3 dolog, amit érdemes átgondolnunk laminált padló választása előtt

Padlót választani nem olyan egyszerű feladat, bár könnyűnek tűnik. A technikai paraméterek, kopásállóság, felület, telepítési kérdések mellett nagyon lényeges szempont a padló kinézete, stílusa – ezek mind nehezítik a választást.

A cikket szerkesztette: Haro by IBDesign

A családi vállalkozás, amit 1866-ban a bajorországi Rosenheimban Franz Paul Hamberger téglagyár és fűrészüzemként indított. Mára Németország vezető parkettagyártója. 150 év után is családi vállalkozás maradt, tulajdonosi vezetés alatt a negyedik és ötödik generáció kezében. A tradíció és innováció ezen egysége jelzi a HARO parkettát is.

A Haro parkettagyár története

Az értékes fából, ami rendezett erdőgazdálkodásból származik, a legmodernebb innovatív gyártási technológiákkal, kiváló parketta készül, ami minden lakást értékkel ruház fel, és a lakásból otthont teremt.

A HARO TRITTY laminált padlóburkoló választásával az Ön előnye közel 150 éves fa megmunkálásból származó tudásunkból és 60 éves többrétegű parketta gyártásából származik. Mint parketta specialista, igazán jó érzéssel ajánljuk a legszebb és legtermészetesebb HARO fa burkolóinkat, melyek szinte megkülönböztethetetlenek a valódi parkettától. A megtévesztésig valódinak ható stlíusjegyek alapján válik igazán vonzóvá a laminált padlóburkoló termékcsalád is. Kedvelt és divatos termékek, mint a HARO TRITTY Campus, a HARO TRITTY Loft vagy a hosszabb formátumú HARO TRITTY Gran Via hangsúlyozzák a káprázatos parketta megjelenést.

A Hamberger cég generációk óta családi vállalkozásként működik, így előnyhöz jut a legendás „Németországban gyártott” minőségi termékekből is. Nyerjen inspirációt az összehasonlíthatatlanul széleskörű laminált burkolóinkból!

Akár a sokoldalú 75-ös szériából választ, vagy a keményebb 100-as szériából, akár az extraerős 250-es termékekből – mindegyik esetben olyan laminált padlót választ, mely lába alá varázsolja a padló iparban jelen lévő innovatív technológiát. Igazán kiemelkedő az egyedülállóan egyszerű és gyors installációs rendszer a „Top Connent”, akárcsak a ConforTec technológia a HARO TRITTY Silent CT-nél, mely a világ legcsendesebb laminált burkolója.

Azoknak ajánljuk, akik magas minőségű természetes padlóburkolót szeretnének. A HARO parketta és padló a megfelelő választás!

HARO gyár a minőség jegyében

Tapasztalt munkatársaikkal és a parkettagyártás évtizedes know-how-jával tudják biztosítani a Made in Germay, Made by HARO márkaminőséget. A legjobb példát parkettapadlóik ragasztása szolgáltatja. Világméretű szolgáltatóként parkettaléceiknek a trópusokon ugyanolyan tartósaknak kell lenniük, mint a sarkvidéken. Olyan ragasztásokat fejlesztettek ki, amelyek számolnak a legnagyobb kihívásokkal. Kézenfekvő, hogy ennek a többlet-ráfordításnak, amely a jobb minőséget célozza, megvan az eredménye.  A HARO sportpadlók a legkeményebb feltételek között, pl. olimpiai játékok alkalmával is bizonyítják a mesteri tudást. Ami ismét az Önök közvetlen előnyére szolgál. Végeredményben pedig a sport terén szerzett tapasztalataink közvetlenül megjelennek az otthonok számára gyártott parkettalécek gyártásában is. A tapasztalatnak és a know-how-nak ez az előnye jelenti a különbséget a HARO laminált padlók, parafa padlók, a parkettmanufaktur, a CELENIO és a DISANO termékek esetében.

