Egy színes karrier – Horváth József, a PPG Rainmaker díj nyertese

2018-ban Horváth József nyerte el a PPG Rainmaker díjat, mely a cégcsoport legrangosabb, nemzetközi jelöltek között kiosztott elismerése. Közel két évtizedes munkájával, lelkesedésével és példa értékű kitartásával érdemelte ki a Rainmaker címet.

A cikket szerkesztette: Trilak

Fejlesztéseink célja, hogy a kor követelményeinek megfelelő, környezetbarát, korszerű és megbízható, akár a profi építtetők, akár a barkácsolók számára is könnyen felhasználható termékekkel tegyük örömforrássá az otthonszépítő munkát. Különösen igaz ez a gyerekszobára, amelyet az ügyes kezű szülők valóságos mesebirodalommá varázsolhatnak – ehhez kreatív ötletekkel és praktikus megoldásokkal is szeretnénk hozzájárulni.

Mutatós, mosható felületek

Vállalatunk új, csúcskategóriás büszkesége a piacon egyedülálló, Év Terméke Díjat nyert Héra Prémium Clean. Ez a mosható, dörzsálló, akár 2000 alkalommal letörölhető, beltéri, matt falfesték egy vízlepergető, hipoallergén bevonatot képez, így gyerekszobába, konyhába remek választás. Minősítése egészségügyi intézményekben történő alkalmazását is lehetővé teszi.

A Clean magasan pigmentált, lélekmelengető színei közül máris bestseller a lágyan pasztelles Kis Hercegnő, a töretlenül divatos szürkék világát képviselő Jégeső és Farkaskölyök vagy a szürkéskék Esthajnal. Utóbbihoz nagyon jól illenek a törtfehér és bézs árnyalatok, mint a Pirított Mandula vagy a Marcipántorta. Akik netán nem találnának kedvükre való készre kevert színt, a színkeverőgéppel rendelkező szakkereskedésekben több ezer árnyalatból választhatnak.
Nemrégiben indult egy új programunk, amelyben Csorba Anita tértervező, kreatív alkotó egyszerűen kivitelezhető Csináld Magad trükköket mutat be lépésről lépésre – például, hogyha készen vagyunk a festéssel, hogyan varázsolhatunk lemosható táblafalat otthonunkba a Skolatex termékcsalád segítségével.

Vízbázisú zománcok és lazúrok

A falfestékek területén már régóta elfogadottak a vízzel hígítható termékek, az egyéb felületek bevonására alkalmazott festékeknél azonban egy darabig még tartotta magát a tévhit, hogy ha egy festék vizes bázisú, akkor azt előbb-utóbb „lemossa az eső”. Ez természetesen nem igaz. A rendkívül gyors száradási idő után ezek a legújabb generációs festékek is éppen olyan időjárásálló, tartós bevonatot képeznek, akárcsak a már jól ismert oldószeres társaik. Korszerű összetételüknél fogva ráadásul nem színeződnek el és hosszan ellenállnak az UV-sugárzásnak is – használjuk őket akár bel- vagy kültéren.

Az egészségkárosító anyagokat nem tartalmazó vízbázisú termékekkel megszépíthetjük a gyerekjátékokat, kerti hintákat vagy csúszdákat is. A Trinát Aqua zománcfesték fémre, fára, sőt PVC-re is alkalmazható, a favédő szerként, alapozóként és lazúrként egyaránt működő Lazurán Aqua 3in1 pedig a favédelmet teszi hihetetlenül egyszerűvé! Ha szeretjük a fa természetes erezetének látványát, akkor a lazúrt válasszuk, mert a zománc egységes, magasfényű, homogén réteget képez!

Shabby chic-hatás egyszerűen

A vintage bútorokkal különleges hatást érhetünk el. Az új Bondex Vintage Effect termékcsaládunk segítségével néhány lépésben átalakíthatók a régi, kopott bútorok, így kiváló ár-érték arányban újíthatjuk meg a szobát a gyermekek korának megfelelően, hiszen az ideális otthon egy, az élethelyzeteinkkel együtt folyamatosan változó, szépülő tér.

