SZÍNtanoda a TV2 Design Műhelyében Dorogi Gabriellával

Megszépítené az otthonát, de nem tudja, hogyan kezdjen hozzá? Lessen el kreatív megoldásokat, eredeti ötleteket és inspirálódjon a TV2 Design Műhelyéből. Ha pedig a színválasztás területén is bizonytalan, segítséget nyújt a SZÍNtanoda!

Dorogi Gabriella műsorvezetőként és riporterként már mindenkinek ismerős lehet, de ezúttal új szerepben, enteriőr tervezőként mutatkozik be. A TV2-n és testvércsatornáján, a FEM3-on sugárzott műsorban nem csak a legújabb design trendeket és lakberendezési trükköket ismerhetik meg, hanem betekintést nyerhetnek hírességek lakásaiba és felfedezhetik a leginnovatívabb megoldásokat is az enteriőr művészet világából.

A műsor egyik állandó része a SZÍNtanoda, amelyben a nézők Gabriellával együtt tanulhatják meg a festés és színválasztás alapjait. Horváth József, a Trilak Festőakadémiájának vezetője kalauzolja el Dorogi Gabit a színek tengerében, miközben bemutatja a színválasztás, csiszolás, alapozás és festés trükkjeit és praktikáit. A műsor végére elkészül a „vizsgamunka”, Gabi hivatalosan is színmesterré válhat.

Az utolsó epizódban a nyolc hetes kemény munka végre kifizetődik, hiszen már csak pár lépés és elkészül Gabi kis fiókos szekrénye.

Mivel a bútor eredetileg elég rossz állapotban volt, így sok munkára volt szükség, hogy újra élettelivé és gyönyörűvé varázsolják. Az első lépés a színválasztás volt, a PPG Trilak széles kínálatában hamar megtalálta Gabi is a kedvencét. Mivel ez egy speciális árnyalat volt, színkeverő gépben keverték ki, ezután pedig két rétegben felvitték az előtte már lecsiszolt és kijavított felületre.

Végezetül a szekrényke tetejére Gabi egy gyönyörű mintát stencilezett.

A stencilezés egy szép és egyedi díszítésmód. Rengeteg fajta mintát lehet kapni, így biztosan mindenki megtalálja azt, ami leginkább passzol a saját ízléséhez és az otthona harmóniájához. Ha nagyon ügyesek és kreatívak vagyunk, akkor akár saját mintát is tervezhetünk. Fontos ügyelni arra, hogy jó minőségű sablont és fóliát használjunk, nehogy véletlenül felszedje a festéket, amikor eltávolítjuk.

A stencilezés másik sarkalatos pontja a festék helyes felvitele, a stencil mintázatának kialakítása. Érdemes az ecsetet nem közvetlenül a festékesdobozba mártani, hanem kivenni egy kis festéket a doboz tetejére és onnan felvenni.

Apró, ütögető mozdulatokkal dolgozzunk, így biztosak lehetünk benne, hogy nem kenődik el a minta.

Száradás után lehúzhatjuk a stencilt és megláthatjuk a végeredményt.

Mivel Gabi egy visszafogott színt választott, mely nagyon hasonló a szekrény alapszínéhez, így a végeredmény igazán elegáns lett.

Józsi szerint Gabi tökéletes eredménnyel végezte el a nyolc hetes kurzust, így a gyönyörű vintage szekrény mellett egy kitűnő bizonyítványt is hazavihetett.

 A műsor többi epizódját a FEM3 oldalán nézheti vissza!

Olvassa el a Színek az otthunkban szakértői anyagunkat és tudja meg, hogy függ össze életvitelünk a színekkel!

A Trilak korábbi cikkeit ITT TEKINTHETI MEG. Ezekből megtudhatja például, hogyan újíthat fel tortatálat vintage stílusban, hogy készíthet játékkonyhát kicsiknek vagy bájos virágtartó ládikát ajándékba.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. március 03.

Így válaszd ki a tökéletes vakolatot!

A színek, struktúrák és kötőanyagok erdejében nehéz lehet eligazodni –  itt egy kis segítség. Mutasd a házad, megmondom, ki vagy: nagyon sokat számít, hogy fest az épület,...

2023. február 20.

Egy modern, exkluzív, pazar EXPO a jakuzzikról (nem csak) a víz szerelmeseinek

Egy hétvége, nem wellness hétvége. Magyarország legnagyobb vásárral egybekötött kiállítása csak rád vár. Merülj el a SPATREND EXPO kínálatának tengerében! Miről is van szó?...

2023. február 19.

Érezd a természet lágy érintését otthonodban, meríts ihletet az IBDesign bemutatótermének segítségével!

Otthonunkból mindannyian a maximumot szeretnénk kihozni és erre kiváló lehetőséget nyújt egy bemutatóterem, ahol szakértő segítséggel, minden helyiségre kiterjedő összhangot...