeletlen falfelületek, a többször felújított tárgyaink. Kiemelhetjük otthonunk természet adta adottságait, egy markáns gerendát vagy a régi ajtónk erezeteit. Bátran hozzuk fel a pincében kallódó kedvenc tárgyainkat és újítsuk fel, mert ettől fog igazán életre kelni a Wabi-Sabi stílus otthonunkban.

Forrás: Pinterest

Bondex Renovation faregeneráló szer termékünket pont az ilyen helyzetekre alkottuk meg. Ápolja a régi, repedezett felületeket, miközben visszaadja a fa eredeti színét, valamint eltakarja az apróbb elszíneződéseket és újszerű ragyogást ad öreg tárgyainknak. Ha extra védelmet szeretnénk biztosítani a kezelni kívánt fafelületnek, teraszburkolat esetén használjunk Bondex Decking Oil Favédő és ápoló olajat, amivel hosszútávon megőrizhetjük fafelületeink eredeti kinézetét. Kültéri bútorra a színtelen Bondex Teak Oil termékünket, míg beltérre Bondex Interior Wood Oil padló- és bútorolajunkat ajánljuk. Ezek az olajok ugyanis mélyen a fa erezeteibe hatolnak, ahol kifejtik jótékony hatásukat, valamint víz- és szennyeződés taszító felületet képeznek a felületen. Ezek az olajok színezettek, ezért figyeljünk oda, hogy a kezelni kívánt tárgyhoz melyik szín passzolna a legjobban.

      

Ha úgy gondolja, hogy nem tudna egyedül felújítani egy régi bútordarabot, akkor jöjjön el a PPG Trilak Kreatív Műhelyébe. Itt a megfelelő alapanyagokkal, szakemberek segítségével újíthatja fel kiválasztott tárgyait, vagy alkothat egy teljesen új kedvenc darabot, miközben másokkal együtt jól szórakozik. Merüljön el a Wabi-Sabi életérzésben, és legyen gazdagabb egy régi/új bútordarabbal.

A következő időpontokért és a jelentkezéshez látogasson el honlapunkra!

Olvassa el a Színek az otthunkban szakértői anyagunkat és tudja meg, hogy függ össze életvitelünk a színekkel!

A Trilak további termékeiről az OtthoNNeked Blog oldalán is tájékozódhat!

2022. november 14.

Így válaszd ki a legjobb szabadon álló kádat!

A szabadon álló kádak luxust sugallnak, jó ízlést – és különleges hatást érhetünk el velük az enteriőrben. Feltéve, ha jól választunk. A mozivásznon gyakran találkozni...

2022. augusztus 23.

Hogyan lehet fenntartható és energiatakarékos otthonod?

A Hörmann felelősséget vállal a környezetért és a jövőnkért. A német Hörmannt senkinek sem kell bemutatni, aki érdeklődik az otthonteremtés iránt: a többek közt prémium...

2022. július 11.

Egy lenyűgöző átalakítás – így kelt új életre a klasszikus épület

Idén tavasszal megnyitotta kapuit a Pénzmúzeum, az egykori Postapalota épületében. Pazarul sikerült a felújítás – amely remek példa és inspiráció otthonszépítőknek is, mert...