A Trilak Festékstúdiók termékeink széles választékával és szakértő tanácsokkal várják az érdeklődőket!

Kapcsolat
TrilakKi is az a Rainmaker?

Idén az európai, közel-keleti és afrikai régióból a PPG 14 munkatársát jelölték a Rainmaker díjra. Ez a legrangosabb kitüntetés a csoporton belül, mely a dolgozók kiváló teljesítményét, magasfokú elkötelezettségét és a cég céljáért tett kivételes erőfeszítését díjazza.

A jelölteket a European Leadership Team választja ki, akik átfogóan vizsgálják a jelöltek eladások növeléséért, költségek csökkentéséért és operáció modernizálásáért tett igyekezetét.

Jean-Marie Greindl, a PPG EMEA elnöke szerint a jelöltek és a nyertes kiválasztásában az egyik legfontosabb szempont volt, hogy a kihívásokat új és effektív módon közelítsék meg, illetve az, hogy a cég értékeihez és céljaihoz nagy mértékben hozzájáruljanak.

József jelölése és győzelme az évek során nyújtott kivételes munkavégzésének és erőfeszítéseinek volt köszönhető, valamint annak, hogy segített sikerre vinni a PPG által szponzorált WorldSkills versenyt, mely növelte a cég elismertségét a nemzetközi porondon. A Rainmaker idei győztesét ennek ellenére váratlanul érte a jelölés. „A karácsonyi ebéden tudtam meg, hogy jelöltek a díjra. Nagyon meglepődtem és büszke voltam, hogy ilyen elismerésben részesülök. Azt pedig kifejezetten várom, hogy a többi jelölttel is találkozhassak.” – mesélte József.Színes karrier

József jövőre ünnepli 20. évfordulóját a PPG Trilak csoportnál. Az első tíz évben értékesítésben  dolgozott, ahol értékesítési menedzser lett.

2010-ben más kihívásokat keresett, és jelentkezett az újonnan induló Festőakadémia tréneri pozíciójára. „Úgy éreztem, hogy ez a szerep tökéletes lehetőség lenne arra, hogy megosszam tapasztalataimat másokkal, legyenek ők festők, értékesítők vagy akár diákok.” – mondta József.

Trénerként az egyik legfontosabb, hogy kiemelje a cég sikereit. Véleménye szerint a jó teljesítményt fontos elismerni, legyen szó a dolgozók erőfeszítéseiről vagy a termékek sikerességéről.

A PPG Festőakadémia jelenleg az EuroSkills versenyben is aktív szerepet vállal, a festő és dekoratőr szakmát támogatja. Ez egy európai szintű megmérettetés, mely a szakmájukban legtehetségesebb fiataloknak szól.

József továbbra is motivált, és mint elmondta, rengeteg támogatást kap a csapatától és a vállalat vezetőségétől is. Ha csak egy tanácsot adhatna fiatal önmagának, azt üzenné: „Légy nyitott a változásra, mert az alkalmazkodás elengedhetetlen az élethez.”

2021. december 16.

Mivel dobd fel a karácsonyi ünneplést?

Ha kicsit többre vágyunk a megszokott, mindenhol látható karácsonyi díszeknél, érdemes saját, rendhagyó dekorációval készülni az ünneplésre. Miért nem próbálunk ki ilyenkor valami...

2021. november 17.

Szauna tippek kezdőknek és haladóknak

Az északiak tudják a boldogság és az egészséges élet titkát – hiába a hideg és a ború, mégis a legboldogabb népek közé tartoznak. Ennek természetesen több különféle oka is...

2021. október 22.

Nyerj 500 000 forintot, és emeld új szintre otthonodat!

Hogyan turbóznánk fel otthonunkat félmillió forintból? Ennyi pénzből rengeteg otthoni fejlesztést megvalósíthatunk, hogy tényleg olyan legyen életterünk, mint amilyennek megálmodtuk...