Világítás a gyerekszobában

Kiválasztani a világítást a gyerekszobában komoly feladat, hiszen úgy kell számtalan szempontot figyelembe venni, hogy ezekkel együtt vidám, kedves, hangulatos szobává varázsoljuk a gyerekek birodalmát. Elmondjuk, mire érdemes figyelni.

A cikket szerkesztette: EGLO Lux Kft.

A mai rohanó, felgyorsult világunkban a különböző megatrendek hatásaival számolva (pl. globalizáció, urbanizáció) valamint, hogy emellett egyszerre kell helytállnunk otthon és a munkahelyünkön, egyre fontosabbá válik, hogy olyan helyen dolgozzunk és éljünk, ahol jól érezzük magunkat. A relaxáció fontos eszköze pedig a fény. A világítás minősége, erőssége, színe hatással van szervezetünkre, hangulatunkra, viselkedésünkre, figyelmünk intenzitására, valamint számos alternatív gyógyító terápia eszköze is. Manapság számos lehetőség nyílik a lakás, a munkahely stílusához harmonizáló világítás megtervezésére, kialakítására, illetve az ehhez megfelelő lámpák, fényforrások kiválasztására, beszerzésére.

Az EGLO LUX Kft. legfőbb célja a vásárlói igények maximális kielégítése és egy olyan széleskörű lámpa- és fényforrásválaszték kialakítása, ahol mindenki megtalálja az egyéniségének, ízlésének, pénztárcájának megfelelő és a mai trendeket követő lakásbelső kialakításához szükséges termékeket. A cég történelmi múltja 1969-re nyúlik vissza, amikor Ludwig Obwieser Ausztriában megnyitotta az első villamossági szaküzletet EGLO Leuchten néven. 1986-ban megalapították az első leányvállalaltot Németországban és egyre népszerűbbé váltak az EGLO termékek az európai piacon. Mára már 60 leányvállalat dolgozik a konszernen belül és több mint 132 országban vannak jelen, nemcsak Európában, hanem Kínában, Indiában, Amerikában is. Az EGLO LUX Kft. – mint az EGLO egyik leányvállalata- 1992-ben kezdte el a működését Dunakeszin, és röviddel ezután felépült az EGLO gyár Pásztón, ahol mára már 12 ezer darab lámpa gyártása történik naponta. A kereskedelmi központ és az első bemutatóterem Dunakeszin található, de az EGLO 2019-ben Budapesten, majd 2020-ban Budaörsön újabb lámpaszalont nyitott. Ezekben az üzletekben, valamint az országos SHOP in SHOP partnerüzletekben az EGLO termékkínálat túlnyomó része nemcsak megtekinthető, de meg is megvásárolható.

Az EGLO márka sikere abban áll, hogy gyorsan reagál és érzékeny a világ vezető lakberendezés és design trendjeinek a változására, valamint a termékeket, termékcsaládokat a vevői igények és visszajelzések alapján – 90%-os saját fejlesztéssel – tervezi és alakítja ki. Vezető szerepét többek között a magas szintű minőség (5 év jótállás LED panelekre), megbízhatóság és a kiváló kültéri, beltéri és fényforrás termékválaszték garantálja. A Vintage, rusztikus, antik stílusú lámpák éppúgy megtalálhatóak náluk, mint a skandináv, klasszikus stílus és a modern/ minimalista, praktikusságra törekvő stílust képviselő termékek.

Az EGLO piacformáló vállalkozásként mindig törekszik a folyamatos megújulásra, mivel a termékek működtetéséhez a legmodernebb technológiákat használja fel pl. energiahatékony led fényforrás, bluetooth vezérlés, lépcsőzetes fényerő szabályozás (dimmelés), távirányítós funkció, illetve a legújabb Z-generációs lámpacsalád, az okoslámpa applikáció, az „EGLO connect” .

Az EGLO LUX-nál mindenki megtalálja a számára megfelelő terméket, árban, minőségben és stílusban, ezt az üzenetet a cég szlogenje „világos”-an közvetíti is:

my light my style – az én lámpám az én stílusom

Nézzenek be hozzánk!

Kapcsolat
EGLO Lux Kft.

A hangulat

Képzeljük magunkat a gyerekünk helyébe: picik vagyunk, időnk nagy részét a gyerekszobában töltjük, ott játszunk, alszunk, pihenünk, ezért különösen fontos az, hogy a szobánk vidám, kellemes hangulatú legyen. Az ideális gyerekszoba inspiráló és otthonos egyszerre, ezt pedig a jól átgondolt és kiválasztott falszínekkel, gyerekbútorokkal, a függöny színeivel és mintájával, valamint a jól megválasztott gyerekszobai lámpákkal, fényekkel érhetjük el. De hogyan érdemes kiválasztani a gyerekszobába a megfelelő lámpát? Mire figyeljünk oda? Máris elmondjuk.

