Ünnepi ragyogás otthonunkban – az ezüst finom, sejtelmes fényével

Ezüstvasárnap, ezüstös gömbök, szaloncukor díszek… lélekben is már a Karácsonyra hangolódunk. Finom, selymes fénnyel, ezüstös ragyogással öltöztethetjük ünnepi díszbe otthonunkat, ha ezüst gömböket, díszeket, kiegészítőket vásárolunk. Ám aki az év minden napjára keresi a glamourt, a finoman fénylő modern ragyogást, azoknak jó hírünk van: A PORCELANOSA csoport meseszép ezüst burkolataival, mozaikcsaládjaival a holdfény a ragyogó nappalokon is életre kelhet…

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Míg korábban még elképzelhetetlen volt az ilyesmi, ma már a legtöbb, neves gyártó képes tökéletes metálfényt, tökéletes ragyogást, csillogást létrehozni. A mai innovatív technológiáknak hála, egyre inkább elmondható, hogy bizony a különleges anyagok, egyedi textúrák korát éljük, és sokszor a színek helyét is a különböző fények, fényhatások veszik át, mint afféle különleges látványelem.

A fényes, metálos, fémes csillogás akár a minimál, akár a high-tech stílusú terek méltó megkoronázása lehet egy szép csempe, vagy akár különleges burkolat illetve mozaikcsalád révén.

Az ünnepek, a Karácsony fényei közül pedig az ezüst az egyik, ami már ősidők óta hódít. Gondoljunk csak az adventi ezüst vasárnapokra, vagy a múlt századi szaloncukrok klasszikus csomagolásaira. Sokan szeretik egy színvilágba – például ezüst és fehér tónusokba – öltöztetni a karácsonyfát, amihez egy ezüst fal, egy egyedien csillámló szépen megvilágított háttér varázsol majd tökéletes egységet.

Ha pedig lekerül majd a fa, eltesszük az ünnepi díszeket, akkor is szép marad, hiszen a ragyogás, azon túl, hogy glamour – de időtlen is. Az ezüst, az arany, vagy a bronz árnyalatai ugyanis sosem mennek ki a divatból, épp olyan örökzöldek, mint a fehér és a fekete.

A neves csempe gyártók számos, gyönyörű termékkel rukkoltak elő számunkra a ragyogás jegyében: a spanyol Porcelanosa a fémes, modern elemek mellett a kristály csillogásával kápráztat el minket, egy lágy, finoman megmunkált 3d effekttel.

A falburkolás mai világába ügyesen építették be az ősi, nemes hagyományokra épülő díszítő technikákat. Különböző fém berakások díszítik a csempék dekorációs elemeit. A METALIS csempe kollekció gazdagon árnyalt fényei, látványvilága elsősorban a modern stílus kedvelőinek kedvez, akik szeretik némi glamour stílussal megbolondítani a minimál terek látványát, melynek köszönhetően így egészen egyedi, páratlan, extravagáns enteriőrök is születhetnek

Szépen utánozzák e kollekció egyes modelljei a rozsdás felületek különleges textúráját, ahogyan a nemesfémek klasszikusan elegáns finomsága is szépen megjelenik azokon. Ha szeretnénk igazán kiemelni, akkor a finom, kellemes, nem túlzó összhatás érdekében párosítsuk matt felületekkel, esetleg fa vagy natúr kő hatású burkolatokkal, egyszerű kiegészítőkkel.

A rozsdamentes, különleges szálcsiszolással készült fém bevonat a kerámia mozaikoknak selymesen sima, tökéletes felületet biztosít, miközben a valódi fémek hatásával bír. Kortárs terekben – legyen az a konyha, vagy akár a fürdőszoba elegáns belső tere – jól mutat beton hatású padlólappal és falicsempével.

Ám ha nem kedveljük a túlzottan rendezett, szabálykövető megoldásokat, akkor az összevissza irányban tervezett, szabálytalan élű lapocskákkal teremthetünk izgalmas, egyedi látványt.

Pont, mint a Csodák Palotájában, mintha a mesék világában járnánk:

Az ezüst tónusok, a világosszürke kő, valamint a hófehér Krion anyagok mind egyszerre vannak jelen ezen a különleges, egészen egyedi kollekción.

