Vanessa Carlton énekesnő varázslatos otthona igazi mesevilág

Férjével, John Cauley zenésszel, valamint hétéves kislányukkal közös otthonuk olyan, mintha az ember a Gyűrűk Ura egyik barátságos hobbitlakjában járna.

Vanessa Carlton énekesnő A Thousand Miles című slágere hatalmas sikert aratott, azonban számos remek dallal örvendeztette meg a popzenerajongókat – a siker ellenére azonban otthona nem olyan hatalmas, fényűző hodály, mint amit sok hírességnél látni. 

Az online talált, Rhode Island-i házat először a járványhelyzet miatt nem is tudták megnézni élőben: FaceTime-on járták be a szobákat, és még így virtuálisan is szerelembe estek az 1800-as évek elején épült ingatlannal. 

Odavannak ugyanis a régi otthonokért. Tudják, hogy sokaknak fejfájást jelent ezek felújítása, azonban ők mindig szívesen veszik az ilyen projekteket:

“Mert imádjuk a hatalmas deszkákból összerakott fapadlókat, amelyekkel már máshogy nem találkozni; a kézművesek által elkészített kandallókat, és a napfény utánozhatatlan esését, ahogy átsüt a régiüveg-ablakokon”  

– mondta az énekesnő.

Ha mi is kedveljük a patinás fapadlókat, az IBDesign kínálatában számos különleges verziót találunk.

Persze sokat kellett dolgozni a házon, hogy elnyerhesse mai formáját – ehhez a ESHI Builders belsőépítészeti cég segítségét kérték. Azonban tevékenyen részt vettek a lakberendezésben: Carlton a tapéták nagy rajongójaként határozta meg a falak megjelenését, férje az elrendezésben segített, és mindketten számos bolhapiacokról, aukciókon szerzett vintázsbútorral és kiegészítővel gazdagították az enteriőrt – de emellett különféle családi ereklyék (például Carlton nagyapjának festményei) is helyett kaptak a Rhode Island-i házban. 

Vanessa Carlton elismerte, hogy a legfontosabb inspirációt a Gyűrűk Urajelentette: már gyermekkora óta odavan J.R.R. Tolkien eposzi regényéért, és szerette volna, hogy olyan legyen az háza, mint a hobbitok Megye-beli otthonai Peter Jackson filmes adaptációjában. 

Az egész házat átlengi ez a vintázs báj, és a természetes anyagok, az eklektikus bútorok és dísztárgyak, valamint az ötletes tapéták dinamikussá teszik az összhatást – a szellős elrendezés miatt azonban elmaradnak a túlzások, és élhető marad az enteriőr.

Összesen öt hónapig tartott a felújítás, és a pár rendkívül elégedett a végeredménnyel:

“Az egyik legcsodálatosabb dolog ebben a házban, hogy mennyire meleggé, komfortossá és otthonossá lehet tenni. És ez… számomra varázslat” 

– mondta az énekesnő.

Ha mi is szeretnénk felújítani az otthonunkat, a Mapei ingyenes tudásanyagokkal segít, hogy elkerülhessük az ezzel járó kellemetlenségeket.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós: Erin Little

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...