3 dolog, amit érdemes átgondolnunk laminált padló választása előtt

Padlót választani nem olyan egyszerű feladat, bár könnyűnek tűnik. A technikai paraméterek, kopásállóság, felület, telepítési kérdések mellett nagyon lényeges szempont a padló kinézete, stílusa – ezek mind nehezítik a választást.

A cikket szerkesztette: Haro by IBDesign

A családi vállalkozás, amit 1866-ban a bajorországi Rosenheimban Franz Paul Hamberger téglagyár és fűrészüzemként indított. Mára Németország vezető parkettagyártója. 150 év után is családi vállalkozás maradt, tulajdonosi vezetés alatt a negyedik és ötödik generáció kezében. A tradíció és innováció ezen egysége jelzi a HARO parkettát is.

A Haro parkettagyár története

Az értékes fából, ami rendezett erdőgazdálkodásból származik, a legmodernebb innovatív gyártási technológiákkal, kiváló parketta készül, ami minden lakást értékkel ruház fel, és a lakásból otthont teremt.

A HARO TRITTY laminált padlóburkoló választásával az Ön előnye közel 150 éves fa megmunkálásból származó tudásunkból és 60 éves többrétegű parketta gyártásából származik. Mint parketta specialista, igazán jó érzéssel ajánljuk a legszebb és legtermészetesebb HARO fa burkolóinkat, melyek szinte megkülönböztethetetlenek a valódi parkettától. A megtévesztésig valódinak ható stlíusjegyek alapján válik igazán vonzóvá a laminált padlóburkoló termékcsalád is. Kedvelt és divatos termékek, mint a HARO TRITTY Campus, a HARO TRITTY Loft vagy a hosszabb formátumú HARO TRITTY Gran Via hangsúlyozzák a káprázatos parketta megjelenést.

A Hamberger cég generációk óta családi vállalkozásként működik, így előnyhöz jut a legendás „Németországban gyártott” minőségi termékekből is. Nyerjen inspirációt az összehasonlíthatatlanul széleskörű laminált burkolóinkból!

Akár a sokoldalú 75-ös szériából választ, vagy a keményebb 100-as szériából, akár az extraerős 250-es termékekből – mindegyik esetben olyan laminált padlót választ, mely lába alá varázsolja a padló iparban jelen lévő innovatív technológiát. Igazán kiemelkedő az egyedülállóan egyszerű és gyors installációs rendszer a „Top Connent”, akárcsak a ConforTec technológia a HARO TRITTY Silent CT-nél, mely a világ legcsendesebb laminált burkolója.

Azoknak ajánljuk, akik magas minőségű természetes padlóburkolót szeretnének. A HARO parketta és padló a megfelelő választás!

HARO gyár a minőség jegyében

Tapasztalt munkatársaikkal és a parkettagyártás évtizedes know-how-jával tudják biztosítani a Made in Germay, Made by HARO márkaminőséget. A legjobb példát parkettapadlóik ragasztása szolgáltatja. Világméretű szolgáltatóként parkettaléceiknek a trópusokon ugyanolyan tartósaknak kell lenniük, mint a sarkvidéken. Olyan ragasztásokat fejlesztettek ki, amelyek számolnak a legnagyobb kihívásokkal. Kézenfekvő, hogy ennek a többlet-ráfordításnak, amely a jobb minőséget célozza, megvan az eredménye.  A HARO sportpadlók a legkeményebb feltételek között, pl. olimpiai játékok alkalmával is bizonyítják a mesteri tudást. Ami ismét az Önök közvetlen előnyére szolgál. Végeredményben pedig a sport terén szerzett tapasztalataink közvetlenül megjelennek az otthonok számára gyártott parkettalécek gyártásában is. A tapasztalatnak és a know-how-nak ez az előnye jelenti a különbséget a HARO laminált padlók, parafa padlók, a parkettmanufaktur, a CELENIO és a DISANO termékek esetében.

