Most te is megszállhatsz az inspiráló motelben, ahol Bob Dylan írta az egyik legjobb albumát

Az épület nemcsak művészeknek, de otthonszépítőknek is remek inspiráció.

Bob Dylan a világ egyik legjobb zenésze: a költő-énekes-gitáros-szájharmonikás számtalan feledhetetlen albumot tett le az asztalra, és máig meghatározó inspiráció a feltörekvő és veterán művészek számára egyaránt. Épp ezért most biztosan sokan ellátogatnak majd a hotelbe, ahol a legendás tizenötödik albumát, a sokszoros díjnyertes Blood on the Trackset írta.

Mindez a hetvenes években, a Malibu River Motel 13-as szobájában történt, a kaliforniai Point Dume-ben – amikor állítólag Dylant épp lapátra tette a felesége hűtlenség miatt. A zenész a motelszobába menekült, és itt írta meg legjobb dalait.

“Rengeteg időt töltött a tizenhármas szobában, és ahogy dalokba öntötte a lelkét, meghatározta ezt a helyiséget; még ott terjeng a kreatív energia. A szoba tényleg különleges érzetet kelt, az írók és a művészek mindig ott akarnak megszállni, akkor is, ha nem ismerik a történetét”

– mondta a szálloda jelenlegi tulaja.

Később ugyan többször felújították a motelt, amely ma már Hotel Malibu June néven üzemel, és bárki meglátogathatja a tizenhárom szobából álló komplexumot – és akár Bob Dylan egykori kreatív terében is megszállhat, hogy inspirációt nyerjen.

Az épületet az amerikai modernizmus és Frank Lloyd Wright építészete határozta meg, és a felújított hotelben is megjelennek a korabeli elemek – például vintázsbútorok formájában. A törtfehérre mázolt falak, a natúr fabútorok és a csodás, sötét színű padló gondoskodik a barátságos, meleg hatásról.

Ha hasonló padlót szeretnénk nézzünk körül az IBDesign kínálatában ide kattintva.

Az enteriőröknél megmaradt a századközepi modern megjelenés, azonban a fürdőszobákat felújították – és a kültéri részt is a medencével.

A tulajdonosok a Terremoto nevű, exteriőrökkel foglalkozó céggel dolgoztak együtt, és a “korlátlan kaliforniai nyár” jegyében alakították ki a hívogató teraszt, amely stílusos fabútorai tökéletesen illik a szobák berendezéséhez.

Ha hasonlóan látványos teraszra vágyunk, nézzünk körül a SpaTrend kínálatában IDE KATTINTVA.

Amennyiben szeretjük a művészetet és esetleg Kaliforniában járunk, ne felejtsünk el beugrani egy kis inspirációért Dylan alkotószobájába.

A képek forrása: Architectural Digest

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2022. szeptember 07.

Hogyan spórolhatunk a gáz- és villanyszámlán?

Ha gondosan alakítjuk ki otthonunkat, rengeteget lefaraghatunk a rezsiköltségekből. Mostanra már mindenki tisztában van vele, hogy hihetetlen mértékben megnőttek az energiaköltségek –...

2022. június 14.

Így lesz mindig esztétikus az otthonod!

A legtöbben az otthonok egyik legmeghatározóbb anyagát öröknek és elpusztíthatatlannak vélik – pedig a beton is igényli a törődést, felújítást. Ehhez kapunk egy kis segítséget az...

2022. április 14.

Így spórolhatunk rengeteget az otthonunkban a hőszigeteléssel!

Az árak folyamatosan emelkednek a világban – szerencsére sok pénzt megspórolhatunk otthonunkban, ha odafigyelünk egy-két dologra. Senkinek nem újdonság, hogy minden drágul, ráadásul...