Autószerelőműhelyből alakították ki ezt a lenyűgöző, modern urbánus otthont

Az izgalmas renováció különleges otthont alkotott.

Mindig érdekfeszítő látni a különféle lakásátalakulásokat: élmény megfigyelni, ahogy a tervezők egy korábban teljesen más célra létrehozott építményből teremtett meghitt otthont. Legyen szó istállóról, templomról, hajóról vagy konténerről, számos lenyűgöző átalakítással találkozni.

Ez a vasastani ingatlan sem kivétel, amelyet egy korábbi autószerelőműhelyből alakítottak ki a város közepén. Egy ilyen műhelybe lépve az ember nehezen tudja elképzelni, hogy lakható teret lehet alkotni a benzinszagú hodályból, azonban Erik Janouch építésznek mégis sikerült a lehetetlen. A műhelyből egy 73 négyzetméteres, modern otthont varázsolt.

Persze elsőre kissé furcsa, hogy az ajtók rögtön az utcára nyílnak, de ez a megoldás különleges hangulatot ad az otthonnak.

Ha hasonlóan impozáns bejárati ajtót keresünk, a Hörmann kínálatában megtaláljuk!

Az enteriőrben nyoma sincs a szerelőműhelyeket jellemző indusztriális stílusnak: a fehér és a fa uralja a teret, amelyet látványos zöld növényekkel tettek még idillibbé. A különleges kialakítás miatt a lakás majdnem egyterű, csupán egy rövidke lépcső választja el a hálószobát a konyhától.

Az otthonban a kék különböző árnyalatait párosították a fehérrel és a fával: a szín sötét, tengerészkék árnyalatai nyugalmat sugároznak, míg a világosabb kék székek felpezsdítik a teret.

A fürdőszobában viszont kissé felrázták a dolgokat: a zöld szín és a zebrás tapéta kombinációja játékos és energiával teli enteriőrt alkot.

Akár nagyszabású, akár kisebb átalakításra készülünk, nézzünk körül a Mapei termékei és megoldásai közt ide kattintva.

A képek forrása: Historiska Hem

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...