Most te is megszállhatsz az inspiráló motelben, ahol Bob Dylan írta az egyik legjobb albumát

Az épület nemcsak művészeknek, de otthonszépítőknek is remek inspiráció.

Bob Dylan a világ egyik legjobb zenésze: a költő-énekes-gitáros-szájharmonikás számtalan feledhetetlen albumot tett le az asztalra, és máig meghatározó inspiráció a feltörekvő és veterán művészek számára egyaránt. Épp ezért most biztosan sokan ellátogatnak majd a hotelbe, ahol a legendás tizenötödik albumát, a sokszoros díjnyertes Blood on the Trackset írta.

Mindez a hetvenes években, a Malibu River Motel 13-as szobájában történt, a kaliforniai Point Dume-ben – amikor állítólag Dylant épp lapátra tette a felesége hűtlenség miatt. A zenész a motelszobába menekült, és itt írta meg legjobb dalait.

“Rengeteg időt töltött a tizenhármas szobában, és ahogy dalokba öntötte a lelkét, meghatározta ezt a helyiséget; még ott terjeng a kreatív energia. A szoba tényleg különleges érzetet kelt, az írók és a művészek mindig ott akarnak megszállni, akkor is, ha nem ismerik a történetét”

– mondta a szálloda jelenlegi tulaja.

Később ugyan többször felújították a motelt, amely ma már Hotel Malibu June néven üzemel, és bárki meglátogathatja a tizenhárom szobából álló komplexumot – és akár Bob Dylan egykori kreatív terében is megszállhat, hogy inspirációt nyerjen.

Az épületet az amerikai modernizmus és Frank Lloyd Wright építészete határozta meg, és a felújított hotelben is megjelennek a korabeli elemek – például vintázsbútorok formájában. A törtfehérre mázolt falak, a natúr fabútorok és a csodás, sötét színű padló gondoskodik a barátságos, meleg hatásról.

Ha hasonló padlót szeretnénk nézzünk körül az IBDesign kínálatában ide kattintva.

Az enteriőröknél megmaradt a századközepi modern megjelenés, azonban a fürdőszobákat felújították – és a kültéri részt is a medencével.

A tulajdonosok a Terremoto nevű, exteriőrökkel foglalkozó céggel dolgoztak együtt, és a “korlátlan kaliforniai nyár” jegyében alakították ki a hívogató teraszt, amely stílusos fabútorai tökéletesen illik a szobák berendezéséhez.

Ha hasonlóan látványos teraszra vágyunk, nézzünk körül a SpaTrend kínálatában IDE KATTINTVA.

Amennyiben szeretjük a művészetet és esetleg Kaliforniában járunk, ne felejtsünk el beugrani egy kis inspirációért Dylan alkotószobájába.

A képek forrása: Architectural Digest

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...