Ennek a lenyűgöző párizsi lakásnak az ablakából tényleg látszik az Eiffel-torony

Sikk és kifogástalan elegancia a francia főváros szívében.

Régi filmes klisé, hogy ha Párizsban játszódik egy adott jelenet, a szállodai szoba/lakás ablakából mindig látszik a főváros éke, az Eiffel-torony. Nos, az alábbi otthonból tényleg kilátni az építményre –

de a 250 négyzetméteres párizsi lakás nemcsak emiatt lenyűgöző.

A tulajdonosok a méltán elismert lakberendezőpárost, Emil Humbert-t és Christophe Poyet-t kérték fel az otthon enteriőrjének kialakítására: az egész elrendezést átvariálták. A konyha korábban hátul bújt meg a lakás egyik eldugott szegletében, de mivel az új tulajok imádnak főzni, a középpontba került – a carraraimárvány-pulttal egyetemben. 

Ha igazán funkcionális és esztétikus konyhára vágyunk, nézzünk körül a Whirlpool csúcsminőségű konyhai termékei közt ide kattintva.

Az egész lakásban a letisztult, szinte minimalista elegancia uralkodik: rendkívül szellős a berendezés, rengeteg negatív térrel, emiatt kissé hotelszerű a hatás, viszont minden négyzetcentin megjelenik a hamisíthatatlan francia kifinomultság.

A fapadló használhatatlan állapotban volt, így fel kellett szedniük, azonban az új parketta is remekül illik a párizsi eleganciához – extra patinát adtak hozzá, hogy illjen a miliőhöz. A dohányzóasztalt pedig a lakberendezőpáros tervezte, és Gallotti & Radice székekkel tették teljessé a kompozíciót.

Christopher Wool hatalmas festménye kiváló fókuszpontot alkot az étkezőben a stílusos borhűtők között. 

A gardróbban nem spóroltak a tükrökkel és a fémekkel sem.

A hálószobát a sötét színek uralják – a maszkulin, marhabőrből készült Moore & Giles ágyvég különleges textúrája és a rendhagyó dizájnerlámpa izgalmat visz a máskülönben visszafogottan térbe. 

Ha hasonlóan stílusos lámpákat keresünk, nézzünk körül az EGLO falilámpa-kínálatában ide kattintva.

A vendégszobában viszont a kissé világosabb, vidámabb árnyalatok dominálnak.

A fürdőszoba is szemkápráztató lett, többek közt a különféle márványelemeknek köszönhetően.

A többi helyiségnél jóval mozgalmasabban berendezett, rendhagyó De Sede bőrkanapés nappali függönytelen ablakából pedig valóban látszik az Eiffel-torony:

Igazi csúcsteljesítmény ez a párizsi lakás Humbert és Poyet dizájnerduójától – mivel azonban szinte már radikálisan letisztult, és színekben sem bővelkedik, nem lesz mindenki kedvence, de ha kedveljük a szofisztikált minimálotthonokat, mindenképp pompás inspiráció.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós: Stephan Julliard

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...