Színek és minták kavalkádja – nézz be egy varázslatos miami házba!

Miamiról sokaknak a hatalmas, túlspilázott, sokszor csicsás villák ugranak be vagy a hipermodern, kortárs minimalizmus jegyében fogant építészeti csodák – de a floridai város építészete és lakberendezése hálistennek ennél sokkal izgalmasabb.

Remek példa erre Jennifer Bunsa építész/tervező otthona. Bunsa gyermekkorában folyton LEGO-házakat épített a szobájában, mindig tudta, hogy lakberendezéssel szeretne foglalkozni – de azt nem gondolta volna, hogy egyik legizgalmasabb projektjeként gyerekkori otthonát fogja felújítani. Egy pici brooklyni lakásban élt férjével, de amikor megszületett gyermekük, Jack, nagyobb térre volt szükségük – és Jennifernek eszébe jutott a gyermekkori ház, amely épp eladósorba került, úgyhogy a pár kis töprengés után megvette.

Bunsa a felújítás során tiszteletben tartotta a 185 négyzetméteres, 1948-ban épült ház stílusát, azonban kicsit modernizálta, és igazi családi fészket teremtett.

A szokásos miami, túlzó, rokokóval átitatott giccses stílusával szemben Bunsáék otthonát inkább a California Cool vonal jegyében rendezték be: századközepi bútorokkal, rengeteg zöld szobanövénnyel és sok-sok textíliával.

A színes, mintás tapéták és a kissé extravagáns kárpit az Eames-széken viszont megidézik a klasszikus miami stílust.

Fontos volt, hogy modernizálják az otthoni berendezést, így a jól felszerelt home office mellett számos okosotthon-megoldást találunk a házban. Ezek segítenek a kényelmes, idő- és pénztakarékos otthon kialakításában.

Ha mi is okosotthonra vágyunk, az ELKO EP kínálatában mindent megtalálunk hozzá – meglévő lakásunkat is egyszerűen okosíthatjuk.

Itt is egy izgalmas egyveleget láthatunk: a századközepi modern íróasztalt egy ragyogó króm Panton-székkel párosították.

A gyerekszoba bizonyítja, hogy a közhiedelemmel ellentétben a kék és a zöld remek párost alkothat – és bátran keverhetjük a mintákat, ha van hozzá érzékünk.

A terasz is barátságosra, hívogatóra sikerült a kényelmesnek tűnő, rattan kerti ülőgarnitúrával, a jópofa mintájú díszpárnákkal és a fényfüzérekkel.

Ha tökéletes teraszburkolatot szeretnénk, a Mapei megoldásaival garantált, hogy strapabíró eredményt kapunk.

Fantasztikus ez a miami ház – igazi családi otthon.

Ha további inspirációra vágyunk, vegyünk részt az EXPO360 ingyenes online lakberendezési kiállításon IDE vagy a képre kattintva:

A csodálatos hálószoba Balázs Kriszta munkája, aki letisztult, mégis otthonos és személyes enteriőrt alakított ki.

A képek forrása: Architectural Digest

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. január 31.

Tervezd meg egyedi garázskapudat, amely tökéletesen illik otthonodhoz!

A Hörmann konfigurátorával kipróbálhatjuk, hogyan mutatna az adott modell az otthonunkban – és bátran variálhatunk és tervezhetünk kedvünkre, amíg ki nem alakul az...

2022. szeptember 07.

Hogyan spórolhatunk a gáz- és villanyszámlán?

Ha gondosan alakítjuk ki otthonunkat, rengeteget lefaraghatunk a rezsiköltségekből. Mostanra már mindenki tisztában van vele, hogy hihetetlen mértékben megnőttek az energiaköltségek –...

2022. június 14.

Így lesz mindig esztétikus az otthonod!

A legtöbben az otthonok egyik legmeghatározóbb anyagát öröknek és elpusztíthatatlannak vélik – pedig a beton is igényli a törődést, felújítást. Ehhez kapunk egy kis segítséget az...