A hexagon formák, térben enyhén kicsúcsosodó alakját megformázó mozaik darabkák mintegy ezüst tükörként jelennek meg a hátulsó falon, különös visszatükröződést biztosítva a szembelévő berendezésnek.

A Porcelanosa Metal Acero Hexagon fémes hatásai, 3d effektjei páratlanul sokoldalú minőséget, egyedi tér-elrendezéseket nyújthatnak számunkra.

A fém ragyogását, páratlan vonzerejét az emberek valamennyi korban nagyra értékelték, a finom ékszerektől kezdve egészen a legváltozatosabb díszítőelemekig megjelenítették környezetükben, mely így a gyönyörű nemesfémek tükröződéseinek fényében fürödhetet.

A PORCELANOSA Group csoportja ezt a tendenciát építette be a padló – és a falburkolatokba is, különbözően megmunkált fémes betétekkel, mint például az L’Antic Colonial ezüst, arany és metál ragyogásokkal gazdagított csempe és mozaikgyűjteményével, valamint a szép, hozzájuk illő kerámia kollekciókkal, melyek hűen szimulálják a nemesfémek finom ragyogását, vagy a rozsdás fémfelületek különleges hatásait, mint amilyet például a Venis Metalis kollekciójában is felfedezhetünk.

A másik hasonlóan elegáns, páratlan kollekció a Bombay névre hallgató család, melyről így ír a gyártó: „Falicsempe a nemesfémek ragyogásával”. A kollekció 4 különböző árnyalatban érhető el, egy igazán karakteres, antik jellegű sorozat, melynek páratlan díszítő ereje abban a vékony, valódi bronz rétegben rejlik, mellyel egyenként bevonják a kis lapocskákat. A Bombay White Matte felülete a ragyogáshoz jól társítható, kellemes, semleges atmoszférát teremt, a diszkrétebb összhatás érdekében.

A négy különböző színből, árnyalatból azonban ez a fémes hatású modell a legragyogóbb, mely méltán közvetíti számunkra ragyogás és annak páratlanul különleges eleganciáját.

Ez által egyediséget, mondhatni személyiséget ad minden egyes szobának, helyiségnek, melynek köszönhetően egyedülálló tereket, luxus élményt teremthetünk az otthonainkban is!

És persze nem véletlenül, a végére maradtak a legszebbek: melyek akár fali díszként, falikép jellegű dekorációként is méltán megállják a helyüket! A csempe ugyanis ma már korántsem csupán a konyha vagy a fürdőszoba burkolására szolgál, hanem bármely enteriőrnek lehet éke, burkolati, védelmi funkcióján túl a díszítő eleme.

Extravagáns tereket alkothatunk egy-egy ilyen modern, mégis időtlen szépséggel, mint a Porcelanosa Aluminium 3D Hexagon névre hallgató különlegessége, mely az innovatív gyártási technológiákon túl a kivételes, műalkotás szintű szépségével ejtheti rabul az igényességre, különleges szépségre éhes szemeket.

Ám ezeket a különleges csempe kollekciókat, családokat érdemes visszafogottan alkalmazni, hiszen az ilyen intenzív ragyogással bíró felületekből elegendő mindössze egy-egy falsík, vagy egy kiemelni kívánt sáv, oszlop, falrészlet burkolása is. Nem érdemes túlzásokba esni, itt különösen érvényes a „kevesebb több” örökérvényű aranyszabály!

És ha már az arany szóba került, és Ön inkább a meleg fényű, napsugaras ragyogást szeretné megjeleníteni otthonában, vagy egy más, kivételes enteriőrben – akkor tartson velünk a jövő héten is, mert addigra az arany tónusú burkolatokból állítunk össze egy mesés kis csokrot!

Addig is jó tervezgetést, kellemes adventi készülődést kíván Önnek:

A VS Fürdőszoba csapata – www.vsfurdoszoba.huNemess Tímea – VS Fürdőszoba Szalon Ügyvezetője

“Várom egy kávéra”  +36 30 535 1672

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...