HARO és az innováció

“Az életminőség megváltoztatásához az ügyfelek igényeiről is a legjobb információkkal kell rendelkezni. Hogy ne rohanjunk a trendek után, hanem mi alakítsuk azokat, finom érzékkel napfényre kell hozni a közös fejlesztéseket és igényeket. Mert a jövőben csak így lehet kialakítani az igényeknek megfelelő innovációkat. Hogy a HARO innovációs motorja minden ciklusban működik, azt mutatják az utóbbi években megvalósult úttörő új fejlesztéseink: legyen szó a minden fürdőszobai környezetben kellemes padlóérzetet biztosító Spa-Parkett típusról, a parkettmanufaktur által kézműves munkával előállított prémium padlókról, a clean & green ökológiai ápolószer-családról vagy a színtartósság érdekében UV-védelmet biztosító sunProtect termékről – innovációink mind az életminőség javítását szolgálják az Ön otthonában. Emellett van egy terület, amelyet különösen a szívünkön viselünk: a korlátok nélküli lakhatás. Egy egyre idősödő társadalomban fontosnak tartjuk, hogy olyan termékeket fejlesszünk ki, amelyek önmagukban meghatározott életet tesznek lehetővé.”

A praktikum és a szépség nálunk egyáltalán nem kizárt.

A HARO márkájú parkettában nemcsak egy közepes méretű családi vállalkozás sok évnyi tapasztalata és magas szintű minőségi követelménye rejlik, hanem számos innovatív megoldás is annak érdekében, hogy a padló lerakása, ápolása és használata még kényelmesebb legyen.

Éppen ezért a HARO munkatársai a ragasztó nélküli Lock Connect, Top Connectés ComforTec lerakási rendszerektől, a kiváló minőségű permaDur, bioTecés naturaLin-Naturöl felületkezelőktől a kényelmes Silent Pro zajcsökkentő alátétig és az aquaShield nedvességvédőig mindig új lehetőségeket keresnek – és találnak – a vállalat fejlesztő és gyártó részlegeiben ahhoz, hogy a fa nyersanyagból egy darab parkettát gyártsanak, amelyben Ön az első pillanattól évszázados örömét leli majd.

HARO a környezettudatosság jegyében

“Ha valaki, mint mi is, természetes anyagokból állítunk elő termékeket, nem mehetünk a természettel szemben, hanem együtt kell működnünk vele. A vállalat több mint 150 éves története azt sejteti, hogy a tartós tevékenység hogyan határozza meg mindennapos gyakorlatunkat. Jól mutatja az ezen a területen tanúsított tényleges elhivatottságunkat az a tény, hogy mi vagyunk Németország első 100% PEFC tanúsítvánnyal rendelkező parkettamárkája. Túlnyomórészt hazai fafajtákat használunk, és ezzel a rövidebb szállítási útvonalaknak köszönhetően a környezetre is kisebb hatást gyakorlunk. A HARO PARKETT alsó szerkezetéhez használt lucfenyő 2/3 részét a régióból szerezzük be.

Legkorszerűbb gyártási technológiáink környezeti szempontból ugyancsak egy lépést jelentenek a megfelelő irányba: így tudunk garantálni magas nyersanyag-kitermelést és azt, hogy ne pazaroljuk az értékes erőforrásokat. A folyamatosan kiigazított gondolkodásmódunk az energiaellátásban is megmutatkozik: már 1971 óta használjuk a gyártás során keletkező fahulladékot öko-áram előállítására, amelyet nemcsak a vállalatunk hasznosít, hanem a közösségi hálózatba is betáplálunk. 1998-ban a Hamberger cég fafeldolgozó vállalatként kapta meg a DIN EN 14001 tanúsítványt és az EU Öko-Audit szerinti következő értékelést: Egy vállalat megélt környezeti kompetenciája helyi gyökerekkel és régi hagyománnyal, amelyet a termékeken már első látásra fel lehet ismerni a “Kék Angyal” környezettudatosságot igazoló környezetvédelmi pecsétjéről.”

