12 inspiráló őszi enteriőr

Hangolódjunk az őszre! Ezekkel a pompás, ragyogó színekkel, pihe-puha anyagokkal, meghitt hangulatú őszi fényekkel nem lesz nehéz…

 „Itt van az ősz, itt van újra, s szép, mint mindig énnekem…”

Mindez pedig ilyenkor mindig egy kis megújulásra ösztönöz bennünket, hogy töltsük meg otthonunkat, közvetlen környezetünket az ősz igazán gazdag és ragyogó színpalettájával, szebbnél szebb lakástextíliáival, a természet lenyűgöző gazdagságával, az évszak hangulatos fényeivel…

Őszi avar, őszi rózsák, aranysárga falevelek és szürke pocsolyák? A természet alkotta tökéletes harmónia otthonunkban is megállja a helyét!

FOTÓ: Polgári Otthon

Persze, ősszel még inkább kikívánkozunk a mesés természetbe, hiszen ilyenkor már az idő is nagyon kellemes, a fák és bokrok pedig a legszebb, legszínesebb formáikat mutatják. Ám akármennyire egészséges, és szívet-lelket melengető egy őszi séta a szabadban, fontos, hogy a négy fal között is jól érezzük magunkat!

Az őszi avar színeit, a tűz melegségét otthonunkba is könnyen becsempészhetjük!

FOTÓ: diszparna.com

A bennünket körülvevő színek, anyagok harmonikus, rendezett, szépérzékünket is megmozgató megoldásokkal tudjon hatni hangulatunkra, lelkivilágunkra. 

Ehhez pedig érdemes évszakonként egy kis figyelmet fordítani otthonunk színeire, dekorációjára. 

Egy minimálszürke enteriőrt remekül feldobhatunk némi sárgával, naranccsal…

 FOTÓ: Otthonok és Megoldások

Míg nyáron a friss, üde árnyalatok, légies anyagok, szellős terek állnak a fókuszban, addig az őszi és téli szezonban már a melegséget, puhaságot és a kuckós hangulatot részesítjük előnyben. 

Ehhez persze nem kell feltétlenül azonnal falfesték után nyúlnunk, és sötétszürkére vagy bordóra pingálni az eddig világos falakat, de egy-egy őszi tónusokban megjelenő díszpárna, gyertyatál, vagy ágytakaró üde színfoltja lehet a nappalinak, miközben harmonizál a kinti természet, a lehulló lombok és a friss avar színeivel…

Őszi sétáink során gyűjtött termésekből, ágakból, színben harmonizáló gyertyákból is mutatós őszi dekorációt készíthetünk

FOTÓ: Lakáskultúra

Ősszel már nyugodtan nyúlhatunk egy kicsit bátrabban a színek, és az eklektikus megoldások után, és ne féljünk a halmozástól sem: a színes, mintás szőnyegekkel, ágyunkra vagy a kanapéra halmozott párnákkal, takarókkal fokozhatjuk az őszi buja hangulatot – az se baj, ha ezekből egy kicsivel többet vásároltunk a szükségesnél.

Legjobb, ha évszakonként cserélgetjük ezeket: az őszi garnitúránk tartalmazhat földszíneket, meleg bézseket és barnákat, de a narancssárgától a borvörösig, a hamvas szilvától a feketeribizli árnyalatáig elképesztően széles palettából válogathatunk…

FOTÓ: PS Magazin

Ezek a színek természetközeli megjelenésükkel meleg, otthonos hangulatot varázsolnak, ezáltal nyugtatóan hatnak ránk. Textilekből válogassunk kellemes, puha anyagokat, melyekhez jól esik hozzáérni, belebújni. De a burkolatainkat is érdemes úgy összeválogatni, megtervezni, hogy lehetőleg minél több természetes anyag vegyen körül bennünket. Ilyen lehet egy szép, értékes, valódi faparketta, vagy egy mutatós rattan kisbútor, farönk ülőke, vagy fonott tároló is. 

FOTÓ: Homeinfo

Erdei sétánk során is gyűjthetünk szép terméseket, falaveleket, gesztenyét, melyekből szép őszi tálat komponálhatunk. Az őszi avar hangulatát behozhatjuk bútorainkon, lakásdekorációinkon is - a sokszínűségtől pedig ne féljünk: hiszen, ha megnézünk egy őszi erdőt, láthatjuk, menyi szín, textúra, anyag és forma van jelen egyszerre. Ezt lemásolva mi is rétegezhetjük egymásra a különböző anyagokat, színeket, mintákat. 

Az őszi enteriőrben még a minimál, letisztult felületek kedvelői is megtalálják kedvenc színeiket-mintáikat…

FOTÓ: pikdo.hu

A Globális Eklektika trendjéből is érdemes merítenünk: világutazók körében nagyon népszerű, hogy lakásdekorációkként becsempészik otthonaikba a külföldről hozott különféle kultúrák, népi motívumokkal díszített tárgyait. Lehetnek ezek vázák, kaspók, apróbb csecsebecsék, fonott kosárkák, csomózott szőnyegek, faliszőnyegek. Ha saját utazásaink emlékei ezek, akkor ahányszor csak rápillantunk, feltöltődhetünk, megnyugodhatunk.

Pihe-puha anyagok, izgalmas textúrák, tüzes árnyalatok… egyszerűen imádjuk az őszt!

FOTÓ: Lakberinfo

Vagy választhatjuk az itthon is oly népszerű skandináv stílust – ezúttal, az őszre hangolódva megfűszerezve egy kis púder, levendula vagy barnás-lazac színekkel. 

Lehetnek ilyen árnyalatúak a díszpárnáink, sötétítő függönyeink, melyek mellé egy-két kisebb azonos árnyalatú képkeret, gyertya vagy mécses teszi fel majd az i-re a pontot. 

Bármely stílusba beillenek, és feldobják a teret az ősz kedvenc dísztárgyai, kiegészítői

FOTÓ: instahu.net

Választhatjuk a pompát is, a luxus ígéretét elhozó nemes anyagokat, drámai színeket. A finom bársonyok, plüssök, a kazettázott, sötétre festett falak mellé a melegen ragyogó fémek, a sárgaréz, bronz, rosegold remekül oldják, és ünnepélyessé teszik az esetleges komor hangulatot. 

Az EGLO vintázs lámpáival bensőséges, meghitt hangulatot teremthetünk

FOTÓ: EGLO

Természetesen nem szabad megfeledkeznünk a világításról sem: a meleg fények, stílusos, az enteriőrbe illő lámpák meghitt, otthonos melegséget varázsolnak még a legszürkébb, borongós estékbe, didergős reggelekbe is. 

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. november 16.

Viktoriánus stílusú, kortárs villa Észak-Londonban

A Walker Bushe Építészeti Iroda tervei alapján épült Brondesbury egyik saroktelkén a viktoriánus villaépület, melyet az eredeti épülethez hozzáépített új, nyitott terekben gazdag...

2019. november 12.

Színes skandináv otthonok

Ha a skandináv stílusra gondolunk, elsőre a fehérre mázolt falak, a neutrális színpaletta és a letisztult berendezés ugrik be. Nem véletlenül: a fentebbiek mind jellemzőek a skandináv...

2019. november 01.

5+1 dekortrükk, amivel őszivé varázsolhatjuk a lakást

A naptár szerint már jó ideje beköszöntött az ősz, de az utcán járva ennek nem sok nyomát látjuk – javában tombol még az indián nyár. Ettől függetlenül nem árt készülődni az...