HARO és az innováció

“Az életminőség megváltoztatásához az ügyfelek igényeiről is a legjobb információkkal kell rendelkezni. Hogy ne rohanjunk a trendek után, hanem mi alakítsuk azokat, finom érzékkel napfényre kell hozni a közös fejlesztéseket és igényeket. Mert a jövőben csak így lehet kialakítani az igényeknek megfelelő innovációkat. Hogy a HARO innovációs motorja minden ciklusban működik, azt mutatják az utóbbi években megvalósult úttörő új fejlesztéseink: legyen szó a minden fürdőszobai környezetben kellemes padlóérzetet biztosító Spa-Parkett típusról, a parkettmanufaktur által kézműves munkával előállított prémium padlókról, a clean & green ökológiai ápolószer-családról vagy a színtartósság érdekében UV-védelmet biztosító sunProtect termékről – innovációink mind az életminőség javítását szolgálják az Ön otthonában. Emellett van egy terület, amelyet különösen a szívünkön viselünk: a korlátok nélküli lakhatás. Egy egyre idősödő társadalomban fontosnak tartjuk, hogy olyan termékeket fejlesszünk ki, amelyek önmagukban meghatározott életet tesznek lehetővé.”

A praktikum és a szépség nálunk egyáltalán nem kizárt.

A HARO márkájú parkettában nemcsak egy közepes méretű családi vállalkozás sok évnyi tapasztalata és magas szintű minőségi követelménye rejlik, hanem számos innovatív megoldás is annak érdekében, hogy a padló lerakása, ápolása és használata még kényelmesebb legyen.

Éppen ezért a HARO munkatársai a ragasztó nélküli Lock Connect, Top Connectés ComforTec lerakási rendszerektől, a kiváló minőségű permaDur, bioTecés naturaLin-Naturöl felületkezelőktől a kényelmes Silent Pro zajcsökkentő alátétig és az aquaShield nedvességvédőig mindig új lehetőségeket keresnek – és találnak – a vállalat fejlesztő és gyártó részlegeiben ahhoz, hogy a fa nyersanyagból egy darab parkettát gyártsanak, amelyben Ön az első pillanattól évszázados örömét leli majd.

HARO a környezettudatosság jegyében

“Ha valaki, mint mi is, természetes anyagokból állítunk elő termékeket, nem mehetünk a természettel szemben, hanem együtt kell működnünk vele. A vállalat több mint 150 éves története azt sejteti, hogy a tartós tevékenység hogyan határozza meg mindennapos gyakorlatunkat. Jól mutatja az ezen a területen tanúsított tényleges elhivatottságunkat az a tény, hogy mi vagyunk Németország első 100% PEFC tanúsítvánnyal rendelkező parkettamárkája. Túlnyomórészt hazai fafajtákat használunk, és ezzel a rövidebb szállítási útvonalaknak köszönhetően a környezetre is kisebb hatást gyakorlunk. A HARO PARKETT alsó szerkezetéhez használt lucfenyő 2/3 részét a régióból szerezzük be.

Legkorszerűbb gyártási technológiáink környezeti szempontból ugyancsak egy lépést jelentenek a megfelelő irányba: így tudunk garantálni magas nyersanyag-kitermelést és azt, hogy ne pazaroljuk az értékes erőforrásokat. A folyamatosan kiigazított gondolkodásmódunk az energiaellátásban is megmutatkozik: már 1971 óta használjuk a gyártás során keletkező fahulladékot öko-áram előállítására, amelyet nemcsak a vállalatunk hasznosít, hanem a közösségi hálózatba is betáplálunk. 1998-ban a Hamberger cég fafeldolgozó vállalatként kapta meg a DIN EN 14001 tanúsítványt és az EU Öko-Audit szerinti következő értékelést: Egy vállalat megélt környezeti kompetenciája helyi gyökerekkel és régi hagyománnyal, amelyet a termékeken már első látásra fel lehet ismerni a “Kék Angyal” környezettudatosságot igazoló környezetvédelmi pecsétjéről.”

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Haro by IBDesign

Ha figyelembe vesszük azt is, hogy a padló egy olyan dolog a lakásban, amit nem cserélünk évente, akkor szinte lehetetlennek tűnik a küldetés. Fontos, hogy minden esetben olyan árnyalat, szín, minta mellett tegyük le a voksunkat, melyet nem ununk meg egyhamar.Nézzük meg azokat a legfontosabb szempontokat, melyeket laminált padló választása előtt mindenképpen érdemes átgondolnunk:

1. Benapozottság és irányok

Minden esetben mérjük fel ilyen értelemben is otthonunk, és a benne lévő, laminált padlóval majd burkolni kívánt helyiségek fekvését, irányát, adottságait!  Egy gyönyörű árnyalat, padló szín, mely jól mutat például egy üzletben, korántsem biztos, hogy otthonunk éke lesz. Szerencsére a laminált padlók ma már számtalan mintázattal, ezerféle árnyalatban készülnek, – így a végeredmény, vagyis otthonunk végső hangulata csakis rajtunk múlik.

