Praktikus, élhető, trendi otthon

Andok Zsuzsának már az óvodában is szék volt a jele, ám ő ezt akkoriban még tekintette égi jelnek: informatikus és közgazdász diplomáival sokáig web programozóként tevékenykedett. Azonban hiányzott az alkotás öröme. Mindig is szívesen kézműveskedett, azonban a saját házuk tervezése és berendezése után jött rá arra, hogy mi élteti igazán: a lakberendezés. Zsuzsa azóta már végzett és gyakorlott lakberendezőként jól tudja, hogy nincs két egyforma lakás, ahogyan két egyforma megbízó sem…

Zsuzsa 2013-ban végzett a Junior Art Centernél, emellett kertépítő vizsgát is tett az Oktávnál.

A tapasztalt szakember jól tudja: nagyon fontos, hogy tudjuk beleélni magunkat megbízóink helyébe, tudnunk kell az ő fejükkel gondolkodni, hogy majd a végeredmény – legyen az otthon, iroda, üzlet vagy bármilyen más enteriőr –  a végeredmény majd az ő egyéniségét tükrözze elsősorban.

Lakberendezőként nem elég tudatában lenni a tervezési lehetőségeknek és elveknek, kreatívan megálmodni, majd megtervezni mindenféle 3D-s programokkal – hanem tudnunk kell tárgyalni a kivitelezőkkel, kalkulálni a költségekkel, szervezni a munkálatokat, beszerezni az anyagokat – vallja Zsuzsa, akit vonz ez a fajta sokszínűség, mely egyetlen szakmában, a lakberendezésben benne van!A szakma pedig már nem csupán szakma Zsuzsa számára – hanem a hivatásává is vált – a kert pedig a hab a tortán!

A Style&Draw pályázatán közönségszavazatán gyönyörű eredménnyel,  jóval 100 fölötti szavazattal végzett terveit egy 25-30 éves fiatal, jól szituált fiatalember számára tervezte meg, aki kedveli a luxust, a modern minimál designt, szeret nagy társaságot meginvitálni otthonába, gyakran fogad vendégeket.

A tervezésnél fő szempont volt, hogy hogy falbontással tágas tereket hozhasson létre, egybenyitva a vendégfogadásra használt helyiségeket, és külön WC helyiséget és hálószoba-gardrób funkciót létrehozva, a fürdőt egy kicsit intimebbé tegye, elszeparálja.

A bejárathoz közel egy fali fogas, egy kisebb előszoba kapott helyet, mely faltól-falig és plafonig beépítve rengeteg ruhának, és a vendégek kabátjainak, táskáinak mind helyet tud adni.

Innen nyílik a kézmosós WC, a pult alá beépített mosógéppel.

A gardróbszobával kialakított hálószobától a fürdőt egy üvegfallal választotta el, ezzel is tágasabbá téve optikailag a ferde tetősíkú szobát.

A konyha-étkező tere egy légtérbe került a nappalival, innen pedig a tolóajtós erkélyajtón át jutunk a grillel felszerelt teraszra.

A konyha L-alakú elrendezést kapott, és a kényelmi funkciók minimál dizájnjához a beépített berendezések dominálnak: a hűtő-főzőlap-sütő és páraelszívó komplex egysége mellé borhűtő, kávéfőző, mikro sütő is került.

A 6 személyre tervezett, egyedi készítésű étkezőasztal megjelenésében és színében is igazodik a bútorhoz. Anyagai, az üveglap és a konyha falát burkoló bronz pala exkluzivitást ad neki, a hozzá rendelt székek pedig egy olasz bútorgyártótól származnak.

A benti étkező mellé azonban a kinti is megjelenik: tavasztól késő őszig a teraszon lévő grill teszi lehetővé társas főzős programokat és összejöveteleket, akár 10-12 személy részére is.

A nappaliba TV állvány és dohányzóasztal került, és a konyha elrendezésére rímelő L-alakú modulokból álló kanapé, melyet Zsuzsa tudatosan úgy helyezett el, hogy háttámla nélküli része az étkező felé legyen nyitott, ezzel is erősítve a társas együttlétet.A burkolatok, bútorok, lámpák, textilek, és szőnyegek kiválasztásánál azt is figyelembe vette a tapasztalt tervező, hogy azok az igényeknek megfelelően magas árkategóriájukkal, jó minőséget, esztétikai színvonalat képviseljenek.

Ezért választott dió parkettát, a fürdőbe pedig a ma nagyon trendi és különleges beton méhsejt burkolólapot a mozaikszerű csempe mellé, valamint pala és fa-mozaik burkolatokat.

A színvilágot tekintve is tudatosan törekedett az egység, a harmónia megteremtésére.

Az anyagok terén egyaránt alkalmazott matt és fényes felületeket is, mint az üveg, a natúr és természetes alapanyagú textilek, a pamut, selyem, valamint a finom bőr.

A szőnyegek magas minőségű selyemből és gyapjúból, illetve bőrből készültek.

A bejárai ajtó, a beltéri ajtók mind prémium minőségűek, a szabadon álló bútorok – mint az ágy, a lerakodó asztal, a székek és fotelek szövetből, bőrből készültek, többnyire híres tervezők, és luxus-bútorgyártó cégek egyedi darabjai.

A beépített bútorok pedig mind egyedi asztalosmunkák, színvilágában egyszerű és letisztult designt képviselnek. A lámpák formáját szintén egyszerű, letisztult design jellemzi, ezek fémből és üvegből készültek.

Szavazzon Andok Zsuzsannára! A szavazók között kisorsolunk 1 db Tabletet és 1 db Okostelefont!

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...