A tökéletes otthoni pihenés titka egyszerűbb, mint gondolnád!

A lakásban élőknek ismerős lehet a helyzet: végeztünk a munkával, kikapcsoltuk a számítógépet, és amikor már épp elnyúltunk a kanapén egy izgalmas regény és egy pohár finom bor társaságában, a szomszéd pont akkor kezdi el felfúrni a szobaszekrényt. Vagy üvöltetni a tévét. Bútorokat tologatni. A zavaró hangok pedig késként vágják szét nyugalombuborékunkat…

A sok újépítésű lakásban vékonyak a falak, így a szomszédok zajongása nagyon meg tudja keseríteni az ember életét – a mostani stresszes helyzetben pedig különösen fontos lenne, hogy ki tudjunk kapcsolni egy nehéz nap után. 

Szerencsére ehhez nincs szükségünk füldugóra vagy dühös cetlikre a lakóház faliújságján – egy egyszerű megoldással gyorsan megszabadulhatunk a problémától, és akkor sincs gond, ha épp mi szeretnénk kiereszteni a fáradt gőzt egy kis hangos rockzenével. 

A falak hangszigetelőképességét utólag is könnyedén javíthatjuk, csupán megfelelő megoldásra van szükségünk. Ebben segít a Rigips Blue Acoustic névre hallgató hang- és tűzgátló gipszkartonja.

Ahogy azt már az oldalon korábban is olvashattuk, a gipszkarton egy minőségi és fenntartható alternatívát nyújt a hagyományos falazott szerkezetekkel szemben, a Blue Acoustic azonban még ennél is többre képes. 

A különleges hanggátló gipszkarton segítségével otthonunk a nyugalom szigetévé válik, és nem zavarhatják meg kikapcsolódásunkat a hangos szomszédok. 

Blue Acoustic rendkívül népszerű szállodákban és irodákban, hiszen ezekben az épületekben különösen fontos a zajmentes környezet megteremtése. A hanggátló gipszkarton az említett emelt igényszintű létesítményekben is tökéletesen helytáll, így biztosak lehetünk benne, hogy otthonunkban is elérhetjük a kívánt hatást Blue Acoustic gipszkartonból kialakított álmennyezetekkel, előtét- és válaszfalakkal. 

Ebben a videóban láthatjuk, hogyan működik ez a gyakorlatban:

Az innovatív gyártási technológiával készült magyar gyártású lapok ráadásul nemcsak a csend megteremtésében segítenek, de a tűz terjedését is meggátolják. 

Ha a Blue Acoustic gipszkartont választjuk, egy magas minőségű, fenntartható építési megoldást kapunk, amelyet könnyen és gyorsan szerelhetünk, legyen szó építkezésről vagy lakásfelújításról – és akár egy meglévő gipszkarton fal hangszigetelését is javíthatjuk vele.  

Mindezek mellett a Blue Acoustic helytakarékos is:, emelt hanggátlási tulajdonságainak köszönhetően már 1 réteg építésével is kiváló eredményeket érhetünk el, így szerkezettel együtt akár már 5 cm-ben építhető, így kisebb lakásban is bátran felszerelhetjük.

Ha felhőtlen kikapcsolódásra vágyunk otthonunkban, a Rigips Blue Acoustic hanggátló gipszkartonjaival biztosan jól választunk. IDE KATTINTVA még többet megtudhatunk a termékről.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...