A Designflooring vinyl padlóburkolatok szakszerű ápolása – őrizzük meg a csillogást!

A Designflooring padlófelületek nem csak rendkívül ellenállók, de tisztításuk és karbantartásuk szinte gyerekjáték. Ha sokáig szeretnénk megőrizni a csillogását, akkor azonban fontos, hogy szakszerűen ápoljuk a felületét.

A cikket szerkesztette: Designflooring by IBDesign

Az Egyesült Királyságban közel 40 évvel ezelőtt létrehozott cég világszerte több mint 300 embert foglalkoztat. Fő piacai Franciaország, Németország és Hollandia, de mivel egyre nagyobb az igény termékeikre, ezért folyamatosan nyitnak a keleti országok felé is.

A padlók

Főleg lakásokba és üzletekbe gyártja padlóit a gyár, ami lenyűgöző kinézetével, és könnyű tisztíthatóságával mára sokak kedvence lett.
Mindegyik termék rendelkezik testre szabható funkcióval, így igazán különleges és egyedi helyiségek alakíthatók ki. Sokféle stílus, kivitel és forma közül választhat, mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb lapot.

A Designflooring termékeivel növelheti a térérzetet különleges színekkel, hatásokkal elérve ezt.

A padló alatt fa lapok helyezkednek el, amelyek csendesek. Elérhetőek elegáns antik kerámia burkolólapok hatását keltik, amelyek soha nem repednek meg, és meleg hatást biztosítanak.

Megfizethető és sokoldalú, számos szín, méret és minta közül választhat, amelyek biztosítják, hogy megtalálja azt az egyedi padlót, amely tökéletes otthonába.

Innovatív design-jával, csillogó lapjaival nem véletlen, hogy egyre nagyobb teret hódit hazánkban is.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Designflooring by IBDesignA legfontosabb a megelőzés

Íme néhány hasznos tippünk a csillogó felület épségének megőrzése érdekében:

  • kevesebb szennyeződést és nedvességet hordunk be a lakásba, ha lábtörlőt használunk a bejáratnál
  • kerüljük az aeroszolos és szilikon alapú tisztítószereket, így megőrizhetjük a csúszásmentességet
  • A bútorok lábára tegyünk védőfilcet, vagy szereljünk fel rájuk görgőket, így megóvhatjuk a felületet a karcolásoktól
  • Ne használjunk gumialjú szőnyeget, gumírozott bútorlábakat, vagy gumi csúszásgátlót, mert ha a gumi érintkezik a padlóval, maradandó nyomot hagyhat rajta
  • kerüljük a gőzzel működő porszívókat és figyeljünk arra, hogy ne legyenek éles szélek a tisztítófejen, mert ezek is megkarcolhatják a padlót
  • a szennyeződéseket lehetőleg azonnal távolítsuk el

Ha mégis megtörtént a baj, kozmetikailag kijavíthatjuk a Designflooring tisztítószerek segítségével, sőt ha szükséges, kicserélhetjük a sérült lapot, illetve deszkát.

Milyen gyakran tisztítsuk a vinyl padlóburkolatot?

A napi takarítási művelet során a szennyeződések nagy részét seperjük vagy porszívózzuk össze, majd tisztítószeres vízzel mossuk fel a burkolatot. Mielőtt újra rálépünk, hagyjuk teljesen megszáradni. A padlóburkolat felfrissítését, amit hívhatunk nagytakarításnak is, 6-12 havonta szükséges elvégezni.

Milyen tisztítószereket használjunk Designflooring vinyl padlónk ápolásához?

A gyártó kifejlesztett háromféle tisztítószert, kifejezetten ehhez a burkolathoz:

A Designflooring Clean a napi takarításhoz ajánlott. Használata nagyon egyszerű: először portalanítsuk a felületet, majd a címke utasításai szerinti hígítás után felmosóval vigyük fel a felületre, végül hagyjuk megszáradni. Használat után a felmosót alaposan öblítsük ki. Nagy felületek tisztántartásakor, vagy különösen makacs szennyeződés eltávolításához tisztítógépet is használhatunk.

A Designflooring Remove és Deisignflooring Refresh termékeket a vinyl padló helyreállítására és felfrissítésére ajánljuk. A Designflooring Remove szerrel készítjük elő a Deisignflooring Refresh ápoló használatát, melyek így együttesen védelmet nyújtanak a mikro-karcolások ellen, és csodás fényt kölcsönözenk a padlófelületeknek. A Remove használata előtt távolítsuk el a mozgatható tárgyakat a padlóról. Miután hígítottuk az anyagot az útmutató szerint, felvihetjük a felületre takarítógéppel, vagy felmosóval. Ha nyeles felmosóval dolgozunk, akkor egyszerre maximum 5×5 méteres területet takarítsunk.

Az oldatot 10 perc hatóidő után, de száradás előtt mossuk fel nedves porszívóval, vagy felmosóval, végül öblítsük át a felületet tiszta vízzel. A Designflooring Refresh használata előtt kapcsoljuk ki a padlófűtést, és lehetőleg akadályozzuk meg, hogy erős napsütés, illetve huzat érje a felületet. A hígítatlan folyadékot egymást átfedő sávokban vigyük fel a padlóra, az ablakkal (vagy egyéb fényforrással) párhuzamosan haladva. 30 perc száradás után vigyünk fel még egy réteget az előzővel ellentétes irányban. Ezután a padlónak legalább 6 órát száradnia kell.

Ha rendszeresen és szakszerűen ápoljuk vinyl padlóburkolatunkat, az meghálálja a törődést, és hosszú évekig megőrzi kiváló tulajdonságait.

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...