Rég láttunk már ilyen menő otthont: nézz be a tengerparti mexikói csodaházba!

Mexikóban ugyan sok fejlesztésre szoruló problémával találkozhatunk, de rengeteg elképesztően gyönyörű helyet is találunk, főleg az óceán közelségében – nem véletlenül népszerű üdülőhely. Gyakran láthattuk már az országot különféle filmekben is: itt szoktak tavasziszünetelni az amerikai főiskolások, itt zajlanak a gengszterleszámolások, ide mennek nászútra a friss házasok.

A most következő otthon gazdája is a filmszakmában dolgozik. Megtetszett neki a Csendes-Óceán partján található helyszín filmszerű drámaisága, és úgy döntött: itt akar élni. Ehhez viszont egy olyan otthonra volt szüksége, ami megfelel életstílusának. Fontos volt, hogy sok vendéget tudjon fogadni, legyen mozivetítő-terme, kondija, nagy terasza, medencével a kerti bulikhoz.

Egy modern házat szeretett volna, ami illik a környezethez – mindemellett pedig kényelmes, otthonos és funkcionális. Ehhez Luis Laplace építész segítséget vette igénybe, aki megtervezte álmai otthonát.

A Casa Luz nevet kapott ház egészen elképesztő lett – tényleg filmszerű helyszín.

A nappaliba lépve igazi letisztult oázis fogad minket:

A modern otthonban ügyeltek rá, hogy megőrizzék a hely szellemét, így tele van a ház mexikói művészek alkotásaival.

Mindemellett viszont fontos volt, hogy ne a művészet kapja a legtöbb teret, hanem a természet – ezt a hatalmas ablakokkal érték el. Így az óceán látványa valóban a Casa Luz részévé vált.

Ha különleges falicsempéket keresünk a fürdőszobába, nézzünk körül a Palatinus Fürdőszobaszalonok kínálatában IDE KATTINTVA.

Az apró, színes részletek nagyon feldobják a letisztult otthont:

A ház belseje is fantasztikus, azonban kilépve láthatjuk, hogy a tervezők teljesen újraértelmezték a teraszt – a kültéri élettér jegyében:

Ha hasonlóan stílusos teraszburkolatra vágyunk, és szeretnénk, hogy sokáig élvezhessük szépségét, válasszuk a Mapei csúcsminőségű burkolási megoldásait!

A Casa Luz egy egész fantasztikus otthon, amely remek inspiráció, ha letisztult, modern, megnyugtató, mégis színes enteriőrre vágyunk.

Ha további inspirációra vágyunk, vegyünk részt az EXPO360 ingyenes online lakberendezési kiállításon IDE vagy a képre kattintva:

A csodálatos hálószoba Balázs Kriszta munkája, aki letisztult, mégis otthonos és személyes enteriőrt alakított ki.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotók: Fernando Marroquin

Styling: Mariana Estrada

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2022. január 20.

30 ok, miért érdemes a 30. magyar szülinapját ünneplő Hörmannt választanod

Az 1935-ben alapított, elismert német cég most ünnepelte magyarországi fennállásának 30. évfordulóját. A töretlen sikernek számos oka van: nem lőhetünk mellé, ha a Hörmannt...

2022. január 20.

Így lesz mindig időtálló és stílusos a fürdőszobád!

A fürdőszoba az egyik legfontosabb helyiség otthonunkban. Gondoljunk csak bele: itt kezdjük reggeleinket, és itt zárjuk a napunkat. A fürdő a reggeli felfrissülés, megtisztulás és az...

2021. december 02.

Így lesz igazán kényelmes és stílusos fürdőszobád!

A hűvösebb hónapokban különösen fontos, hogy gondoskodjunk az ideális fürdőszoba megteremtéséről. A fürdő nemcsak a tisztálkodás helyszínét jelenti, hanem egyfajta szentély,...