Nézz be a sztárszínésznő Dakota Johnson káprázatos Los Angeles-i otthonába!

A színésznő kaliforniai otthona igazi relaxációs szentély, ahová elvonulhat a nyüzsgő nagyvárosból.

A többek közt a Suspiria-remakeből és a Szürke-filmekből ismert Dakota Johnsont már születése óta színészek veszik körül: a legendás Tippi Hedren a nagyanyja, Melanie Griffith az édesanyja, és a Miami Vice-sztár Don Johnson az édesapja – nevelőapja pedig egy időben Antonio Banderas volt. A színésznő hozzászokott a forgatással járó sok utazáshoz, a vándorélethez – azonban szüksége volt egy helyre, amit otthonnak nevezhet: ahová mindig visszatérhet a fárasztó forgatások végén.

Négy éve találta meg az álomházát: Carl Maston építész egyik századközepi-modern műalkotását. Persze az otthont kissé át kellett formálni, hogy passzoljon a színésznő esztétikájához és életstílusához. Ebben a Pierce & Ward nevű lakberendezési cég volt segítségére.

Dakota Johnson otthonában – a századközepi otthonoktól megszokott módon – a fa dominál: ízléses fából készült lambéria minden, falábú fotelek, keményfapadló. A fa mindig kiváló választás, sokkal barátságosabbá, melegebbé teszi a teret. Feltéve, ha nem esünk túlzásokba.  

Johnson otthonában azonban a sötét lambéria ellenére nem nyomasztó az enteriőr, és ez nem csak a nagyvonalú tereknek köszönhető:

a fehérre festett mennyezet és a sok üvegajtó segít tágas, szellős megjelenés megteremtésében. 

Az ebédlőben is egy üvegasztalt választottak Nickey Cahoe-tól. Ha ide is faasztal kerülne, könnyen túlzsúfolttá válna a tér.

Johnson Zeppelin nevű kutyájával – és néha élettársával, a Coldplay-frontember Chris Martinnal – osztozik az otthonon.

A hálószobában a keleti minták és a rattanelemek hozzák az igazi California Cool stílust. A David Hockey print – amit Johnson édesanyjától, Melanie Griffith-től kapott – pedig új szintre emeli az életteret.

A fürdőszoba Johnson szentélye a lakásban, mindig itt kapcsol ki, gyertyafénnyel, könyvvel a kézben. A helyiség fókuszpontját így egy csodálatos, fehér térkád alkotja.

Ha hasonló megoldást keresünk, nézzünk körül az IBDesign termékkínálatában.

Az otthoni dolgozószobába a megszokott forgószék helyett kárpitozott vintázs-karosszéket választottak. 

A zöldben pompázó, fákkal ölelt kertből Kalifornához méltóan a medence sem maradhatott el: keskeny úszómedencét választottak a vízi testedzéshez.

Az egész otthon tele van élettel: művészettel, vinyl-lemezekkel, könyvekkel – ilyen az, amikor tökéletesen integrálják a lakó személyiségét az otthonba.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós: Simon Upton

Styling: Mieke ten Have

A cikk szponzorált linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. január 31.

Tervezd meg egyedi garázskapudat, amely tökéletesen illik otthonodhoz!

A Hörmann konfigurátorával kipróbálhatjuk, hogyan mutatna az adott modell az otthonunkban – és bátran variálhatunk és tervezhetünk kedvünkre, amíg ki nem alakul az...

2022. szeptember 07.

Hogyan spórolhatunk a gáz- és villanyszámlán?

Ha gondosan alakítjuk ki otthonunkat, rengeteget lefaraghatunk a rezsiköltségekből. Mostanra már mindenki tisztában van vele, hogy hihetetlen mértékben megnőttek az energiaköltségek –...

2022. június 14.

Így lesz mindig esztétikus az otthonod!

A legtöbben az otthonok egyik legmeghatározóbb anyagát öröknek és elpusztíthatatlannak vélik – pedig a beton is igényli a törődést, felújítást. Ehhez kapunk egy kis segítséget az...