Amerikai kerti party

Az Amerikai Egyesült Államok egyik legjelentősebb ünnepe a Függetlenség napja, amelyet július 4-én tartanak. A hagyomány a 18. századig nyúlik vissza, 1776-ban ezen a napon nyilvánította ki az ország függetlenségét Nagy-Britanniától, majd az ezt követő években egyre nagyobb és pompásabb ünnepség szerveződött az évforduló köré. 

Ha máshonnan nem is, amerikai filmekből tudjuk, hogy ilyenkor a kerti partiké a főszerep - már javában tombol a nyár, és az iskolának is vége, magától értetődő, hogy a családok és barátok kihasználva a jó időt akár az egész napot a szabadban töltik.

A jellegzetes amerikai piknik hozzávalói egy hazai kerti bulin is megállják a helyüket, így ha a következő nyári összejövetelt egy kis kulturális kikacsintással szeretnénk feldobni, bátran inspirálódjunk a tengerentúlról.

 

 

ÉTELEK

Éljen a grill! A klasszikus hamburger és hot-dog mellett remekül megfér a grillezett homár, sőt, egy kis csirke és zöldségek is. 

Nem hiányozhat az asztalról a burgonyasaláta sem - ami persze akkor lesz az igazi, ha már előző este elkészítjük, így másnapra a hűtőben összeérnek az ízek. Minden család más titkos összetevőre esküszik; a finomra reszelt retek, és egy csipetnyi kapor izgalmas új színt adnak a hidegkonyha nagyöregjének.

 

 

Az i-re a pontot persze a desszert teszi fel. Amerikában nagyon népszerű a “baked Alaska” torta, amelynek két tésztarétege között fagylalt a töltelék, külsejét pedig habcsókok borítják. Elkészítése némi gyakorlatot kíván, de a hatás sosem marad el. Jellegzetes angolszász csemege a nyárson, tűz fölött kissé megpirított pillecukor is, amely kezdőknek is biztos sikerélményt ígér - csak arra ügyeljünk, hogy frissen nagyon forró!

 

 

DEKORÁCIÓ

Az amerikaiak számára magától értetődő a csillagos-sávos lobogó, illetve ennek színei: a sötétkék, fehér és piros megjelenítése a dekorációban. Ha tematikus partit rendezünk, ez legyen a kiindulópont. Ha azonban nem ragaszkodunk a tengerentúli feelinghez, bármilyen színes, fák közé kihúzott girlanddal - zászlókkal, pomponokkal, papírvirágokkal - és fényfüzérekkel is feldíszíthetjük a kertet.

Azoknak, akik gyakran hívnak vendégeket, aligha kell bemutatni a rugalmasan alakítható, bővíthető kerti bútorok előnyeit. A legújabb trendek a nappaliban használt ülőbútorok formavilágát és kényelmét idézik. A huzat speciális: tapintásra szövetszerű, azonban a kültéri igényeknek megfelelően UV és vízálló. Ezek a darabok nemcsak funkciójukat tekintve kiválóak, megjelenésükkel is emelik az összejövetel fényét.

 

Nappali a kertben - különleges ülőgarnitúra a Spatrendtől

 

EGY KIS SPORT

Gyerekként teljesen magától értetődő, hogy a szabadban mozgunk, fel-alá szaladgálunk, kiabálunk és nagyon jól érezzük magunkat. Felnőttként ugyanezt éljük át, amikor sportolunk - csak utóbbi sokkal komolyabban hangzik. Arról nem is beszélve, hogy a sport közösségépítő ereje óriási. Nemcsak a résztvevő játékosok, a szurkolók is összekovácsolódnak egy-egy sportesemény ideje alatt. 

 

 

Amerikában a baseball már-már nemzeti sport, de ugyanilyen népszerű az amerikai futball vagy a kosárlabda is. Ha kertünkben van elegendő hely, élvezzük ki mi is: tollasozzunk vagy focizzunk - a szomszédba átrepülő labdák ugyancsak remek kapcsolatteremtő eszközök. Nem kell aggódnunk a pázsit ellenállósága miatt, ha speciális sportfű-keveréket választunk, valamint rendszeresen gondozzuk a gyepet. A fűnyírásra és locsolásra is tekinthetünk sportként, azonban az értékes nyári szabadságunkat nem kell ilyesmivel töltenünk, ha nem akarjuk. Egy robotfűnyíró és egy okos öntözőrendszer leveszi a vállunkról a terhet.

 

Kaercher esőztető

 

Bónusz tipp 

Akinek nincs kertje, rendezhet erkély partit is. Hogy az nem az igazi? Aggodalomra semmi ok! Ugyancsak a tengerentúlról érkezik egy új divat: kertesházak kibérlése egy-egy családi vagy baráti rendezvényhez. Sokan csak akkor fordulnak a közösségi szállásmegosztó oldalakhoz, ha nyaralásuk idejére keresnek autentikus lakhelyet, azonban sok ingatlan bérelhető akár egyetlen napra is. Nem mindenhol engedélyezett ugyanakkor buli rendezése, ezt foglalás előtt tisztázzuk a tulajdonossal. 

 

Ha pedig megvan az álomház az álomkerttel, készen állnak a finom ételek, a hideg italok, és a dekorációt is feltettük, már csak egy dolgunk marad: érezzük nagyon jól magunkat!

 

 

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. november 14.

A meglepetés ereje, avagy kipróbáltam a HotSpring Envoy masszázsmedencét

Nem mindennapi feladatot kaptam: teszteljek egy prémium minőségű masszázsmedencét, majd írjam meg a tapasztalataimat. Számos egyéb ok mellett ez az egyik, amiért nagyon szeretem a...

2019. november 08.

Modern kültéri bútorok – A szezon egész évre szól

Kertünk teraszunk bebútorozásánál érdemes ugyanazon szempontok szerint válogatni, mint amikor nappalinkat, vagy hálószobánkat rendezzük be. A stílusos, időtálló és kényelmes...

2019. november 04.

Nappali a teraszon

Méretétől függetlenül a terasz kínálja a legjobb lehetőséget arra, hogy nappalinkat mindenféle falbontások és átépítések nélkül megnöveljük. Ha terjeszkedni szeretnénk, tegyük...