4 tipp, hogy jobban teljen az otthoni karantén

Furcsa időket élünk. A jelenlegi helyzet miatt sokan az országban már több mint egy hónapja otthonról dolgoznak – a legtöbben, akik megtehetik csak akkor mozdulnak ki, ha igazán muszáj, hogy megelőzzék a járvány terjedését.

Azonban a kényszerű otthonlét, bezártság sokszor kellemetlen hatással van közérzetünkre, fizikai és mentális egészségünkre. Íme 4 lakberendezési tipp, hogy könnyebben teljen az otthonlét:

  • Vigyük be a természetet!

Akár kertes házban élünk, akár lakásban, nagyon fontos, hogy a természet megjelenjen otthonunkban is, hogy kevésbé érezzük magunkat bezárva.

Vegyük körül magunkat szobanövényekkel és virágokkal – minél több van és minél színesebbek, annál jobb! Ha így teszünk, kellemesebb lesz a közérzetünk; arról nem is beszélve, hogy a növények tisztítják a levegőt.

Bár vágott virágokat is használhatunk, a cserepes változatok sokkal jobbak, hiszen hosszútávon is velünk lesznek. Ha még nem voltak szobanövényeink, válasszunk olyan fajtákat, amelyek nem túl igényesek, kevés locsolásra és fényre van szükségük.

  • Különösítsünk el egy raktár és fertőtlenítő zónát!

Ilyenkor nem árt egy kicsit tartalékolni, raktározni élelmiszerekből és használati cikkekből. Persze ne essünk túlzásokba: ne spájzoljunk be észvesztő mennyiségű készleteket, de vásároljunk be hosszabb távra, hogy minél kevesebbszer kelljen emiatt elhagynunk otthonunkat – vagy rendeljük meg a termékeket online.

Akárhogy is, ezt a készletet valahogy raktározni kell, így célszerű kijelölni egy helyiséget, ahol ezt meg tudjuk oldani. Nem árt emellett a megvásárolt termékeket fertőtleníteni. Ezt is érdemes egy külön zónában megoldani – akár egy gőztisztítóval is megtehetjük, hiszen manapság sokszor hiánycikknek számítanak a fertőtlenítésre alkalmas vegyszerek.

Ha házban élünk, a tartós élelmiszerek és használati cikkek tárolására tökéletes lehet például a garázs. Ha rendetlenség van a garázsunkban vagy nem vagyunk megelégedve vele, a mostani időszak tökéletes arra, hogy egy kicsit rendet rakjunk – vagy akár egy stílusos új garázskapuval is megajándékozzuk magunkat, amely gondoskodik biztonságunkról.

  • Helyezzük magunkat kényelembe!

Ha eddig nem tettük meg, és van rá most lehetőségünk, szerezzük be azokat a bútorokat, kiegészítőket, amelyekre már régóta vágyunk, hogy teljesen komfortosan érezhessük magunkat otthonunkban, hiszen most – ki tudja, meddig – a megszokottnál sokkal több időt töltünk otthon, így érdemes gondoskodnunk az extra kényelemről.

Legyen szó egy megfelelő méretű, kényelmes ülőgarnitúráról, egy nagyobb hűtőről, memóriahabos matracról, szupermodern elektronikus hősugárzóról vagy teraszfűtésről, most jött el az ideje, hogy beszerezzük otthonunkba, ha megengedhetjük magunknak a jelenlegi helyzetben – különös tekintettel az otthoni iroda berendezésére, ha home office-ból kell dolgoznunk.

  • Relaxáljunk!

Ebben a stresszes időszakban létfontosságú, hogy ki tudjunk kapcsolódni, így még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk arra, hogy kimondott relaxációs zónákat alkossunk a lakásban. Remek helyszín erre például a kert vagy az erkély, ahol a kényelmes kerti bútorokon (vagy akár egy pezsgőfürdőben) máris könnyebben megszabadulhatunk az ártalmas stressztől.

Ha nincs erkélyünk vagy kertünk, akkor a fürdőszoba kiváló hely az otthoni wellness-szalon kiépítésére, főleg ha van fürdőkádunk. Néhány gyertya, kellemes dallamok, egy jó könyv és egy pohár bor – mi másra lenne még szükségünk?

Ha pedig kádas fürdés helyett inkább a gyors zuhany hívei vagyunk, relaxáljunk a nappaliban vagy a hálóban – gondoskodjunk az extra kényelemről puha díszpárnákkal és takarókkal; gyújtsunk gyertyát, és nézzük meg egy (vagy több) részt egy jó sorozatból vagy merüljünk el egy lebilincselő regényben.

Ha a fenti dolgokra odafigyelünk, jobban fogjuk szeretni otthonunkat, és így a bezártságot is könnyebben viseljük majd.

2023. július 26.

Kültéri nappalival és konyhával élvezik ki a nyarat a gyönyörű vidéki ház lakói

Inspiráló svéd nyári idill, ha több időt töltenénk a szabad levegőn. Ha kellemes, napsütéses idő van, az ember szívesebben tölti kint az idejét, mint a négy fal között –...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...