Egy színes karrier – Horváth József, a PPG Rainmaker díj nyertese

2018-ban Horváth József nyerte el a PPG Rainmaker díjat, mely a cégcsoport legrangosabb, nemzetközi jelöltek között kiosztott elismerése. Közel két évtizedes munkájával, lelkesedésével és példa értékű kitartásával érdemelte ki a Rainmaker címet.

A cikket szerkesztette: Trilak

Fejlesztéseink célja, hogy a kor követelményeinek megfelelő, környezetbarát, korszerű és megbízható, akár a profi építtetők, akár a barkácsolók számára is könnyen felhasználható termékekkel tegyük örömforrássá az otthonszépítő munkát. Különösen igaz ez a gyerekszobára, amelyet az ügyes kezű szülők valóságos mesebirodalommá varázsolhatnak – ehhez kreatív ötletekkel és praktikus megoldásokkal is szeretnénk hozzájárulni.

Mutatós, mosható felületek

Vállalatunk új, csúcskategóriás büszkesége a piacon egyedülálló, Év Terméke Díjat nyert Héra Prémium Clean. Ez a mosható, dörzsálló, akár 2000 alkalommal letörölhető, beltéri, matt falfesték egy vízlepergető, hipoallergén bevonatot képez, így gyerekszobába, konyhába remek választás. Minősítése egészségügyi intézményekben történő alkalmazását is lehetővé teszi.

A Clean magasan pigmentált, lélekmelengető színei közül máris bestseller a lágyan pasztelles Kis Hercegnő, a töretlenül divatos szürkék világát képviselő Jégeső és Farkaskölyök vagy a szürkéskék Esthajnal. Utóbbihoz nagyon jól illenek a törtfehér és bézs árnyalatok, mint a Pirított Mandula vagy a Marcipántorta. Akik netán nem találnának kedvükre való készre kevert színt, a színkeverőgéppel rendelkező szakkereskedésekben több ezer árnyalatból választhatnak.
Nemrégiben indult egy új programunk, amelyben Csorba Anita tértervező, kreatív alkotó egyszerűen kivitelezhető Csináld Magad trükköket mutat be lépésről lépésre – például, hogyha készen vagyunk a festéssel, hogyan varázsolhatunk lemosható táblafalat otthonunkba a Skolatex termékcsalád segítségével.

Vízbázisú zománcok és lazúrok

A falfestékek területén már régóta elfogadottak a vízzel hígítható termékek, az egyéb felületek bevonására alkalmazott festékeknél azonban egy darabig még tartotta magát a tévhit, hogy ha egy festék vizes bázisú, akkor azt előbb-utóbb „lemossa az eső”. Ez természetesen nem igaz. A rendkívül gyors száradási idő után ezek a legújabb generációs festékek is éppen olyan időjárásálló, tartós bevonatot képeznek, akárcsak a már jól ismert oldószeres társaik. Korszerű összetételüknél fogva ráadásul nem színeződnek el és hosszan ellenállnak az UV-sugárzásnak is – használjuk őket akár bel- vagy kültéren.

Az egészségkárosító anyagokat nem tartalmazó vízbázisú termékekkel megszépíthetjük a gyerekjátékokat, kerti hintákat vagy csúszdákat is. A Trinát Aqua zománcfesték fémre, fára, sőt PVC-re is alkalmazható, a favédő szerként, alapozóként és lazúrként egyaránt működő Lazurán Aqua 3in1 pedig a favédelmet teszi hihetetlenül egyszerűvé! Ha szeretjük a fa természetes erezetének látványát, akkor a lazúrt válasszuk, mert a zománc egységes, magasfényű, homogén réteget képez!

Shabby chic-hatás egyszerűen

A vintage bútorokkal különleges hatást érhetünk el. Az új Bondex Vintage Effect termékcsaládunk segítségével néhány lépésben átalakíthatók a régi, kopott bútorok, így kiváló ár-érték arányban újíthatjuk meg a szobát a gyermekek korának megfelelően, hiszen az ideális otthon egy, az élethelyzeteinkkel együtt folyamatosan változó, szépülő tér.

