Párába burkolódzva: a gőzfürdő jótékony hatásai

Tudta, hogy a gőzfürdőnek számos jótékony hatása van szervezetünkre? A bőr pórusai kitágulnak, tisztulnak, fokozódik a faggyúmirigyek elválasztása, élénkebbé válik a vérkeringés és az izmok ellazulnak. És ez még messze nem minden!

A cikket szerkesztette: HotSpring

A kaliforniai HotSpring 1976 óta gyártja a jakuzzikat, és mára az egyik legnevesebbnek számít az amerikai piacon, azon a piacon melyen ez a termék először honosodott meg. A letisztult és hagyományosan elegáns vonalvezetésű HotSpring jakuzzik vagy masszázsmedencék formatervezőinek vezérelve a legnagyobb kényelem, az egészségmegőrzés és luxus. A kényelmes, testet körülölelő masszázshelyek és a praktikusan egyszerű kezelhetőséget, különleges élményt és ellazulást biztosítanak valamennyi modellben. A masszázsbefúvók változatossága, azok precíz elrendezésében, dinamikájának szabályozásában és mozgásában rejlik. Az első pillanatban is szembetűnő a magas szintű anyagminőség, ergonómiai átgondoltság, mely praktikus és egyszerű kezelhetőséggel párosul.

Célunk, hogy egy időben és egy helyen bemutathassuk, hol tart ma a jakuzzi gyártás, mik az iparág újdonságai, és mi az a kínálat, amiből a masszázsmedencék kedvelői választhatnak.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
HotSpring

Lényegében a 35-40 °C hőmérsékletű, magas vízgőz tartalmú gőzkamrákban végzett kezelés olyan panaszok enyhítéséhez is nagyban hozzájárulhat, mint az asztma, hörghurut, felső légúti bántalmak. Rendszeres gőzfürdőzéssel az ízületi fájdalmak, izomfeszültség, de akár az alvászavarok csökkenthetők. A téli időszakban gyakoribb bőrszárazság, és repedezett bőr kezelésére is kiváló és mentális egészségünkre is hatással van. Ezért nem is kérdés, hogy egészen az ókortól kezdve töretlen a népszerűsége ennek a wellness szeánsznak.

Hogyan gőzfürdőzzünk?

A szaunázás ismert hatásai itt is beválnak. Először zuhanyozzunk le, hogy bőrünk tiszta legyen, hiszen így a méreganyagok is könnyebben távoznak. A kabinban próbáljunk meg 10-15 percet benntartózkodni, hiszen a méreganyagok ekkor kezdenek el kiválni. Ha végeztünk, hűtsük le testünket és pihenjünk legalább 15 percet. Egy alkalom 3-4 gőzfürdőzésből álljon, hogy hatásos legyen.

A nagy kérdés: mit vegyünk fel?

Ma már nem olyan nagy újdonság, hogy a szaunázás és gőzfürdőzés nagy ellensége a műszálas fürdőruha, fürdőnadrág. Így ha tehetjük, kerüljük ezek használatát. Otthoni gőzfürdőzésénél talán ez nem is olyan nehezen kivitelezhető.

Vigye haza a gőzfürdőt!

Bár a wellness hétvégék elképzelhetetlenek szaunázás és gőzfürdőzés nélkül, mégis kevés embernek válik rendszeres tevékenységgé ez a bizonyítottan jótékony hatású kikapcsolódás. Azonban ez lehet másképp is, hiszen vannak olyan kabinok is, amelyek egy családi ház fürdőszobájában is elférnek. Az otthoni gőzfürdőzés előnye, hogy bármikor, amikor csak ideje engedi, igénybe tudja venni és élete részévé tudja tenni.

De nem kell ám feltétlenül a fürdőszobához ragaszkodnia, a gőzkabint a szabadba is kiviheti! Kerti környezetben is elképzelheti a pihenése központját, vagy akár egy wellness házat is kialakíthat, ahol a gőz mellett egy szauna is helyet kaphat.

A megfelelő hely kiválasztását azonban érdemes szakemberre bízni. Fontos szerepe van a fűtésnek illetve a szellőztetésnek és rengeteg olyan paraméter van, amelyet mindenképpen figyelembe venni ahhoz, hogy hosszú éveken keresztül örömmel használjuk kabinunkat. Fontos a felhasznált anyagok minősége és nagyon fontos a megfelelő technológiai kiválasztása.

Ha egy gőzkabinnal tenné teljessé otthonát, akkor nézzen körül a SpaTrend weboldalán vagy látogasson el a SpaTrend bemutatótermeinek egyikébe, ahol szakembereinktől kaphat választ kérdéseire!Horgony

2023. augusztus 01.

Így tárolhatod stílusosan kerti szerszámaidat!

Ha fontosak számunkra a részletek, és igényes tárolási megoldásokat keresünk, mindenképp érdemes megismernünk a jövő eszköztárolóit. Amennyiben stílusos kertre vagy teraszra...

2023. július 28.

Időtálló álomburkolat: a Woody WPC új szintre emeli a kertedet!

Ha strapabíró és gyönyörű teraszra vágyunk, a WPC burkolat segítségével könnyen feldobhatjuk otthonunkat. Amikor a terasz vagy a kert burkolásáról van szó, mindenképp olyan...

2023. július 27.

Így alkothatsz gyönyörű és vidám enteriőrt a fekete és a fa kombinációjával

A Santa Monica-i otthont a mexikói dizájn jegyében alkották meg. Amikor Mónica Calderón tervező és Ezequiel Farca építész 13 évvel ezelőtt Mexikóból Los Angelesbe költözött,...