A hőszivattyúk előnyeiről

Sokan hallottak a levegős hőszivattyúkról, de nem tudják hova tenni, hazánkban az előnyök csak most kezdenek betörni a köztudatba. Mi megosztjuk Önnel a három legfőbb szempontot, hogy miért érdemes most váltani, illetve mikre is képesek ezek a rendszerek.

 

Gyors és egyszerű telepítés

Minden gázzal fűtő háztartásnak az EU-s rendeletnek eleget téve előbb-utóbb át kell térnie kondenzációs kazánra, ami együtt jár a kémény átalakításával. Az átépítés hatalmas költsége és a több hónapig tartó adminisztráció több mint aggasztó. A hőszivattyús rendszerek kiépítéséhez nem kellenek engedélyek, beszerelése gyors és kényelmes, még kedvezőbb áramtarifát is igényelhetünk a rendszer működéséhez.

Szinte láthatatlan kültéri egység

 

Javítja a benti levegő minőségét

Otthonunk benti levegőjének gyenge minőségéhez sokan hozzászoknak, megtanulnak együtt élni a fejfájással, légúti panaszokkal, allergiával, rossz közérzettel. A levegős hőszivattyús beltéri egységek többlépcsős szűrőrendszerrel vannak ellátva, ezzel drasztikusan csökkentve a levegőben a port, baktériumokat, pollent és egyéb emberi szervezetre káros részecskéket.

Szűrőrendszer

 

Kedvező áramtarifa

Amennyiben hőszivattyús rendszert telepít otthonába, kedvező áramtarifát igényelhet a rendszer működéséhez. A közel 23 Ft/kWh áramdíjnak és a készülék kedvező SCOP értékének köszönhetően, a fűtési rendszere kimagasló energiatakarékosságot eredményez egyéb megoldásokhoz hasonlítva.

Üzemeltetési költségek tekintetében a Budatech Kft. által telepített hőszivattyús rendszerek minden esetben (családi házaknál és társasházaknál is) 50-75%-os megtakarítást eredményeztek a gázüzemű fűtési rendszerekhez viszonyítottan.

2021. december 16.

Mivel dobd fel a karácsonyi ünneplést?

Ha kicsit többre vágyunk a megszokott, mindenhol látható karácsonyi díszeknél, érdemes saját, rendhagyó dekorációval készülni az ünneplésre. Miért nem próbálunk ki ilyenkor valami...

2021. november 17.

Szauna tippek kezdőknek és haladóknak

Az északiak tudják a boldogság és az egészséges élet titkát – hiába a hideg és a ború, mégis a legboldogabb népek közé tartoznak. Ennek természetesen több különféle oka is...

2021. október 22.

Nyerj 500 000 forintot, és emeld új szintre otthonodat!

Hogyan turbóznánk fel otthonunkat félmillió forintból? Ennyi pénzből rengeteg otthoni fejlesztést megvalósíthatunk, hogy tényleg olyan legyen életterünk, mint amilyennek megálmodtuk...