A tökéletes otthoni pihenés titka egyszerűbb, mint gondolnád!

A lakásban élőknek ismerős lehet a helyzet: végeztünk a munkával, kikapcsoltuk a számítógépet, és amikor már épp elnyúltunk a kanapén egy izgalmas regény és egy pohár finom bor társaságában, a szomszéd pont akkor kezdi el felfúrni a szobaszekrényt. Vagy üvöltetni a tévét. Bútorokat tologatni. A zavaró hangok pedig késként vágják szét nyugalombuborékunkat…

A cikket szerkesztette: Saint – Gobain Rigips

Otthon. Az a hely, amely menedéket és biztonságot nyújt, és hozzájárul ahhoz, hogy feltöltődjünk. Fontos szempont, hogy a lakás alakítható legyen és megfeleljen a család igényeinek a különböző életszakaszokban. Korszerű építészeti megoldásokkal a lakás a benne élők szükségletei szerint alakítható.

A Rigips célja, hogy olyan innovatív tervezési megoldásokat és belsőépítészeti rendszereket nyújtson az építkezőknek, kivitelezőknek, melyek megfelelnek korunk elvárásainak. Folyamatos termékfejlesztéseinknek köszönhetően – legyen szó akár építkezésről vagy felújításról – rugalmas megoldásainkkal folyamatosan az emberek komfortérzetének növelésén dolgozunk. A modern lakásépítés alapja a könnyű alakíthatóság. A Rigips szerelt válaszfalai gyorsan építhetőek, és akár az utólagos átalakítás is könnyen megvalósítható.

Ismerje meg a Habito® rendszert!

A gipszkarton fal építése gyors, tiszta és variálhatóságának köszönhetően teret ad az egyéni elképzeléseknek.
A Habito válaszfalak szerelése megegyezik a gipszkarton falak építésével, ami a hagyományos építési módokhoz képest nagyon gyorsan kivitelezhető és utólag is könnyen alakítható. Emellett ugyanazon műszaki tulajdonságok kisebb falvastagsággal is elérhetők, ami nagyobb tereket és jelentős megtakarítást jelent.

A Habito válaszfalak mindegyike minimum 30 perces tűzgátlást biztosít, ez igény esetén akár 90 percesre is növelhető. Továbbá kiemelkedő hanggátlási értékekkel rendelkezik, így kis falvastagság mellett is garantált a csend a lakásban.

Különféle eszközök nagyon egyszerűen rögzíthetők a Habito szerkezetekre, legyen szó konyhaszekrényről, tévéről vagy képekről. A berendezések falra szerelésénél nincs szükség fúróra vagy egyéb gépre, nem szükséges dübel használata, megfelel a pozdorjacsavar. Nincs zaj és nem keletkezik építési törmelék. Akár 60 kilós tárgyat is rögzíthetünk egyszerű csavarozással.

Ajánljuk konyhába, nappaliba, hálószobába, gyerekszobába, térelválasztáshoz, valamint fokozott terhelésű válaszfalakhoz. Lakáselválasztó falak építéséhez kiváló, egy rendszerben egyesíti a tűzvédelmet (EI 120 perc), a jó hangszigetelést (Rw=62 dB), a biztonságot (15 perces áttörésgátlás) és a gyors építési időt.

A mindennapi életben egy válaszfalnak sok mindent ki kell bírnia. A belső térben épített szerkezeteknek statikus és dinamikus terheléseket is viselniük kell. Például a válaszfalnak nekiütődhet a szék háta, a porszívó, az ajtók vagy a gyerekek játéka. A Habito építőlemez jól bírja a terhelést, nagyon nagy felületi keménységgel és ütésállósággal rendelkezik.

Otthona kialakítása során azonban ne feledkezzen meg a megfelelő élvédelemről! A Rigips prémium élvédőivel gyerekjáték a tartós és szép belső és külső sarkok kialakítása. Külső derékszögű sarkokra az AquaBead élvédő glettanyag nélkül egyszerűen felragasztható, így időt és anyagot spórolhat. Magas ütésállóságának köszönhetően könnyen elkerülheti a falak csorbulását, belső terei sokáig megőrzik szépségüket.

A Rigips termékpalettáján számos gipszalapú portermék – glettek, vakolatok, hézagolóanyagok – is szerepelnek, melyekkel tökéletes, esztétikus felületek képezhetők.
A Rigips Rimano termékcsalád megfelelő megoldást nyújt otthona beltereinek gyors, esztétikus és környezetbarát kialakításához.

