A hiba, ami tönkreteszi a teraszodat – és így kerülheted el!

Az esztétikus otthon kialakításánál rengeteg tényezőre oda kell figyelnünk. Fontosak az arányok, a színek, a minták, a textúrák, az elrendezés; egységes stílust kell kialakítanunk – akár az eklektika szabályait alkalmazva –, de a látvány sosem lehet fontosabb a funkcionalitásnál, a minőségnél és az időtállóságnál.

A cikket szerkesztette: WPC WOOD & PLASTIC KFT.

WPC WOOD & PLASTIC KFT

WPC MARKET

WPC termékeink (wood-plastic composite) azaz fa-műanyag kompozit anyagok 60% farostból (bambusz, faliszt),
30% hőre táguló, újrahasznosított műanyagból és 10% egyéb adalékanyagokból áll össze, melyet nagy hőmérsékleten és nyomás alatt préselnek.
Magas fatartalma biztosítja a gyönyörű, esztétikus fahatású megjelenést amíg műanyag tartalmának köszönhetően elsősorban rendkívül időtállóvá válik.

A WPC előnyei:
Megmunkálása könnyű,vágható, fúrható hagyományos famegmunkáló eszközökkel, időjárásállósága magas szintű, megjelenése rendkívüli, UV álló,
tisztítása meglehetősen egyszerű, szappanos vízzel történik nem igényel semmiféle különleges kezelést, nem szálkásodik, korrodálódik, vetemedik.

Óriási raktár­készlet:
Közel 800 nm-es raktárunk Budapest, Soroksári út 86. szám alatt várja a kedves Vevőket.
Premium Classic teraszburkolatok 8 féle színben az összes kiegészítővel.
Co-Extrudált teraszburkolati rendszerek 3 egyedi színben.
Woodgrain természetes fahatású WPC rendszerek 2-féle felülettel 3 színben.
Woody dombornyomott fahatású burkolati rendszerek 3-féle színben.
Klikk burkolatok 2-féle színben fahatású felülettel.
WPC falburkolati rendszerek 2 különböző színben.
WPC kerítésrendszerek többféle felületképzéssel, hézagos vagy teljesen zárt kivitelben, többféle kiegészítővel: WPC oszlopok, végzáró dugók, színezett rögzítő csavarok.
AZONNAL RAKTÁRON!

Kapcsolat
WPC WOOD & PLASTIC KFT.

Különösen igaz ez a kertre, a teraszra vagy az erkélyre. 

Ezeket a területeket nem csak a használat által is létrejövő amortizáció miatt kell különös körültekintéssel kialakítanunk. A strapabíróság is kiemelten fontos, hiszen az exteriőrt könnyen megtépázhatják az időjárás viszontagságai. A legnagyobb probléma, ha az alapok nem stimmelnek: a teraszburkolat javítása költséges, időigényes és rengeteg kellemetlenséggel járó folyamat. 

Mindenképp minőségi anyagokat kell tehát választanunk a burkolásnál – és a kivitelezésnél is fontos, hogy maximálisan odafigyeljünk a részletekre.

Célszerű ezért olyan burkolatot választanunk, amely strapabíró, időtálló, könnyen kivitelezhető, és nem igényel ápolást – de emellett természetesen esztétikus is. 

Szerencsére létezik olyan teraszburkolat, amely jól mutat minden kertben, ellenáll az időjárás viszontagságainak, és nem igényel ápolást sem. 

Ez a WPC-teraszburkolat.

Könnyen lehet, hogy hallottunk már erről a burkolattípusról, de mindenképp érdemes kicsit jobban megismernünk a WPC-t, ugyanis az egyik legkedvezőbb tulajdonságokkal bíró anyagról van szó. Egy sokoldalúan felhasználható burkolat: teraszok, medencepartok, kerti sétányok, stégek, kerítések vagy akár járdák kialakításához is tökéletes – de kisebb-nagyobb kiegészítőket (például virágládát, madáretetőt vagy kutyaházat) is készíthetünk belőle. 

De miről is van szó pontosan?

A WPC a Wood Plastic Composite rövidítése, vagyis alapvetően egy fa-műanyag ötvözetről beszélünk: egészen pontosan 60% farostból (bambusz, faliszt), 30% hőre táguló, újrahasznosított műanyagból és 10% egyéb adalékanyagokból áll össze. Ezek mind teljesen újrahasznosítható összetevők, a gyártás során pedig nem keletkezik semmilyen környezetszennyező anyag, így a WPC egy abszolút fenntartható burkolat.

Magas bambusztartalma gondoskodik a gyönyörű, esztétikus, természetes megjelenésről – csodálatos fahatású teraszt építhetünk belőle –, a műanyagtartalom pedig rendkívüli időtállóságot és strapabíróságot biztosít. 

A WPC-teraszburkolat várható élettartama legalább 15 év. 

Persze ehhez elengedhetetlen a szakszerű kivitelezés. Bár a WPC teraszburkolat kivitelezése alapvetően egyszerű, mindenképp figyelni kell, hogy betartsuk az egyes elemek közti minimális tágulási távolságot, szakszerűen szorítsuk le a távolságtartó klipszeket, és a párnafák közötti maximum távolságra is ügyelnünk kell.

A kivitelezés után viszont lényegében hátradőlhetünk.

A teljesen fából készült burkolatokkal ellentétben nincs szükség semmilyen felületkezelésre, és a WPC nem rothad, nem vetemedik, ellenáll a kártevőknek és a kártékony gombáknak.

És persze az időjárásnak is. 

Nem számít, hogy épp esik, havazik vagy folyamatosan süt a nap – a WPC nem veszi fel a nedvességet, és az UV-sugaraknak is ellenáll. Nem árt viszont megjegyezni, hogy állandó magas hőmérséklet mellett – a legtöbb burkolathoz hasonlóan – a WPC is hajlamos felhevülni. Ilyenkor célszerű elkerülni a mezítlábas rohangálást a teraszon – különben viszont nyugodtan használhatjuk cipő nélkül: nem szálkásodik, nem repedezik, így abszolút gyerekbarát felületről beszélünk. 

A mikrobarázdált felület gondoskodik a csúszásmentességről is, így medence, jakuzzi köré vagy tópartra is remek választás.

Ha WPC-burkolattal emelnénk új szintre a kertet, több szín közül is választhatunk, így biztosan megtaláljuk azt a modellt, amelyik legjobban illik teraszunkhoz vagy erkélyünkhöz. Azt viszont vegyük figyelembe, hogy a vásárlás utáni első pár hónapban a napfény hatására kis színváltozásra, világosodásra számíthatunk, ez azonban csak még egyedibbé és természetesebbé teszi a teraszt, így véletlenül sem lesz műanyagszerű a hatás.

A tisztítás is egyszerű: általában vízzel megoldhatjuk, makacsabb foltokhoz pedig a kimondottan erre a célra kifejlesztett Mellerud WPC-tisztítószert érdemes használnunk.

De milyen WPC-burkolatot válasszunk?

A WPC Market kínálatában található Premium Classic teraszburkolati rendszer vastagságának és kialakításának köszönhetően tökéletes választás otthoni felhasználásra. Ha a Premium Classic mellett tesszük le voksunkat, egy gyönyörű, strapabíró teraszburkolatot választunk, kiváló ár-érték arányban. Egy csodás teraszt kapunk, hosszú élettartammal.

IDE KATTINTVA még többet megtudhatunk a WPC Market Premium Classic termékeiről, és könnyen be is szerezhetjük impozáns teraszburkolati rendszerünket. 

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...