Újévi fogadalmak jegyében – otthoni feltöltődés

Az új év sokszor arra sarkall bennünket, hogy szokásainkon is változtassunk, újítsunk. Általában a decemberi pihenés segít abban, hogy átgondoljuk mi az, ami kimaradt eddig az életünkből, de ezután szeretnénk mindennapossá tenni, hiszen feltölt bennünket.

Sokaknál az „én idő” bevezetése és tartóssá tétele jelentheti az újítást. Az „én időbe” nagyon sok elfoglaltság belefér, akár társas, akár kimondottan olyan, ami csak rólunk szól. Ilyen lehet egy pihentető jóga vagy olyan testmozgás, egy kis otthoni wellness, relaxálás vagy éppen az olvasás, amelyet rossz időben, hidegben, melegben, esőben is tudunk űzni.

Rengeteg olyan ötlet van, ami néhány egyszerű kiegészítővel megvalósítható, de ha nagyon álmodunk, akkor egy-egy sarkot vagy egy egész szobát is szabaddá kell tennünk – természetesen, ha van erre lehetőség.

Sportolás otthon

Rengeteg olyan fitnesz tevékenység van, amelyet otthonunkban is meg tudunk valósítani. Ráadásul az interneten számos segédanyagot találunk, így az otthoni edzés ma már teljesen természetes dolog. Egy futópadot vagy lépcsőzőgépet már egészen elfogadható áron megtalálunk a piacon.

A TRX felszerelés is kis helyen elfér és otthonunk is alkalmas az edzések kivitelezésére.Horgony Vannak testépítést segítő multifunkciós gépek is, amelyek akár egyetlen sarokban is elférnek ugyan, de melyik szobába kapjon helyet?

Amennyiben nagy alapterületű az otthonunk, esetleg több nyitott tér is van, ott nem okoz gondot egy gép vagy futópad elhelyezése. Ha azonban nem olyan nagy a tér vagy a már meglévő összhangot nem szeretnénk megtörni, akkor ki kell választanunk egy olyan helyiséget, ahol nem zavaró az állandó jelenléte. A helyiség kiválasztásánál azonban mindenképpen mérlegeljük azt, hogy az a környezet, ahová elhelyezzük, mennyire tetszik nekünk.

A jó kilátás, nyugtató panoráma vagy természetes fénnyel teli rész biztosan könnyebben sarkall bennünket edzésre. Tehát amikor döntünk, akkor ne csak azt vegyük számításba, hogy hol mutat jól, hol nincs útban, hanem azt is, hogy használat közben mennyire érezzük jól magunkat az otthonunk azon pontján.

Fotó: Internorm

Ha inkább a jógázás inspirál bennünket, akkor csak jógamatracra van szükségünk, amit lényegében oda viszünk, ahová csak szeretnénk. Két szempont játszik szerepet: legyen elegendő hely, illetve ha nem önállóan végezzük a gyakorlatokat, akkor a kijelzőt, képernyőt jól lássuk. A kilátás, a jól szellőztethetőség itt is nagy szerepet kap.

Pihentető kikapcsolódás

Ha az én idő inkább pihenést jelent számunkra, akkor a gőzfürdőzés, szaunázás is igazán klassz kikapcsolódás. Mindezekre pedig otthonunkban is van lehetőség, erről egy korábbi cikkünkben {Párába burkolódzva: a gőzfürdő jótékony hatásai} is írtunk. Ilyenkor valódi átalakításra van szükség és garantáltan valami egészen új hangulat és lehetőség költözik otthonunkba, amelynek nem csak mi, hanem az egész család örülhet.

Fotó: SpaTrend

A wellness élményt azonban a fürdőkádban is átélhetjük. Ha van egy klassz, beépített fürdőkádunk, akkor nincs másra szükségünk, mint néhány gyertyára, fürdősóra, illóolajra. Néhány perc alatt igazán hangulatos fürdőt varázsolhatunk magunknak, amelyben ha 20-30 percet eltöltünk, garantáltan kipihenjük a nap fáradalmait.

Fotó: Ravak

Ha Ön most gondolkodik új kád beszerzésén, esetleg egy fürdőszoba bővítésen, felújításon, akkor a masszázskádak piacán is érdemes körbenéznie! Hihetetlen kínálatból lehet választani és ha a hely, ahová szánjuk nem olyan nagy, akkor is találhatunk igazán különleges megoldásokat.

Olvasás és feltöltődés

Az is lehet újévi fogadalmunk, hogy több időt szánunk olvasásra. Sok könyvimádó van és bármilyen hihetetlen, akkor lehet igazán élvezni ezt a tevékenységet is, ha minden körülmény adott. Egy jó könyv mellett még szükséges egy igazán kényelmes hely, ahol átadhatjuk magunkat a sztori élményének. Egy fotel, vagy a kanapén egy kényelmes zug pótolhatatlan. A jó hely és a kiváló könyv mellett pedig a megfelelő fényviszonyra is törekedni kell.

Nyári időszakban a teraszon kialakított olvasósarok is nagy kedvenc lehet, téli időszakban pedig célszerű olyan beltéri helyet választani, ahol a természetes fény kedvező. Bár mindegyik esetben szükség lehet megfelelő megvilágításra, amelynek kiválasztásánál a dizájn mellett a fényerő is nagyon fontos szerepet játszik.

Fotó: EGLO

Már csak egyetlen apró dolog marad hátra: hogy szánjunk rá időt és tartsuk is magunkat az új hobbinkhoz!

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...