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Haro by IBDesign

Ha figyelembe vesszük azt is, hogy a padló egy olyan dolog a lakásban, amit nem cserélünk évente, akkor szinte lehetetlennek tűnik a küldetés. Fontos, hogy minden esetben olyan árnyalat, szín, minta mellett tegyük le a voksunkat, melyet nem ununk meg egyhamar.Nézzük meg azokat a legfontosabb szempontokat, melyeket laminált padló választása előtt mindenképpen érdemes átgondolnunk:

1. Benapozottság és irányok

Minden esetben mérjük fel ilyen értelemben is otthonunk, és a benne lévő, laminált padlóval majd burkolni kívánt helyiségek fekvését, irányát, adottságait!  Egy gyönyörű árnyalat, padló szín, mely jól mutat például egy üzletben, korántsem biztos, hogy otthonunk éke lesz. Szerencsére a laminált padlók ma már számtalan mintázattal, ezerféle árnyalatban készülnek, – így a végeredmény, vagyis otthonunk végső hangulata csakis rajtunk múlik.

A hagyományos fa erezetes mintákon túl akár a különböző kövek, sőt a papír vagy a textilek mintáit is megjeleníthetjük nem csak a padlón, de ugyanúgy a falakon is.

Az egyedi stíluson és személyes elképzelésünkön túl nagyon lényeges, hogy otthonunk, szobáink benapozottságát is figyelembe vegyük. Ha szépen besüt a nap, és esetleg még tágasabb is a helyiség, nyugodtan válogassunk a markáns, sötétebb árnyalatok közül, ám ha kisebb, esetleg északi fekvésű a nappali vagy a háló, akkor inkább a világos, lehetőleg egybefüggő, nem osztott padló formátumokból válasszunk. Érdemes figyelembe vennünk az ablakok, illetve az ajtók elhelyezkedését is, hiszen többnyire hosszanti irányban, ezek irányához alkalmazkodva szokták a lapokat fektetni.2. Variálhatóság

A variálhatóság már mindenképpen egy olyan dolog, mely a mi személyes ízlésünkön múlik. Akár választhatunk egy-egy merészebb színt, árnyalatot is. Viszont, ha szeszélyesebbek vagyunk, és szívesen rendezzük át időről időre a lakást, akkor inkább a semlegesebb tónusokból, a letisztultabb, hagyományosabb mintázatok közül válasszunk, amely később, egy esetleges másik stílushoz, berendezéshez is jól illik.


3. Tér-érzet

A sötét és világos, fényes, illetve matt felületek vagy a különböző minták és azok nagysága is képes kisebb-nagyobb mértékben megváltoztatni a térérzetet optikailag. Míg a világosabb, fényesebb, egynemű felületekkel tágabbnak, addig a sötétebb, matt vagy recés felülettel bíró, vagy a nagyobb, több osztással rendelkező felületek látványukban és érzetüket tekintve inkább szűkítik, összenyomják a teret.

Ugyanígy igaz ez a mintákra is: kisebb helyiségekbe nem javasolt a nagy minta, ahogy nagyobb terekben az apró minta már szinte nem is mintának, hanem textúrának fog látszani. Illetve, van egy másik aranyszabály is: minél nagyobb a szoba, annál nagyobb lehet a minta is.

A tipikus faerezetes minták, mint a tölgy, bükk, akác vagy a dió, esetleg a most nagyon divatos kellemes nyírfa minden helyiségben jól mutatnak, és otthonos, meleg összhatást teremtenek.

A különböző mintákkal, dekorokkal akár stílusokat is teremthetünk, más és más stílust hozhatunk létre. A mai, újgenerációs laminált padlók ezerarcú felületeivel ez már szinte gyerekjáték: a rusztikus hajópadló, a modern kortárs terek, a letisztult minimál, de akár a kopottas, régies hatású vintázs, vagy a szép, klasszikus és korabeli terek, vagy a kényelmet és meghitt bájt tükröző skandináv stílusú otthonok éppúgy megvalósíthatóak.

Az IBD Magyarország Kft. elegáns és gazdagon felszerelt bemutatótermében akár élőben is megtekinthetjük a nívós gyártók – mint az EGGER, a HARO, a DESIGNFLOORING, vagy éppen az ELESGO szebbnél szebb termékeit – sőt akár már a weboldalon található kis programmal is „előválaszthatunk” színt, hosszúságot, fektetési irányt, megnézhetjük, vajon melyik elrendezés, tónus, fektetési irány milyen térben, milyen színű bútor mellett mutat majd a legjobban.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...