4+1 érv a megfelelő szigetelés mellett

Felújításkor egyre többen döntenek otthonuk szigetelésének korszerűsítése mellett. Ezzel az eljárással nemcsak kiadásainkat redukálhatjuk hosszabb távon, de a környezetünket is kímélhetjük, sőt még az egészségkárosító hatásokat is megelőzhetjük. Pénztárcabarát megoldás  

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Hörmann Hungária Kft.

A környezetvédelmen túl a költséghatékonyságban is megmutatkozik a hőszigetelés hasznossága. Az eredményesen szigetelt otthon jelentős összegeket tarthat a családi kasszában, hiszen szemmel láthatóan csökkenti a költségeket a melegebb hónapokban is. A megfelelően választott vastagságú szigeteléssel a házfalak hőmegtartó képessége javul, így a hőveszteség minimálisra csökken. Fejújításnál ajánlatos megbízható, profi szakember segítségét kérni, aki alaposan felméri az ingatlan lehetőségeit, így a szigetelésre szánt összeg gyorsan megtérülhet.  

Óvja a környezetet

A hőszigetelés nemcsak a háztartási kiadásokat csökkenti, de a környezetünket is tehermentesíti. A falak szigetelésének egyik legnagyobb előnye, hogy nyáron kellemesen hűvösen tartják az ingatlant, télen pedig tovább tartják benn a hőt. Ezáltal nyáron kevesebbet kell igénybe venni a légkondicionáló szerkezeteket, télen pedig kevesebb fűtőanyag szükséges. A fűtőanyag csökkentése és a hőveszteség mérséklése zöldebb háztartást eredményez. A hőszigeteléssel kevesebb szén-dioxid kerül a levegőbe és az ökológiai lábnyom is csökken.

Csökkenti az egészségügyi panaszokat

A megfelelő hőszigetelés csökkenti az egészségügyi kockázatokat, ezáltal élhetőbb környezetet is teremt. A szigetelés nélküli falakon hőhidak keletkezhetnek, amelyek hosszú távon makacs penészfoltokhoz vezethetnek, belélegezve pedig a szervezetbe juthatnak. Különböző vegyszerekkel ideig-óráig megállítható a folyamat, de ez az eljárás csupán átmenetileg oldja meg a helyzetet. Az energiahatékony szigetelés megszünteti a páralecsapódást a hideg falakon és meggátolja a penész visszatérését. Érdemes nemcsak a közvetlen lakókörnyezetben, de az ingatlanhoz tartozó garázsban is kellő figyelemmel kísérni a levegő mozgását. A Hörmann csúcsminőségű HKSI belső klímaérzékelője kiválóan felügyeli a garázson belüli páratartalmat és szabályozza a megfelelő szellőztetést. Amint a páratartalom túl magas szintet ér el, a rendszer kinyitja a kaput, és vissza is zárja, amikor az optimális mértékre csökkent. 

Belsőépítészeti megoldásokkal még hatékonyabb

Az ingatlan belső terében is ajánlott odafigyelni az energiaveszteség csökkentésére. A nyílászárók cseréje megkerülhetetlen az energiaspórolás tekintetében, akárcsak a hőhídmentes házbejárati ajtó. A Hörmann ThermoSafe termékcsaládja új generációt jelent a környezetbarát, kiváló hőszigetelésű ajtók területén. Az alumínium házbejárati ajtók a kifogástalan hővisszatartás mellett magasfokú biztonságot is nyújtanak betörésgátló felszereltségüknek köszönhetően. A prémium termékek modern megjelenést tükröznek, és egyedi kialakításokat tesznek lehetővé: több mint 70 ajtómotívum áll rendelkezésre a moderntől a klasszikus változatokig.

Növeli az ingatlan élettartamát

A modern, zöld építészeti megoldások meghosszabbítják az ingatlan élettartamát és értékállóságát. Ezáltal növelik az épület értékét is az ingatlanpiacon, hiszen az energiahatékony otthonok egyre kelendőbbek a vásárlók körében. A korszerűbb otthonok ára folyamatosan növekszik a kereslettel egyenes arányban.

2021. június 09.

Felújítasz vagy építkezel? Enélkül nem érdemes!

Kihívás. Az otthontervezést ez a szó jellemzi a legjobban. Mindegy, hogy kis lakásunk, vagy többgenerációs családi házunk van – a tökéletes otthon megtervezése próbára teszi az...

2021. június 03.

Így lesz templomból lenyűgöző lakóház!

Mindig érdemes otthonátalakításokat nézegetni: hihetetlen látni, ahogy a tulajok és a tervezők meglátják az unalmas vagy épp lepusztult épületben a potenciált, és a lehető legtöbbet...

2021. május 31.

Enélkül lehetetlen az otthonteremtés

Nagy fába vágja magát, aki új otthont tervez. Legyen szó családi házról vagy kis lakásról, egy kényelmes, funkcionális, stílusos és biztonságos fészket kell kialakítanunk, ahol...