Ennek a lenyűgöző párizsi lakásnak az ablakából tényleg látszik az Eiffel-torony

Sikk és kifogástalan elegancia a francia főváros szívében.

Régi filmes klisé, hogy ha Párizsban játszódik egy adott jelenet, a szállodai szoba/lakás ablakából mindig látszik a főváros éke, az Eiffel-torony. Nos, az alábbi otthonból tényleg kilátni az építményre –

de a 250 négyzetméteres párizsi lakás nemcsak emiatt lenyűgöző.

A tulajdonosok a méltán elismert lakberendezőpárost, Emil Humbert-t és Christophe Poyet-t kérték fel az otthon enteriőrjének kialakítására: az egész elrendezést átvariálták. A konyha korábban hátul bújt meg a lakás egyik eldugott szegletében, de mivel az új tulajok imádnak főzni, a középpontba került – a carraraimárvány-pulttal egyetemben. 

Ha igazán funkcionális és esztétikus konyhára vágyunk, nézzünk körül a Whirlpool csúcsminőségű konyhai termékei közt ide kattintva.

Az egész lakásban a letisztult, szinte minimalista elegancia uralkodik: rendkívül szellős a berendezés, rengeteg negatív térrel, emiatt kissé hotelszerű a hatás, viszont minden négyzetcentin megjelenik a hamisíthatatlan francia kifinomultság.

A fapadló használhatatlan állapotban volt, így fel kellett szedniük, azonban az új parketta is remekül illik a párizsi eleganciához – extra patinát adtak hozzá, hogy illjen a miliőhöz. A dohányzóasztalt pedig a lakberendezőpáros tervezte, és Gallotti & Radice székekkel tették teljessé a kompozíciót.

Christopher Wool hatalmas festménye kiváló fókuszpontot alkot az étkezőben a stílusos borhűtők között. 

A gardróbban nem spóroltak a tükrökkel és a fémekkel sem.

A hálószobát a sötét színek uralják – a maszkulin, marhabőrből készült Moore & Giles ágyvég különleges textúrája és a rendhagyó dizájnerlámpa izgalmat visz a máskülönben visszafogottan térbe. 

Ha hasonlóan stílusos lámpákat keresünk, nézzünk körül az EGLO falilámpa-kínálatában ide kattintva.

A vendégszobában viszont a kissé világosabb, vidámabb árnyalatok dominálnak.

A fürdőszoba is szemkápráztató lett, többek közt a különféle márványelemeknek köszönhetően.

A többi helyiségnél jóval mozgalmasabban berendezett, rendhagyó De Sede bőrkanapés nappali függönytelen ablakából pedig valóban látszik az Eiffel-torony:

Igazi csúcsteljesítmény ez a párizsi lakás Humbert és Poyet dizájnerduójától – mivel azonban szinte már radikálisan letisztult, és színekben sem bővelkedik, nem lesz mindenki kedvence, de ha kedveljük a szofisztikált minimálotthonokat, mindenképp pompás inspiráció.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós: Stephan Julliard

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2022. szeptember 07.

Hogyan spórolhatunk a gáz- és villanyszámlán?

Ha gondosan alakítjuk ki otthonunkat, rengeteget lefaraghatunk a rezsiköltségekből. Mostanra már mindenki tisztában van vele, hogy hihetetlen mértékben megnőttek az energiaköltségek –...

2022. június 14.

Így lesz mindig esztétikus az otthonod!

A legtöbben az otthonok egyik legmeghatározóbb anyagát öröknek és elpusztíthatatlannak vélik – pedig a beton is igényli a törődést, felújítást. Ehhez kapunk egy kis segítséget az...

2022. április 14.

Így spórolhatunk rengeteget az otthonunkban a hőszigeteléssel!

Az árak folyamatosan emelkednek a világban – szerencsére sok pénzt megspórolhatunk otthonunkban, ha odafigyelünk egy-két dologra. Senkinek nem újdonság, hogy minden drágul, ráadásul...