4+1 érv a megfelelő szigetelés mellett

Felújításkor egyre többen döntenek otthonuk szigetelésének korszerűsítése mellett. Ezzel az eljárással nemcsak kiadásainkat redukálhatjuk hosszabb távon, de a környezetünket is kímélhetjük, sőt még az egészségkárosító hatásokat is megelőzhetjük. Pénztárcabarát megoldás  

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Hörmann Hungária Kft.

A környezetvédelmen túl a költséghatékonyságban is megmutatkozik a hőszigetelés hasznossága. Az eredményesen szigetelt otthon jelentős összegeket tarthat a családi kasszában, hiszen szemmel láthatóan csökkenti a költségeket a melegebb hónapokban is. A megfelelően választott vastagságú szigeteléssel a házfalak hőmegtartó képessége javul, így a hőveszteség minimálisra csökken. Fejújításnál ajánlatos megbízható, profi szakember segítségét kérni, aki alaposan felméri az ingatlan lehetőségeit, így a szigetelésre szánt összeg gyorsan megtérülhet.  

Óvja a környezetet

A hőszigetelés nemcsak a háztartási kiadásokat csökkenti, de a környezetünket is tehermentesíti. A falak szigetelésének egyik legnagyobb előnye, hogy nyáron kellemesen hűvösen tartják az ingatlant, télen pedig tovább tartják benn a hőt. Ezáltal nyáron kevesebbet kell igénybe venni a légkondicionáló szerkezeteket, télen pedig kevesebb fűtőanyag szükséges. A fűtőanyag csökkentése és a hőveszteség mérséklése zöldebb háztartást eredményez. A hőszigeteléssel kevesebb szén-dioxid kerül a levegőbe és az ökológiai lábnyom is csökken.

Csökkenti az egészségügyi panaszokat

A megfelelő hőszigetelés csökkenti az egészségügyi kockázatokat, ezáltal élhetőbb környezetet is teremt. A szigetelés nélküli falakon hőhidak keletkezhetnek, amelyek hosszú távon makacs penészfoltokhoz vezethetnek, belélegezve pedig a szervezetbe juthatnak. Különböző vegyszerekkel ideig-óráig megállítható a folyamat, de ez az eljárás csupán átmenetileg oldja meg a helyzetet. Az energiahatékony szigetelés megszünteti a páralecsapódást a hideg falakon és meggátolja a penész visszatérését. Érdemes nemcsak a közvetlen lakókörnyezetben, de az ingatlanhoz tartozó garázsban is kellő figyelemmel kísérni a levegő mozgását. A Hörmann csúcsminőségű HKSI belső klímaérzékelője kiválóan felügyeli a garázson belüli páratartalmat és szabályozza a megfelelő szellőztetést. Amint a páratartalom túl magas szintet ér el, a rendszer kinyitja a kaput, és vissza is zárja, amikor az optimális mértékre csökkent. 

Belsőépítészeti megoldásokkal még hatékonyabb

Az ingatlan belső terében is ajánlott odafigyelni az energiaveszteség csökkentésére. A nyílászárók cseréje megkerülhetetlen az energiaspórolás tekintetében, akárcsak a hőhídmentes házbejárati ajtó. A Hörmann ThermoSafe termékcsaládja új generációt jelent a környezetbarát, kiváló hőszigetelésű ajtók területén. Az alumínium házbejárati ajtók a kifogástalan hővisszatartás mellett magasfokú biztonságot is nyújtanak betörésgátló felszereltségüknek köszönhetően. A prémium termékek modern megjelenést tükröznek, és egyedi kialakításokat tesznek lehetővé: több mint 70 ajtómotívum áll rendelkezésre a moderntől a klasszikus változatokig.

Növeli az ingatlan élettartamát

A modern, zöld építészeti megoldások meghosszabbítják az ingatlan élettartamát és értékállóságát. Ezáltal növelik az épület értékét is az ingatlanpiacon, hiszen az energiahatékony otthonok egyre kelendőbbek a vásárlók körében. A korszerűbb otthonok ára folyamatosan növekszik a kereslettel egyenes arányban.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...