Vibrálóan élénk, modern bár az otthonunkban?

Gergely Dórát már egész kicsi kora óta érdekli a lakberendezés: már az általános iskolában eldöntötte, hogy ezt a hivatást választja majd. Bizonyítványát 2014-ben szerezte, és 2015-től pedig már aktív lakberendezőként tevékenykedik. Saját bevallása szerint nem rendelkezik ugyan még nagy tapasztalattal – ám a lelkesedés, a szenvedéllyel végzett munka pótolja valamelyest a hiányosságokat…

Dóra ezúttal egy budai társasház 80 négyzetméteres, első emeleti lakását tervezte meg egy társaságkedvelő, 20-as évei végén járó fiatalember számára.

A tervezésnél lényeges szempont volt, hogy a megbízó otthona gyakran aktív társasági élet középpontjává válik, sűrűn fordulnak meg nála nagyobb társaságok is – ezért friss, élénk színek, a modern vendéglátásra alkalmas jól felszerelt és hangulatvilágítással ellátott konyha és egy kis önálló bár és bárpult is elhelyezésre került.

Stílusát tekintve az úr a modern formavilág kedvelője, számára a vibráló színek, különleges felületek és egyedi tárgyak adják meg egy tér igazi atmoszféráját.

Már a lakás kiválasztásánál fontos volt számára annak központi elhelyezkedése, valamint az, hogy világos, tágas terek kialakítására nyíljon majd lehetőség. Így tudatosan olyan lakást és lakásbelsőt kerestünk, ahol a tágas nyílászárók és a nagy, központi tér-elrendezés révén világos belső terek és egy nagy, egybe nyitható terület alakítható ki.

Ennek érdekében Dóra a két kisebb szobát, illetve annak falait lebontotta, így kapták meg a nappali-bár-konyha-étkező egy légterű, tágas és világos egységét.

Ezen kívül Dóra fontosnak tartotta még, hogy a vendégek számára egy külön helyiségbe kerüljön a WC és a bidé. Az ergonómiai feltételeket figyelembe véve így az eredeti mosdó helyisége is átalakításra került.

Szintén egy praktikus, ugyanakkor kényelmi változás lett, hogy a hálószobából is elérhetővé vált az erkély.

A lakásba belépve az első helyiség, ami elénk tárul, az egy klasszikus funkciót betöltő előszoba, ahol helyet kapott egy előszoba bútor, melyben a tulajdonos illetve vendégei a kabátokat és cipőket rendezetten tárolhatják, valamint a kulcsoknak, és egyéb kisebb, hazaérkezéshez vagy távozáshoz fontos apró tárgynak is helyet biztosít. Továbbá extra fogast is elhelyeztek itt a vendégek számára.

Az előszobát rögtön az impozáns, élénk színvilággal megtervezett étkező és konyha követi.

A rendszeres vendéglátás és parti programok bizony egy tágas, jól felszerelt konyhát igényelnek, melynek valamennyi eleme képes ellátni az oda érkező vendégsereg igényeit.

“Az előkészítés és a konyhai tevékenységek megkönnyítése céljából a felső szekrényekben spot lámpákat helyeztünk el, melyek így a teljes munkapultot árnyékmentesen képesek megvilágítani” – magyarázza a tervező.

Az étkező térben egy hatszemélyes étkező asztal várja a vendégeket, melynek mérete igény, illetve szükség szerint csökkenthető és növelhető is.

A bár pedig az éjszakai vendéglátás remek apropója, és – mondhatni – a lakás luxuseleme. Ehhez egy teljesen egyedi bárpultot tervezett meg Dóra, melynek minden apró részlete a tulajdonos konkrét igényeinek megfelelően készült. A bárszékek burkolata kellemes átfedést ad a konyha és a nappali között, a pult felett elhelyezett design lámpa pedig pompás hangulatvilágításban teszi még kívánatosabbá a felkínált italgyűjteményt.

A nappaliban két egyedileg összeállított Nivohome bútor kapott helyett, hogy a megpihenni vágyó vendégek mindannyian kényelmesen elférjenek. Az italok helyét az íves dohányzóasztal, a multimédiás szórakozást pedig a falra függesztett TV nyújtja.

Ezt a falat Dóra tudatosan kiemelte egy igazán szép, impozáns kőburkolattal, mely a Kő-tár Kft. gyönyörű terméke, és amely a nappalit méltán a középpontba helyezi.

A mosdó kis alapterületét a fehér, fényes felületű Porcelanosa burkolattal igyekezett optikailag növelni a tervező, melyhez remek kontrasztot ad a Zalakerámia különleges fekete dekorcsempéje.

A padlóra pedig a legtöbb helyen szép, természetes fahatású melegburkolat került. A WC mellett egy bidé is helyett kapott – a tökéletes higiénia érdekében.

A mosdókagyló egy különleges tervezésű, gyönyörű Marmorin termék, amely igazán különlegessé varázsolja ezt a kicsiny teret.

A mosdó alá egyedi terv alapján készült színes bútorlap, amely feldobja a fekete-fehér monotonitását.

“A fürdőszoba szintén fekete, magasfényű burkolólapot kapott, ám hogy ne legyen túl komor hatású és szűk a tér a sötét árnyalat miatt, egy fémes hatású dekor csempével emeltem ki a teret” – meséli Dóra.

Különlegessé teszi még a fürdőszoba atmoszféráját a formatervezett kád is, mely cseppet sem megszokott, sőt inkább meglepő és eredeti hangulatot kölcsönöz a térnek…

A hálószobában a különleges, luxusszerű hangulatot a mesés Sicis dekor adja meg.

A hálószoba egyébként – luxusérzet ide vagy oda – a praktikumnak is kedvez, ugyanis ez a helyiség több funkciót is képes betölteni azáltal, hogy a hatalmas ágy mellett egy kisebb, egyedi formavilágú dolgozó sarok is helyet kapott benne.

Kényelmi megoldás pedig, mely az egészségünknek is jót tehet – hogy a szoba az erkélyhez közvetlen kijáratot kapott, így a friss levegő és a kültéri megpihenés lehetősége mindig biztosítva van, akár alvás, akár munka közben…

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...