15 négyzetméteres álomotthont épített magának az amerikai házaspár

Negatív térben ugyan szűkölködnek, mégis mindenük megvan.

Nem kell ahhoz irdatlan hodályt berendezni, hogy az ember komfortosan érezhesse magát: ha kellő kreativitással bír valaki, és hajlandó egy kis utánajárásra és barkácsolhassa, parányi alapterületen is csodát alkothat.

Kitűnő példa erre a pennsylvaniai házaspár, Haley és Michael otthona, amely csupán 15 négyzetméteres, mégis örömmel laknak benne. Mivel mindkettejük családjában előfordultak építészek/építők és ácsok, kitanulták ezeket a szakmákat, így természetes volt számukra, hogy saját házat építenek. Azonban mivel az egyszerű életmód és a minimalizmus hívei, nem volt szükségük hatalmas helyre: úgy döntöttek, elég nekik egy picike otthon.

Azonban ahhoz, hogy ne egy zsúfolt lyuk legyen, sok tervezésre volt szükség. Először is, gondoskodni kellett a világosságról: fehérre festették a falakat, és sok ablakot építettek be, hogy minél több természetes fény szivároghasson be az élettérbe.

Mivel a padlón nem volt sok hely, függőlegesen kellett gondolkozniuk, hogy ideális tárolási rendszert alakíthassanak ki: a falak minden négyzetcentijét kihasználták, és főleg fehér polcokat alkalmaztak, amelyek beleolvadnak az enteriőrbe, így optikailag tágasabbá válik az otthon.

Ahhoz, hogy elkerüljék a rumlit, minél több dobozra volt szükség. Két módszer közül választhatunk ilyenkor: szimpla, egyszínű dobozok, amely szinnek eltűnnek a térben, illetve látványosabb darabok – a házaspár vintage-dobozokkal oldotta meg ezt.

Mivel minél több dolog foglal helyet a padlón, annál szűkösebbnek tűnik a hely, az állólámpák ilyenkor nem működnek jól: a mennyezeti és fali lámpák viszont nem vesz el értékes négyzetcentiket az otthonból.

Ha mennyezeti lámpákat keresünk, nézzünk körül az EGLO kínálatában ide kattintva.

Egy ilyen egyterű otthonban fontos, hogy mivel semmit nem rejtenek el, minden berendezési tárgy, amit nem rejtenek el, mutatós legyen: ehhez alapos válogatásra és megfontolt vásárlásra van szükség, és kerülni kell minden felesleges limlom gyűjtését.

Az aprócska fürdőszobában is fehér csempét alkalmaztak, hogy a csekély helyiség minél nagyobbnak tűnjön.

Ha különleges csempéket keresünk fürdőszobánkba, akkor nézzünk körül a Palatinus Fürdőszobaszalonok fantasztikus kínálatában ide kattintva.

Haley és Michael ideális otthont alkotott magának aprócska helyen, ahol boldogan élnek együtt – az ötleteiket azonban nagyobb lakásban is felhasználhatjuk, ha tért szeretnénk nyerni.

A képek forrása: Apartment Therapy

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...