Nyári faápolás kisokos

A jó idő beköszöntével egyidőben előkerülnek a kerti székek és asztalok is. Mindenki szívesen üldögél a teraszon vagy az udvaron a naplementét nézve. Az idilli képet azonban könnyen elcsúfíthatja kerti bútoraink nem megfelelő állapota.

A cikket szerkesztette: Trilak

Fejlesztéseink célja, hogy a kor követelményeinek megfelelő, környezetbarát, korszerű és megbízható, akár a profi építtetők, akár a barkácsolók számára is könnyen felhasználható termékekkel tegyük örömforrássá az otthonszépítő munkát. Különösen igaz ez a gyerekszobára, amelyet az ügyes kezű szülők valóságos mesebirodalommá varázsolhatnak – ehhez kreatív ötletekkel és praktikus megoldásokkal is szeretnénk hozzájárulni.

Mutatós, mosható felületek

Vállalatunk új, csúcskategóriás büszkesége a piacon egyedülálló, Év Terméke Díjat nyert Héra Prémium Clean. Ez a mosható, dörzsálló, akár 2000 alkalommal letörölhető, beltéri, matt falfesték egy vízlepergető, hipoallergén bevonatot képez, így gyerekszobába, konyhába remek választás. Minősítése egészségügyi intézményekben történő alkalmazását is lehetővé teszi.

A Clean magasan pigmentált, lélekmelengető színei közül máris bestseller a lágyan pasztelles Kis Hercegnő, a töretlenül divatos szürkék világát képviselő Jégeső és Farkaskölyök vagy a szürkéskék Esthajnal. Utóbbihoz nagyon jól illenek a törtfehér és bézs árnyalatok, mint a Pirított Mandula vagy a Marcipántorta. Akik netán nem találnának kedvükre való készre kevert színt, a színkeverőgéppel rendelkező szakkereskedésekben több ezer árnyalatból választhatnak.
Nemrégiben indult egy új programunk, amelyben Csorba Anita tértervező, kreatív alkotó egyszerűen kivitelezhető Csináld Magad trükköket mutat be lépésről lépésre – például, hogyha készen vagyunk a festéssel, hogyan varázsolhatunk lemosható táblafalat otthonunkba a Skolatex termékcsalád segítségével.

Vízbázisú zománcok és lazúrok

A falfestékek területén már régóta elfogadottak a vízzel hígítható termékek, az egyéb felületek bevonására alkalmazott festékeknél azonban egy darabig még tartotta magát a tévhit, hogy ha egy festék vizes bázisú, akkor azt előbb-utóbb „lemossa az eső”. Ez természetesen nem igaz. A rendkívül gyors száradási idő után ezek a legújabb generációs festékek is éppen olyan időjárásálló, tartós bevonatot képeznek, akárcsak a már jól ismert oldószeres társaik. Korszerű összetételüknél fogva ráadásul nem színeződnek el és hosszan ellenállnak az UV-sugárzásnak is – használjuk őket akár bel- vagy kültéren.

Az egészségkárosító anyagokat nem tartalmazó vízbázisú termékekkel megszépíthetjük a gyerekjátékokat, kerti hintákat vagy csúszdákat is. A Trinát Aqua zománcfesték fémre, fára, sőt PVC-re is alkalmazható, a favédő szerként, alapozóként és lazúrként egyaránt működő Lazurán Aqua 3in1 pedig a favédelmet teszi hihetetlenül egyszerűvé! Ha szeretjük a fa természetes erezetének látványát, akkor a lazúrt válasszuk, mert a zománc egységes, magasfényű, homogén réteget képez!

Shabby chic-hatás egyszerűen

A vintage bútorokkal különleges hatást érhetünk el. Az új Bondex Vintage Effect termékcsaládunk segítségével néhány lépésben átalakíthatók a régi, kopott bútorok, így kiváló ár-érték arányban újíthatjuk meg a szobát a gyermekek korának megfelelően, hiszen az ideális otthon egy, az élethelyzeteinkkel együtt folyamatosan változó, szépülő tér.

A Trilak Festékstúdiók termékeink széles választékával és szakértő tanácsokkal várják az érdeklődőket!

Kapcsolat
Trilak

Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan lehet újjávarázsolni kopott fafelületeket a Bondex termékek segítségével.


Miért fontos a favédelem?

A fafelületek kezelése nemcsak azok szépsége, hanem időtállóságuk megőrzése szempontjából is nélkülözhetetlen. Az UV-sugárzás ugyanis roncsolja a felületet, amitől a fa szürkévé válik és elveszíti életteliségét. A nedvesség, mint például az eső vagy a harmat sem tesz jót a fafelületeknek, mert repedéseket okoz, melyekben könnyen megtelepednek a különböző gombák. Sőt, hosszabb távon még a rovarkártevőkkel is meggyűlhet a bajunk.

Hogyan tudjuk felismerni, hogy bútorainknak egy kis ráncfelvarrásra van szüksége?

Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy elérkezett-e már a festés ideje, egy egyszerű teszttel kideríthetjük. Fektessünk egy nedves rongyot a fafelületre, és hagyjuk rajta pár percig. Ha elsötétedik a felület, az azt jelenti, hogy a védőréteg már nem tökéletes, a nedvesség be tud jutni a fába. Ilyenkor érdemes azt újrafesteni.Hogyan kezdjünk hozzá?

A legfontosabb lépés a csiszolás. A jól előkészített felület elengedhetetlen, egyrészről az időtállóság és a hosszantartó védelem szempontjából, másrészről mert a lazúr csak a gondosan előkészített felületre fog igazán jól tapadni. A csiszolás akkor is kihagyhatatlan, ha teljesen új, úgynevezett tiszta felülettel dolgozunk, és akkor is, ha már használt, korábban festett vagy lazúrozott felületről beszélünk. Ha régi festékbevonatot újítunk fel, figyeljünk arra, hogy a felületet egészen az „élő” fáig csiszoljuk le. Ne felejtsük el, hogy mindig szálirányban végezzük a mozdulatokat, így lesz ugyanis a legszebb a végeredmény. A festéket kizárólag csiszolással távolítsuk el, ne használjunk vegyi festéklemarót, mert az roncsolja a fa rostjait.

Milyen festéket válasszunk?

Minden felületnek másfajta ápolásra és védelemre van szüksége, így érdemes különböző termékeket választani az eltérő igénybevételű területekre.

Kerti bútorokhoz

A Bondex Exotic Oil szintetikus favédő olaj tökéletes kerti, kültéri bútorok felújításához, hiszen vízállóvá teszi a felületet így még esőnek és erős UV-sugárzásnak kitett bútorok esetén is minimum egy éven keresztüli védelmet biztosít. Akkor is tökéletes választás ez a termék, ha időt szeretnénk spórolni, hiszen már lazúrozott felületre is alkalmazhatjuk, így szépen felfrissíti a bútorunkat és biztosítja a fa vízhatlanságát.Kerítéshez, ajtóhoz, ablakhoz vagy homlokzathoz

A Bondex Perfect egy vizes bázisú, zselés állagú – szakszóval tixotróp, gyorsan száradó vastaglazúr, mely csepegésmentesen felvihető. Még az olyan nehezen megközelíthető, magasan elhelyezkedő felületeket is egyszerűen lefesthetjük vele, mint a terasztető lambéria. Vízszintes és függőleges területeken is könnyedén alkalmazható, zselés állagának köszönhetően nem kell attól tartanunk, hogy a lazúr elfolyik vagy elmaszatolódik.  A termék mikroporózus bevonatot képez a fafelületen, így véd a kékfoltosodás és gombásodás ellen.

A Bondex Satin tökéletes választás, ha a fafelület szépségének és tartósságának megőrzése mellett a környezetkímélést is fontosnak tartjuk. A Long Effect technológiának köszönhetően ugyanis a termék hosszantartó, fokozatos védelmet nyújt a felületeknek, miközben feleannyi vegyszert tartalmaz, mint a hagyományos oldószeres társai.

Terasz felújításához

A Bondex Decking Oil és a Bondex SOS Renovation kiváló választás, ha a teraszon található felületeket szeretnénk felújítani, felfrissíteni. A Decking Oil mélyen behatol a fába, víz- és szennyeződéstaszító felületet képez, véd a gombásodás ellen és a fa erezetét is kiemeli. Az SOS Renovation kifejezetten teraszfelújító festék, mely nem csak ép vagy sérült fára, hanem betonra is alkalmazható. Kezelhetünk vele erkélyeket, teraszokat, járdákat és akár stégeket, medencék körüli burkolatokat is.

Megszürkült, elhasználódott fafelületekre

A Bondex Renovation faregeneráló szer lehetővé teszi, hogy a megszürkült, régi, az időjárás viszontagságainak már több szezon óta kitett fa bútorok a régi pompájukban tündököljenek. Az anyagot elég egy ecset segítségével felvinni a felületre, 5-10 percig hatni hagyni, majd vízzel óvatosan leöblíteni. Univerzálisan, minden fatípusra alkalmazható.

Ha kedvet kapott kerti bútorai újjávarázsolásához, termékeinkről és alkalmazásukról még több hasznos információt talál oldalunkon:

Trilak, a festékmester

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...

2022. november 21.

A hollywoodi sztárszínésznő, Hilary Swank otthona igazi téli csodavilág – tele kutyákkal

Az Oscar-díjas Hilary Swank családi otthona sokkal barátságosabb, mint a legtöbb sztárvilla – és bővelkedik a menhelyi kutyusokban. A 48 éves Hilary Swank harminc éve kezdte a...

2022. október 19.

Most elképesztő kedvezménnyel szerezheted be álomjakuzzidat!

A SpaTrend energiatakarékos jakuzzijaival rengeteget spórolhatunk – különösen most a Black Friday Early Bird akció keretében! A rendszeres masszázsmedence-használat kiváló...