Praktikus, élhető, trendi otthon

Andok Zsuzsának már az óvodában is szék volt a jele, ám ő ezt akkoriban még tekintette égi jelnek: informatikus és közgazdász diplomáival sokáig web programozóként tevékenykedett. Azonban hiányzott az alkotás öröme. Mindig is szívesen kézműveskedett, azonban a saját házuk tervezése és berendezése után jött rá arra, hogy mi élteti igazán: a lakberendezés. Zsuzsa azóta már végzett és gyakorlott lakberendezőként jól tudja, hogy nincs két egyforma lakás, ahogyan két egyforma megbízó sem…

Zsuzsa 2013-ban végzett a Junior Art Centernél, emellett kertépítő vizsgát is tett az Oktávnál.

A tapasztalt szakember jól tudja: nagyon fontos, hogy tudjuk beleélni magunkat megbízóink helyébe, tudnunk kell az ő fejükkel gondolkodni, hogy majd a végeredmény – legyen az otthon, iroda, üzlet vagy bármilyen más enteriőr –  a végeredmény majd az ő egyéniségét tükrözze elsősorban.

Lakberendezőként nem elég tudatában lenni a tervezési lehetőségeknek és elveknek, kreatívan megálmodni, majd megtervezni mindenféle 3D-s programokkal – hanem tudnunk kell tárgyalni a kivitelezőkkel, kalkulálni a költségekkel, szervezni a munkálatokat, beszerezni az anyagokat – vallja Zsuzsa, akit vonz ez a fajta sokszínűség, mely egyetlen szakmában, a lakberendezésben benne van!A szakma pedig már nem csupán szakma Zsuzsa számára – hanem a hivatásává is vált – a kert pedig a hab a tortán!

A Style&Draw pályázatán közönségszavazatán gyönyörű eredménnyel,  jóval 100 fölötti szavazattal végzett terveit egy 25-30 éves fiatal, jól szituált fiatalember számára tervezte meg, aki kedveli a luxust, a modern minimál designt, szeret nagy társaságot meginvitálni otthonába, gyakran fogad vendégeket.

A tervezésnél fő szempont volt, hogy hogy falbontással tágas tereket hozhasson létre, egybenyitva a vendégfogadásra használt helyiségeket, és külön WC helyiséget és hálószoba-gardrób funkciót létrehozva, a fürdőt egy kicsit intimebbé tegye, elszeparálja.

A bejárathoz közel egy fali fogas, egy kisebb előszoba kapott helyet, mely faltól-falig és plafonig beépítve rengeteg ruhának, és a vendégek kabátjainak, táskáinak mind helyet tud adni.

Innen nyílik a kézmosós WC, a pult alá beépített mosógéppel.

A gardróbszobával kialakított hálószobától a fürdőt egy üvegfallal választotta el, ezzel is tágasabbá téve optikailag a ferde tetősíkú szobát.

A konyha-étkező tere egy légtérbe került a nappalival, innen pedig a tolóajtós erkélyajtón át jutunk a grillel felszerelt teraszra.

A konyha L-alakú elrendezést kapott, és a kényelmi funkciók minimál dizájnjához a beépített berendezések dominálnak: a hűtő-főzőlap-sütő és páraelszívó komplex egysége mellé borhűtő, kávéfőző, mikro sütő is került.

A 6 személyre tervezett, egyedi készítésű étkezőasztal megjelenésében és színében is igazodik a bútorhoz. Anyagai, az üveglap és a konyha falát burkoló bronz pala exkluzivitást ad neki, a hozzá rendelt székek pedig egy olasz bútorgyártótól származnak.

A benti étkező mellé azonban a kinti is megjelenik: tavasztól késő őszig a teraszon lévő grill teszi lehetővé társas főzős programokat és összejöveteleket, akár 10-12 személy részére is.

A nappaliba TV állvány és dohányzóasztal került, és a konyha elrendezésére rímelő L-alakú modulokból álló kanapé, melyet Zsuzsa tudatosan úgy helyezett el, hogy háttámla nélküli része az étkező felé legyen nyitott, ezzel is erősítve a társas együttlétet.A burkolatok, bútorok, lámpák, textilek, és szőnyegek kiválasztásánál azt is figyelembe vette a tapasztalt tervező, hogy azok az igényeknek megfelelően magas árkategóriájukkal, jó minőséget, esztétikai színvonalat képviseljenek.

Ezért választott dió parkettát, a fürdőbe pedig a ma nagyon trendi és különleges beton méhsejt burkolólapot a mozaikszerű csempe mellé, valamint pala és fa-mozaik burkolatokat.

A színvilágot tekintve is tudatosan törekedett az egység, a harmónia megteremtésére.

Az anyagok terén egyaránt alkalmazott matt és fényes felületeket is, mint az üveg, a natúr és természetes alapanyagú textilek, a pamut, selyem, valamint a finom bőr.

A szőnyegek magas minőségű selyemből és gyapjúból, illetve bőrből készültek.

A bejárai ajtó, a beltéri ajtók mind prémium minőségűek, a szabadon álló bútorok – mint az ágy, a lerakodó asztal, a székek és fotelek szövetből, bőrből készültek, többnyire híres tervezők, és luxus-bútorgyártó cégek egyedi darabjai.

A beépített bútorok pedig mind egyedi asztalosmunkák, színvilágában egyszerű és letisztult designt képviselnek. A lámpák formáját szintén egyszerű, letisztult design jellemzi, ezek fémből és üvegből készültek.

Szavazzon Andok Zsuzsannára! A szavazók között kisorsolunk 1 db Tabletet és 1 db Okostelefont!

2021. december 16.

Mivel dobd fel a karácsonyi ünneplést?

Ha kicsit többre vágyunk a megszokott, mindenhol látható karácsonyi díszeknél, érdemes saját, rendhagyó dekorációval készülni az ünneplésre. Miért nem próbálunk ki ilyenkor valami...

2021. november 17.

Szauna tippek kezdőknek és haladóknak

Az északiak tudják a boldogság és az egészséges élet titkát – hiába a hideg és a ború, mégis a legboldogabb népek közé tartoznak. Ennek természetesen több különféle oka is...

2021. október 22.

Nyerj 500 000 forintot, és emeld új szintre otthonodat!

Hogyan turbóznánk fel otthonunkat félmillió forintból? Ennyi pénzből rengeteg otthoni fejlesztést megvalósíthatunk, hogy tényleg olyan legyen életterünk, mint amilyennek megálmodtuk...