Vibrálóan élénk, modern bár az otthonunkban?

Gergely Dórát már egész kicsi kora óta érdekli a lakberendezés: már az általános iskolában eldöntötte, hogy ezt a hivatást választja majd. Bizonyítványát 2014-ben szerezte, és 2015-től pedig már aktív lakberendezőként tevékenykedik. Saját bevallása szerint nem rendelkezik ugyan még nagy tapasztalattal – ám a lelkesedés, a szenvedéllyel végzett munka pótolja valamelyest a hiányosságokat…

Dóra ezúttal egy budai társasház 80 négyzetméteres, első emeleti lakását tervezte meg egy társaságkedvelő, 20-as évei végén járó fiatalember számára.

A tervezésnél lényeges szempont volt, hogy a megbízó otthona gyakran aktív társasági élet középpontjává válik, sűrűn fordulnak meg nála nagyobb társaságok is – ezért friss, élénk színek, a modern vendéglátásra alkalmas jól felszerelt és hangulatvilágítással ellátott konyha és egy kis önálló bár és bárpult is elhelyezésre került.

Stílusát tekintve az úr a modern formavilág kedvelője, számára a vibráló színek, különleges felületek és egyedi tárgyak adják meg egy tér igazi atmoszféráját.

Már a lakás kiválasztásánál fontos volt számára annak központi elhelyezkedése, valamint az, hogy világos, tágas terek kialakítására nyíljon majd lehetőség. Így tudatosan olyan lakást és lakásbelsőt kerestünk, ahol a tágas nyílászárók és a nagy, központi tér-elrendezés révén világos belső terek és egy nagy, egybe nyitható terület alakítható ki.

Ennek érdekében Dóra a két kisebb szobát, illetve annak falait lebontotta, így kapták meg a nappali-bár-konyha-étkező egy légterű, tágas és világos egységét.

Ezen kívül Dóra fontosnak tartotta még, hogy a vendégek számára egy külön helyiségbe kerüljön a WC és a bidé. Az ergonómiai feltételeket figyelembe véve így az eredeti mosdó helyisége is átalakításra került.

Szintén egy praktikus, ugyanakkor kényelmi változás lett, hogy a hálószobából is elérhetővé vált az erkély.

A lakásba belépve az első helyiség, ami elénk tárul, az egy klasszikus funkciót betöltő előszoba, ahol helyet kapott egy előszoba bútor, melyben a tulajdonos illetve vendégei a kabátokat és cipőket rendezetten tárolhatják, valamint a kulcsoknak, és egyéb kisebb, hazaérkezéshez vagy távozáshoz fontos apró tárgynak is helyet biztosít. Továbbá extra fogast is elhelyeztek itt a vendégek számára.

Az előszobát rögtön az impozáns, élénk színvilággal megtervezett étkező és konyha követi.

A rendszeres vendéglátás és parti programok bizony egy tágas, jól felszerelt konyhát igényelnek, melynek valamennyi eleme képes ellátni az oda érkező vendégsereg igényeit.

“Az előkészítés és a konyhai tevékenységek megkönnyítése céljából a felső szekrényekben spot lámpákat helyeztünk el, melyek így a teljes munkapultot árnyékmentesen képesek megvilágítani” – magyarázza a tervező.

Az étkező térben egy hatszemélyes étkező asztal várja a vendégeket, melynek mérete igény, illetve szükség szerint csökkenthető és növelhető is.

A bár pedig az éjszakai vendéglátás remek apropója, és – mondhatni – a lakás luxuseleme. Ehhez egy teljesen egyedi bárpultot tervezett meg Dóra, melynek minden apró részlete a tulajdonos konkrét igényeinek megfelelően készült. A bárszékek burkolata kellemes átfedést ad a konyha és a nappali között, a pult felett elhelyezett design lámpa pedig pompás hangulatvilágításban teszi még kívánatosabbá a felkínált italgyűjteményt.

A nappaliban két egyedileg összeállított Nivohome bútor kapott helyett, hogy a megpihenni vágyó vendégek mindannyian kényelmesen elférjenek. Az italok helyét az íves dohányzóasztal, a multimédiás szórakozást pedig a falra függesztett TV nyújtja.

Ezt a falat Dóra tudatosan kiemelte egy igazán szép, impozáns kőburkolattal, mely a Kő-tár Kft. gyönyörű terméke, és amely a nappalit méltán a középpontba helyezi.

A mosdó kis alapterületét a fehér, fényes felületű Porcelanosa burkolattal igyekezett optikailag növelni a tervező, melyhez remek kontrasztot ad a Zalakerámia különleges fekete dekorcsempéje.

A padlóra pedig a legtöbb helyen szép, természetes fahatású melegburkolat került. A WC mellett egy bidé is helyett kapott – a tökéletes higiénia érdekében.

A mosdókagyló egy különleges tervezésű, gyönyörű Marmorin termék, amely igazán különlegessé varázsolja ezt a kicsiny teret.

A mosdó alá egyedi terv alapján készült színes bútorlap, amely feldobja a fekete-fehér monotonitását.

“A fürdőszoba szintén fekete, magasfényű burkolólapot kapott, ám hogy ne legyen túl komor hatású és szűk a tér a sötét árnyalat miatt, egy fémes hatású dekor csempével emeltem ki a teret” – meséli Dóra.

Különlegessé teszi még a fürdőszoba atmoszféráját a formatervezett kád is, mely cseppet sem megszokott, sőt inkább meglepő és eredeti hangulatot kölcsönöz a térnek…

A hálószobában a különleges, luxusszerű hangulatot a mesés Sicis dekor adja meg.

A hálószoba egyébként – luxusérzet ide vagy oda – a praktikumnak is kedvez, ugyanis ez a helyiség több funkciót is képes betölteni azáltal, hogy a hatalmas ágy mellett egy kisebb, egyedi formavilágú dolgozó sarok is helyet kapott benne.

Kényelmi megoldás pedig, mely az egészségünknek is jót tehet – hogy a szoba az erkélyhez közvetlen kijáratot kapott, így a friss levegő és a kültéri megpihenés lehetősége mindig biztosítva van, akár alvás, akár munka közben…

2021. december 16.

Mivel dobd fel a karácsonyi ünneplést?

Ha kicsit többre vágyunk a megszokott, mindenhol látható karácsonyi díszeknél, érdemes saját, rendhagyó dekorációval készülni az ünneplésre. Miért nem próbálunk ki ilyenkor valami...

2021. november 17.

Szauna tippek kezdőknek és haladóknak

Az északiak tudják a boldogság és az egészséges élet titkát – hiába a hideg és a ború, mégis a legboldogabb népek közé tartoznak. Ennek természetesen több különféle oka is...

2021. október 22.

Nyerj 500 000 forintot, és emeld új szintre otthonodat!

Hogyan turbóznánk fel otthonunkat félmillió forintból? Ennyi pénzből rengeteg otthoni fejlesztést megvalósíthatunk, hogy tényleg olyan legyen életterünk, mint amilyennek megálmodtuk...