A hagyományos fa erezetes mintákon túl akár a különböző kövek, sőt a papír vagy a textilek mintáit is megjeleníthetjük nem csak a padlón, de ugyanúgy a falakon is.

Az egyedi stíluson és személyes elképzelésünkön túl nagyon lényeges, hogy otthonunk, szobáink benapozottságát is figyelembe vegyük. Ha szépen besüt a nap, és esetleg még tágasabb is a helyiség, nyugodtan válogassunk a markáns, sötétebb árnyalatok közül, ám ha kisebb, esetleg északi fekvésű a nappali vagy a háló, akkor inkább a világos, lehetőleg egybefüggő, nem osztott padló formátumokból válasszunk. Érdemes figyelembe vennünk az ablakok, illetve az ajtók elhelyezkedését is, hiszen többnyire hosszanti irányban, ezek irányához alkalmazkodva szokták a lapokat fektetni.2. Variálhatóság

A variálhatóság már mindenképpen egy olyan dolog, mely a mi személyes ízlésünkön múlik. Akár választhatunk egy-egy merészebb színt, árnyalatot is. Viszont, ha szeszélyesebbek vagyunk, és szívesen rendezzük át időről időre a lakást, akkor inkább a semlegesebb tónusokból, a letisztultabb, hagyományosabb mintázatok közül válasszunk, amely később, egy esetleges másik stílushoz, berendezéshez is jól illik.


3. Tér-érzet

A sötét és világos, fényes, illetve matt felületek vagy a különböző minták és azok nagysága is képes kisebb-nagyobb mértékben megváltoztatni a térérzetet optikailag. Míg a világosabb, fényesebb, egynemű felületekkel tágabbnak, addig a sötétebb, matt vagy recés felülettel bíró, vagy a nagyobb, több osztással rendelkező felületek látványukban és érzetüket tekintve inkább szűkítik, összenyomják a teret.

Ugyanígy igaz ez a mintákra is: kisebb helyiségekbe nem javasolt a nagy minta, ahogy nagyobb terekben az apró minta már szinte nem is mintának, hanem textúrának fog látszani. Illetve, van egy másik aranyszabály is: minél nagyobb a szoba, annál nagyobb lehet a minta is.

A tipikus faerezetes minták, mint a tölgy, bükk, akác vagy a dió, esetleg a most nagyon divatos kellemes nyírfa minden helyiségben jól mutatnak, és otthonos, meleg összhatást teremtenek.

A különböző mintákkal, dekorokkal akár stílusokat is teremthetünk, más és más stílust hozhatunk létre. A mai, újgenerációs laminált padlók ezerarcú felületeivel ez már szinte gyerekjáték: a rusztikus hajópadló, a modern kortárs terek, a letisztult minimál, de akár a kopottas, régies hatású vintázs, vagy a szép, klasszikus és korabeli terek, vagy a kényelmet és meghitt bájt tükröző skandináv stílusú otthonok éppúgy megvalósíthatóak.

Az IBD Magyarország Kft. elegáns és gazdagon felszerelt bemutatótermében akár élőben is megtekinthetjük a nívós gyártók – mint az EGGER, a HARO, a DESIGNFLOORING, vagy éppen az ELESGO szebbnél szebb termékeit – sőt akár már a weboldalon található kis programmal is „előválaszthatunk” színt, hosszúságot, fektetési irányt, megnézhetjük, vajon melyik elrendezés, tónus, fektetési irány milyen térben, milyen színű bútor mellett mutat majd a legjobban.

2021. december 16.

Mivel dobd fel a karácsonyi ünneplést?

Ha kicsit többre vágyunk a megszokott, mindenhol látható karácsonyi díszeknél, érdemes saját, rendhagyó dekorációval készülni az ünneplésre. Miért nem próbálunk ki ilyenkor valami...

2021. november 17.

Szauna tippek kezdőknek és haladóknak

Az északiak tudják a boldogság és az egészséges élet titkát – hiába a hideg és a ború, mégis a legboldogabb népek közé tartoznak. Ennek természetesen több különféle oka is...

2021. október 22.

Nyerj 500 000 forintot, és emeld új szintre otthonodat!

Hogyan turbóznánk fel otthonunkat félmillió forintból? Ennyi pénzből rengeteg otthoni fejlesztést megvalósíthatunk, hogy tényleg olyan legyen életterünk, mint amilyennek megálmodtuk...