Színek és minták kavalkádja – nézz be egy varázslatos miami házba!

Miamiról sokaknak a hatalmas, túlspilázott, sokszor csicsás villák ugranak be vagy a hipermodern, kortárs minimalizmus jegyében fogant építészeti csodák – de a floridai város építészete és lakberendezése hálistennek ennél sokkal izgalmasabb.

Remek példa erre Jennifer Bunsa építész/tervező otthona. Bunsa gyermekkorában folyton LEGO-házakat épített a szobájában, mindig tudta, hogy lakberendezéssel szeretne foglalkozni – de azt nem gondolta volna, hogy egyik legizgalmasabb projektjeként gyerekkori otthonát fogja felújítani. Egy pici brooklyni lakásban élt férjével, de amikor megszületett gyermekük, Jack, nagyobb térre volt szükségük – és Jennifernek eszébe jutott a gyermekkori ház, amely épp eladósorba került, úgyhogy a pár kis töprengés után megvette.

Bunsa a felújítás során tiszteletben tartotta a 185 négyzetméteres, 1948-ban épült ház stílusát, azonban kicsit modernizálta, és igazi családi fészket teremtett.

A szokásos miami, túlzó, rokokóval átitatott giccses stílusával szemben Bunsáék otthonát inkább a California Cool vonal jegyében rendezték be: századközepi bútorokkal, rengeteg zöld szobanövénnyel és sok-sok textíliával.

A színes, mintás tapéták és a kissé extravagáns kárpit az Eames-széken viszont megidézik a klasszikus miami stílust.

Fontos volt, hogy modernizálják az otthoni berendezést, így a jól felszerelt home office mellett számos okosotthon-megoldást találunk a házban. Ezek segítenek a kényelmes, idő- és pénztakarékos otthon kialakításában.

Ha mi is okosotthonra vágyunk, az ELKO EP kínálatában mindent megtalálunk hozzá – meglévő lakásunkat is egyszerűen okosíthatjuk.

Itt is egy izgalmas egyveleget láthatunk: a századközepi modern íróasztalt egy ragyogó króm Panton-székkel párosították.

A gyerekszoba bizonyítja, hogy a közhiedelemmel ellentétben a kék és a zöld remek párost alkothat – és bátran keverhetjük a mintákat, ha van hozzá érzékünk.

A terasz is barátságosra, hívogatóra sikerült a kényelmesnek tűnő, rattan kerti ülőgarnitúrával, a jópofa mintájú díszpárnákkal és a fényfüzérekkel.

Ha tökéletes teraszburkolatot szeretnénk, a Mapei megoldásaival garantált, hogy strapabíró eredményt kapunk.

Fantasztikus ez a miami ház – igazi családi otthon.

Ha további inspirációra vágyunk, vegyünk részt az EXPO360 ingyenes online lakberendezési kiállításon IDE vagy a képre kattintva:

A csodálatos hálószoba Balázs Kriszta munkája, aki letisztult, mégis otthonos és személyes enteriőrt alakított ki.

A képek forrása: Architectural Digest

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...