Világítsuk meg a lényeget! Asztali lámpa kisokos sulikezdéshez

Elkezdődött a tanév, s ez sok család életébe hozott jelentős változást. A néhány hete még óvodás gyerekek már gondosan kiválasztott ergonomikus táskában hordozzák a tudást. Mostanra minden kisdiáknak van íróasztala, széke, tankönyvei. De még nem jött el sem a sötét délutánok, sem az estébe nyúló gyakorlások ideje. Vajon olyan átgondoltan terveztük meg gyermekünk számára a tanulás otthoni szentélyét, amilyen alapos tanulmányozás után tolltartót vagy tornazsákot vásároltunk?

Asztali lámpák az EGLO kínálatából

A szabály az szabály: milyen a jó asztali lámpa?

A legfontosabb szempont az íróasztali lámpa kiválasztásánál természetesen a praktikum. Ideális esetben a világítótest fénykibocsátási magassága megegyezik az asztalnál ülő személy szemmagasságával- azaz egészen másutt van egy kiselsős, mint egy ötödikes esetében. Mindenképpen olyan darab mellett tegyük le voksunkat, melynek magassága tetszőlegesen állítható. Előnyös döntés egy olyan multifunkcionális lámpa, melynek csak talpa fix, így a fény irányát szabadon formálhatjuk szükségleteink szerint. Érdemes alaposan megfontolnunk a lámpabúra anyagát is. Zavaró lehet, ha túlságosan átlátszó, mert ebben az esetben alapvető funkcióját nem tölti be az íróasztali lámpa: már nem kifejezetten irányított fényforrás.

Asztali lámpák az EGLO kínálatából

Az sem mindegy, hogy jobb- vagy balkezes a csemeténk, ugyanis a lámpát úgy kell elhelyezni, hogy az írókézzel szemben legyen, így a gyermek teste nem képez akadályt a fény áramlásánál. Vásárlás előtt érdeklődjünk a lámpa által megvilágított terület nagyságáról is! Zavaró lehet a gyermek számára, ha a tankönyv alapján kell feladatokat végezni a munkafüzetben, de a lámpa nem elégséges a teljes felület megvilágításához.

Asztali lámpák az EGLO kínálatából

A fényerő legyen veled!

Sokan meglepődnek, ha szóba kerül, hogy meleg, természetes vagy hideg fényt szeretnénk-e. Bár  sokan nem vagyunk tisztában ezekkel a fogalmakkal, egyáltalán nem mindegy, milyet választunk. A fény jellege hatással van hangulatunkra és teljesítményünkre egyaránt. A meleg fehér fény az, ami rendszerint a szívünknek legkedvesebb. Ettől kuckósan, otthonosan érezzük magukat. Kiváló választás hálószobákba vagy nappalikba, viszont komolyan megfontolandó, ha asztali lámpáról van szó. Ennek oka, hogy barátságos meleg fénye kellemes és kevéssé megterhelő ugyan a szemnek, de a tanulási folyamat során a gyermek könnyebben veszítheti el koncentrációs képességét. 

Asztali lámpák az EGLO kínálatából

Jó választás lehet a természetes nappali fény. Biztosítja, hogy azt a képet lássuk, amit az utcán, normál napfény mellett is látnánk. Alkotótevékenység, kreatív elfoglaltságok során a gyerekek számára ez az ideális. Ugyanakkor a legjobb választás mégis a hideg fehér fény, legalábbis ha a fókuszálási képességet szeretnénk támogatni.  Ez első látásra talán túlságosan fényesnek, vagy erősnek hathat, ugyanakkor ideális olvasáshoz, egyenletesen világítja be a teljes világítási felületet és ’ébren tart’, felerősíti a figyelmet. 

A szem nemcsak a lélek tükre, hanem egyik legfontosabb érzékszervünk is. Komfortjáról rendkívül fontos gondoskodnunk, különösen gyermekeink esetében. Válasszunk megfontoltan és figyeljük a nebuló jelzéseit. Egyéni preferenciái mindenkinek lehetnek, így ha meleg fényforrás mellett döntöttünk, de a gyakorlatban kiderül, hogy álmossá teszi a gyereket, váltsunk hidegebb fényre! Ha a hideg fehér ereje gyorsan elfárasztja szemét, válasszunk inkább természetes tónusú fényforrást. Vannak általános érvényű szabályok, de mindig a kérdéses személyhez kell igazítanunk döntésünket.

Asztali lámpák az EGLO kínálatából

DeSIGN

Amikor kiegészítőt választunk a gyerekszobába, az nemcsak egy apróság. A gondoskodás és szeretet egy formája. Figyelnünk kell a szem egészségére éppúgy, mint arra, hogy gyermekünk boldog legyen. Szeretnénk, ha a tanulósarok kifejezné személyiségét- utódunk pedig valószínűleg ezt tekinti elsődleges szempontnak. Örülne, ha a kedvenc mesefigurája lenne rajta, vagy tökéletesen passzolna az általa megálmodott lakberendezési stílusba. Mi pedig arra vágyunk, hogy a lámpa ideális legyen a tanuláshoz, legyen jó minőségű és lehetőség szerint nőjön együtt a gyerekkel. Nem vagyunk telhetetlenek, ha azt szeretnénk, hogy a lámpa illeszkedjen a lakás egészéhez. Választhatunk karaktereket a mozivászonról, ethno-, vintage-, vagy akár indusztriális stílusú asztali lámpát egyaránt.
Ne kössünk kompromisszumot. A szívünknek legkedvesebbnek adjuk a legjobbat, amit megérdemel

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. szeptember 20.

Átrendeznéd a teret, jól jönne néhány új funkció? A megoldás: egy többfunkciós térelválasztó!

Ilyenkor ősszel mindannyian nyitottabban fogadjuk a változásokat. Ha megváltozott az életünk, és már másképp lenne ideális számunkra a terek elosztása – nem kell azonnal falakat...

2019. szeptember 18.

Letisztult otthon, egy elegáns hotel stílusában 

Az elegáns, modern, minden ízében letisztult lakást Tajvanban egy fiatal pár kérte a Ganna Design tervezőcsapatától. Elképzelésük - hogy otthonukban rugalmas terek, és egy elegáns...

2019. szeptember 16.

S/ALON Budapest – OtthoNNeked partnerek sem maradnak ki!

Az őszi szezon a S/ALON BUDAPEST kiállítással indul, ami igazi klassz programnak ígérkezik azoknak, akik a hazai dizájn és lakberendezés újdonságaira és szereplőire kíváncsiak. A...