A Rigips Vario hézagológipsz, valamint a ProMix Finish glettelőanyag ideális megoldás a Habito építőlemez és egyéb gipszkartonok legmagasabb minőségű felületi glettelésére. Gipszkartonra történő tapétázás és festés esetén ugyanis érdemes végiggondolni a tervezett helyiségben elvárt felületi minőséget. Ugyanis a burkolat anyaga (pl. közepes, durva vagy finom szerkezetű tapéta), színe, fényessége, mintája, illetve a megvilágítás minősége, iránya és erőssége különböző alapfelületi minőséget igényel. A felületi minőségi igény pedig annak létrehozásához megfelelő terméket is követel. A gipszfelület kiváló alap festés, mázolás és tapétázás számára.

Kapcsolat
Saint – Gobain Rigips

A sok újépítésű lakásban vékonyak a falak, így a szomszédok zajongása nagyon meg tudja keseríteni az ember életét – a mostani stresszes helyzetben pedig különösen fontos lenne, hogy ki tudjunk kapcsolni egy nehéz nap után. 

Szerencsére ehhez nincs szükségünk füldugóra vagy dühös cetlikre a lakóház faliújságján – egy egyszerű megoldással gyorsan megszabadulhatunk a problémától, és akkor sincs gond, ha épp mi szeretnénk kiereszteni a fáradt gőzt egy kis hangos rockzenével. 

A falak hangszigetelőképességét utólag is könnyedén javíthatjuk, csupán megfelelő megoldásra van szükségünk. Ebben segít a Rigips Blue Acoustic névre hallgató hang- és tűzgátló gipszkartonja.

Ahogy azt már az oldalon korábban is olvashattuk, a gipszkarton egy minőségi és fenntartható alternatívát nyújt a hagyományos falazott szerkezetekkel szemben, a Blue Acoustic azonban még ennél is többre képes. 

A különleges hanggátló gipszkarton segítségével otthonunk a nyugalom szigetévé válik, és nem zavarhatják meg kikapcsolódásunkat a hangos szomszédok. 

Blue Acoustic rendkívül népszerű szállodákban és irodákban, hiszen ezekben az épületekben különösen fontos a zajmentes környezet megteremtése. A hanggátló gipszkarton az említett emelt igényszintű létesítményekben is tökéletesen helytáll, így biztosak lehetünk benne, hogy otthonunkban is elérhetjük a kívánt hatást Blue Acoustic gipszkartonból kialakított álmennyezetekkel, előtét- és válaszfalakkal. 

Ebben a videóban láthatjuk, hogyan működik ez a gyakorlatban:

Az innovatív gyártási technológiával készült magyar gyártású lapok ráadásul nemcsak a csend megteremtésében segítenek, de a tűz terjedését is meggátolják. 

Ha a Blue Acoustic gipszkartont választjuk, egy magas minőségű, fenntartható építési megoldást kapunk, amelyet könnyen és gyorsan szerelhetünk, legyen szó építkezésről vagy lakásfelújításról – és akár egy meglévő gipszkarton fal hangszigetelését is javíthatjuk vele.  

Mindezek mellett a Blue Acoustic helytakarékos is:, emelt hanggátlási tulajdonságainak köszönhetően már 1 réteg építésével is kiváló eredményeket érhetünk el, így szerkezettel együtt akár már 5 cm-ben építhető, így kisebb lakásban is bátran felszerelhetjük.

Ha felhőtlen kikapcsolódásra vágyunk otthonunkban, a Rigips Blue Acoustic hanggátló gipszkartonjaival biztosan jól választunk. IDE KATTINTVA még többet megtudhatunk a termékről.

2022. szeptember 07.

Hogyan spórolhatunk a gáz- és villanyszámlán?

Ha gondosan alakítjuk ki otthonunkat, rengeteget lefaraghatunk a rezsiköltségekből. Mostanra már mindenki tisztában van vele, hogy hihetetlen mértékben megnőttek az energiaköltségek –...

2022. június 14.

Így lesz mindig esztétikus az otthonod!

A legtöbben az otthonok egyik legmeghatározóbb anyagát öröknek és elpusztíthatatlannak vélik – pedig a beton is igényli a törődést, felújítást. Ehhez kapunk egy kis segítséget az...

2022. április 14.

Így spórolhatunk rengeteget az otthonunkban a hőszigeteléssel!

Az árak folyamatosan emelkednek a világban – szerencsére sok pénzt megspórolhatunk otthonunkban, ha odafigyelünk egy-két dologra. Senkinek nem újdonság, hogy minden drágul, ráadásul...