A Trilak Festékstúdiók termékeink széles választékával és szakértő tanácsokkal várják az érdeklődőket!

Kapcsolat
TrilakKi is az a Rainmaker?

Idén az európai, közel-keleti és afrikai régióból a PPG 14 munkatársát jelölték a Rainmaker díjra. Ez a legrangosabb kitüntetés a csoporton belül, mely a dolgozók kiváló teljesítményét, magasfokú elkötelezettségét és a cég céljáért tett kivételes erőfeszítését díjazza.

A jelölteket a European Leadership Team választja ki, akik átfogóan vizsgálják a jelöltek eladások növeléséért, költségek csökkentéséért és operáció modernizálásáért tett igyekezetét.

Jean-Marie Greindl, a PPG EMEA elnöke szerint a jelöltek és a nyertes kiválasztásában az egyik legfontosabb szempont volt, hogy a kihívásokat új és effektív módon közelítsék meg, illetve az, hogy a cég értékeihez és céljaihoz nagy mértékben hozzájáruljanak.

József jelölése és győzelme az évek során nyújtott kivételes munkavégzésének és erőfeszítéseinek volt köszönhető, valamint annak, hogy segített sikerre vinni a PPG által szponzorált WorldSkills versenyt, mely növelte a cég elismertségét a nemzetközi porondon. A Rainmaker idei győztesét ennek ellenére váratlanul érte a jelölés. „A karácsonyi ebéden tudtam meg, hogy jelöltek a díjra. Nagyon meglepődtem és büszke voltam, hogy ilyen elismerésben részesülök. Azt pedig kifejezetten várom, hogy a többi jelölttel is találkozhassak.” – mesélte József.Színes karrier

József jövőre ünnepli 20. évfordulóját a PPG Trilak csoportnál. Az első tíz évben értékesítésben  dolgozott, ahol értékesítési menedzser lett.

2010-ben más kihívásokat keresett, és jelentkezett az újonnan induló Festőakadémia tréneri pozíciójára. „Úgy éreztem, hogy ez a szerep tökéletes lehetőség lenne arra, hogy megosszam tapasztalataimat másokkal, legyenek ők festők, értékesítők vagy akár diákok.” – mondta József.

Trénerként az egyik legfontosabb, hogy kiemelje a cég sikereit. Véleménye szerint a jó teljesítményt fontos elismerni, legyen szó a dolgozók erőfeszítéseiről vagy a termékek sikerességéről.

A PPG Festőakadémia jelenleg az EuroSkills versenyben is aktív szerepet vállal, a festő és dekoratőr szakmát támogatja. Ez egy európai szintű megmérettetés, mely a szakmájukban legtehetségesebb fiataloknak szól.

József továbbra is motivált, és mint elmondta, rengeteg támogatást kap a csapatától és a vállalat vezetőségétől is. Ha csak egy tanácsot adhatna fiatal önmagának, azt üzenné: „Légy nyitott a változásra, mert az alkalmazkodás elengedhetetlen az élethez.”

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...

2022. november 21.

A hollywoodi sztárszínésznő, Hilary Swank otthona igazi téli csodavilág – tele kutyákkal

Az Oscar-díjas Hilary Swank családi otthona sokkal barátságosabb, mint a legtöbb sztárvilla – és bővelkedik a menhelyi kutyusokban. A 48 éves Hilary Swank harminc éve kezdte a...

2022. október 19.

Most elképesztő kedvezménnyel szerezheted be álomjakuzzidat!

A SpaTrend energiatakarékos jakuzzijaival rengeteget spórolhatunk – különösen most a Black Friday Early Bird akció keretében! A rendszeres masszázsmedence-használat kiváló...