A tökéletes otthoni pihenés titka egyszerűbb, mint gondolnád!

A lakásban élőknek ismerős lehet a helyzet: végeztünk a munkával, kikapcsoltuk a számítógépet, és amikor már épp elnyúltunk a kanapén egy izgalmas regény és egy pohár finom bor társaságában, a szomszéd pont akkor kezdi el felfúrni a szobaszekrényt. Vagy üvöltetni a tévét. Bútorokat tologatni. A zavaró hangok pedig késként vágják szét nyugalombuborékunkat…

A sok újépítésű lakásban vékonyak a falak, így a szomszédok zajongása nagyon meg tudja keseríteni az ember életét – a mostani stresszes helyzetben pedig különösen fontos lenne, hogy ki tudjunk kapcsolni egy nehéz nap után. 

Szerencsére ehhez nincs szükségünk füldugóra vagy dühös cetlikre a lakóház faliújságján – egy egyszerű megoldással gyorsan megszabadulhatunk a problémától, és akkor sincs gond, ha épp mi szeretnénk kiereszteni a fáradt gőzt egy kis hangos rockzenével. 

A falak hangszigetelőképességét utólag is könnyedén javíthatjuk, csupán megfelelő megoldásra van szükségünk. Ebben segít a Rigips Blue Acoustic névre hallgató hang- és tűzgátló gipszkartonja.

Ahogy azt már az oldalon korábban is olvashattuk, a gipszkarton egy minőségi és fenntartható alternatívát nyújt a hagyományos falazott szerkezetekkel szemben, a Blue Acoustic azonban még ennél is többre képes. 

A különleges hanggátló gipszkarton segítségével otthonunk a nyugalom szigetévé válik, és nem zavarhatják meg kikapcsolódásunkat a hangos szomszédok. 

Blue Acoustic rendkívül népszerű szállodákban és irodákban, hiszen ezekben az épületekben különösen fontos a zajmentes környezet megteremtése. A hanggátló gipszkarton az említett emelt igényszintű létesítményekben is tökéletesen helytáll, így biztosak lehetünk benne, hogy otthonunkban is elérhetjük a kívánt hatást Blue Acoustic gipszkartonból kialakított álmennyezetekkel, előtét- és válaszfalakkal. 

Ebben a videóban láthatjuk, hogyan működik ez a gyakorlatban:

Az innovatív gyártási technológiával készült magyar gyártású lapok ráadásul nemcsak a csend megteremtésében segítenek, de a tűz terjedését is meggátolják. 

Ha a Blue Acoustic gipszkartont választjuk, egy magas minőségű, fenntartható építési megoldást kapunk, amelyet könnyen és gyorsan szerelhetünk, legyen szó építkezésről vagy lakásfelújításról – és akár egy meglévő gipszkarton fal hangszigetelését is javíthatjuk vele.  

Mindezek mellett a Blue Acoustic helytakarékos is:, emelt hanggátlási tulajdonságainak köszönhetően már 1 réteg építésével is kiváló eredményeket érhetünk el, így szerkezettel együtt akár már 5 cm-ben építhető, így kisebb lakásban is bátran felszerelhetjük.

Ha felhőtlen kikapcsolódásra vágyunk otthonunkban, a Rigips Blue Acoustic hanggátló gipszkartonjaival biztosan jól választunk. IDE KATTINTVA még többet megtudhatunk a termékről.

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...