Nézz be a sztárszínésznő Dakota Johnson káprázatos Los Angeles-i otthonába!

A színésznő kaliforniai otthona igazi relaxációs szentély, ahová elvonulhat a nyüzsgő nagyvárosból.

A többek közt a Suspiria-remakeből és a Szürke-filmekből ismert Dakota Johnsont már születése óta színészek veszik körül: a legendás Tippi Hedren a nagyanyja, Melanie Griffith az édesanyja, és a Miami Vice-sztár Don Johnson az édesapja – nevelőapja pedig egy időben Antonio Banderas volt. A színésznő hozzászokott a forgatással járó sok utazáshoz, a vándorélethez – azonban szüksége volt egy helyre, amit otthonnak nevezhet: ahová mindig visszatérhet a fárasztó forgatások végén.

Négy éve találta meg az álomházát: Carl Maston építész egyik századközepi-modern műalkotását. Persze az otthont kissé át kellett formálni, hogy passzoljon a színésznő esztétikájához és életstílusához. Ebben a Pierce & Ward nevű lakberendezési cég volt segítségére.

Dakota Johnson otthonában – a századközepi otthonoktól megszokott módon – a fa dominál: ízléses fából készült lambéria minden, falábú fotelek, keményfapadló. A fa mindig kiváló választás, sokkal barátságosabbá, melegebbé teszi a teret. Feltéve, ha nem esünk túlzásokba.  

Johnson otthonában azonban a sötét lambéria ellenére nem nyomasztó az enteriőr, és ez nem csak a nagyvonalú tereknek köszönhető:

a fehérre festett mennyezet és a sok üvegajtó segít tágas, szellős megjelenés megteremtésében. 

Az ebédlőben is egy üvegasztalt választottak Nickey Cahoe-tól. Ha ide is faasztal kerülne, könnyen túlzsúfolttá válna a tér.

Johnson Zeppelin nevű kutyájával – és néha élettársával, a Coldplay-frontember Chris Martinnal – osztozik az otthonon.

A hálószobában a keleti minták és a rattanelemek hozzák az igazi California Cool stílust. A David Hockey print – amit Johnson édesanyjától, Melanie Griffith-től kapott – pedig új szintre emeli az életteret.

A fürdőszoba Johnson szentélye a lakásban, mindig itt kapcsol ki, gyertyafénnyel, könyvvel a kézben. A helyiség fókuszpontját így egy csodálatos, fehér térkád alkotja.

Ha hasonló megoldást keresünk, nézzünk körül az IBDesign termékkínálatában.

Az otthoni dolgozószobába a megszokott forgószék helyett kárpitozott vintázs-karosszéket választottak. 

A zöldben pompázó, fákkal ölelt kertből Kalifornához méltóan a medence sem maradhatott el: keskeny úszómedencét választottak a vízi testedzéshez.

Az egész otthon tele van élettel: művészettel, vinyl-lemezekkel, könyvekkel – ilyen az, amikor tökéletesen integrálják a lakó személyiségét az otthonba.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós: Simon Upton

Styling: Mieke ten Have

A cikk szponzorált linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...