Fontos a biztonság

Teljesen máshogy kell kiválasztanunk a gyerekszobába a világítást, mint bárhova máshova. A gyerekszobában például különösen fontos a biztonság. Bár a mai modern gyereklámpák biztosan megvédik a gyermeket az áramütéstől, mi azt javasoljuk, hogy ha tehetjük, olyan magasságokra, és úgy helyezzük el a szobában a gyereklámpákat, hogy azokat a gyermek ne érje el, ne tudja (főleg a felügyeletünk nélkül) le-fel kapcsolgatni. A vezetékeket is rejtsük el, ne hagyjuk szabadon, mert ez remek és érdekes játék az apróságnak: kis korában akár még meg is kóstolhatja a zsinórokat.

Ha mégis gyermekünk közelébe teszünk lámpát – pl. iskolás gyermeknek az íróasztalára -, akkor fontos, hogy ha véletlenül hozzáér a fényforráshoz, az ne égesse meg. Emiatt célszerű LED lámpát, LED fényforrást használni, mert az alig melegszik fel.

A gyerekszobában (hacsak nem nagyobb a gyerek) ne használjunk állólámpát, nehogy a csemete fellökje akár szándékosan, akár véletlen.

Ha a gyermeknek már íróasztala is van, ideális választás a csíptetős vagy satus íróasztali lámpa, nehogy véletlenül lesodorja, ráadásul ez szinte helyet sem foglal el az asztal felületéből.

Fókuszban a mennyezeti lámpa

Mint általában minden szobában, a gyerekszobában is fontos, hogy legyen egy általános megvilágítás. Emiatt a gyerekszoba fő lámpája lehet egy mennyezeti lámpa. Biztonságtechnikai okokból is ez a legmegfelelőbb választás. A kalózos témájú EGLO SAN CARLO gyerek mennyezeti lámpa például jó döntés, hiszen vidám, kifejezetten gyerekeknek készült dizájnú, tökéletes választás a kisfiúk szobájába. Javasoljuk LED fényforrással használni, hisz az bírja a sok kapcsolgatást, és kevés áramot fogyaszt. A szoba méretétől függően szabadon dönthetünk arról, hogy milyen fényerősségű (hány lunemes) fényforrást választunk hozzá.

EGLO San Carlo mennyezeti lámpa

Kislányoknak, kislányszobába (főleg ott, ahol a falak színe vidám, és a szoba színei is élénkek) kitűnő választás lehet az EGLO LALELU mennyezeti lámpánk, mely kifejezetten kedvessé és vidámmá varázsolja a teret a kis felhőcske formás mintájával:

EGLO Lalelu mennyezeti lámpa

Persze választhatunk a gyerekszobába csillárt, függesztéket is. Ebben az esetben az sem gond, hogy lelóg a plafonról, hiszen még így sem fogja elérni a gyermek. Viszont fontos, hogy törhetetlen anyagból legyen (pl. ne üvegből). Mind a két fenti szériánknak van csillár változata is, és mivel fából készültek, egy esetleges labdázás esetén sem fognak sérülni, sérülést okozni.

EGLO Lalelu csillár

Helyi és egyéb világítás

Az általános megvilágítás mellett szükség lehet helyi megvilágításra is (pl. esti olvasáshoz), vagy éjszakai fényre, ha gyermekünk nem szeret sötétben elaludni.

Éjszakai fénynek használhatunk akár konnektorba dugható lámpát is. Az EGLO TINEO (92964) LED lámpa ráadásul színváltós, kipróbálhatjuk, hogy gyermekünket melyik szín nyugtatja meg leginkább.

EGLO Tineo LED színváltós konnektorlámpa

Így válasszunk fényt a gyerekszobába

Nemcsak az a fontos, hogy milyen a lámpa dizájnja, hanem az is, hogy milyen fényt ad. Fel kell készülni arra, hogy a gyermek sokat tölt majd el a szobájában különböző tevékenységekkel, melyekhez különböző fényigényekre van szükség. Ezért jó megoldás, ha a lámpának változtatható a fényereje.

Ha LED lámpánk van, azt is megválaszthatjuk, hogy milyen színhőmérsékletű fénnyel világítsunk. Gyermekek esetében a cél az, hogy otthonos, nyugodt környezetet biztosítsunk, ezért mindenképpen melegfehér fényű lámpát válasszunk (max. 3000 K).

Még jobb, modernebb megoldás az, ha messziről távirányítható a lámpa, és változtatható a fényereje és a színhőmérséklete (a sárgás melegfehér fény nyugtat, a hidegfehér fény azonban élénkít), vagy akár a színe is. Az EGLO connect LED fényforrás bármilyen hagyományos foglalatú gyereklámpába tökéletes választás.

 

Nézze meg az EGLO gyereklámpa kínálatát!

 

EGLO – Az én lámpám az én stílusom!

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...