Kortárs, férfias megoldások a letisztultság jegyében

Hajdú Barbara, az EFEB Lakberendező iskola tanulójaként indult el a Style&Draw pályázatán, ahol egy férfias, modern enteriőrt tervezett meg egy egyedülálló fiatalember számára. Barbara sok kézi rajzot, lakástervet készített már, és a pályázattal elérkezettnek látta az időt, hogy kipróbálja magát a számítógépes tervezésben is.

Barbara szeret kísérletezni a technikákkal, színekkel és anyagokkal. Továbbá kifejezetten izgalmasnak találja azokat a szituációkat, amikor belehelyezkedhet egy adott családmodellbe, hogy végül majd az ő életstílusuk, az ő igényeik és vágyaik köszönjenek vissza az általa átadott terveken, munkán.

A Style & Draw pályázat során ugyan képzeletbeli megbízóknak terveztek a pályázók, de itt is ugyanúgy fontos, hogy egy adott személyiséget felépítve, egy hozzá illeszkedő enteriőrt kidolgozva készüljenek el a tervek.

Barbara pályamunkája ezúttal egy egyedülálló fiatalember számára készült, aki a modern, kortárs tereket, letisztult, mondhatni egyszerű formavilágot és tónusokat kedveli – azonban mindezt luxus anyagokkal és berendezésekkel megvalósítva.

Barbara megbízója gyakran fogad vendégeket otthonában, ezért olyan megoldásban kellett gondolkodni számára, ahol a privát szféra jól elkülönül a közösségi terektől. Hogy ez ilyen módon megvalósulhasson, az eredeti alaprajzon látható két egymás melletti szoba elbontására volt szükség a tervező szerint. Így ugyanis létrejöhetett egy tágas konyha-étkező-nappali tér, ahol kényelmesen tudja fogadni a vendégeit is a házigazda.

A luxust pedig nem a csillogás, hanem a minőségi anyagok és színek használatával igyekezett számára megteremteni Barbara.

A konyha tágas, átlátható, letisztult. A konyhai gépek be lettek építve, szekrénybe rejtett megoldásokkal praktikus és rendezett tér jött létre a konyha területén. Egyetlen kivétel ez alól a szabadon álló amerikai stílusú hűtő, mely igen impozánsan mutat a helyiségben.

A magasított reggeliző pult a házigazda kényelmét szolgálja hétköznap reggelente, amikor egy gyors reggelihez mégsem ülne le szívesen egyedül, állva pedig mégsem szívesen étkezik senki – nos, erre a pult mindig egy remek köztes alternatívát kínál.

A konyhában kapott helyet az elől töltős mosógép is, lehetőséget biztosítva a bejárónőnek, hogy amíg a házigazda készülődik a fürdőszobában, nyugodtan el tudjon elindítani egy mosást.

A konyhai világítást álmennyezetbe épített spot lámpákkal tervezte meg Barbara, kellő fényt és finom, hangulatos csillogást adva a konyhai térnek konyhának. A pult és a felső polc közé dekor gyanánt  Zalakerámia márkájú cementlapokat helyezett el a tervező, ez fiatalos, trendi, és látványosan feldobja a konyha hangulatát.

Az étkező közvetlenül a konyha mellett helyezkedik el, felette egy figyelemfelkeltő, modern stílusú lámpasorral.

A nappaliban a Nivo Home bútorai teremtenek férfias eleganciát, modern KARE kiegészítőkkel és szintén a Nivo Home –ból vásárolt faliképekkel.

Barbara igyekezett egyszerű, mégis nagyszerű, és praktikus bútorokkal berendezni teret – kiemelve a tér tágasságát.

A nappaliból nyíló terasz fagyálló kőburkolatot kapott, és téliesíthető kerti bútorokkal lett berendezve, melyek a Spa Trend termékei.

Az előszobából nyílik egy új, kisebb kézmosó helyiség a vendégeknek, így a házigazdának megmarad a saját, intim tere a fürdőszobában.

Amennyiben a födém lehetővé teszi – Barbara megemlíti, hogy szívesen elhelyezne még egy WC-t a fürdőszobában, vagy legalábbis egy piszoárt.

A fürdőszobát a tulajdonos kérésére kényelmes, és lazító helynek rendezte be Barbara. Ezt a célt remekül szolgálja a Ravak sarokkád, melyben kényelmesen lehet fürdeni és zuhanyozni egyaránt.

A kerek, káddal remekül harmonizáló Marmorin mosdó pultra ültetett megoldással került betervezésre, a modern, és mai összhatás érdekében.

A padló és falburkolat mintájának és színének kialakításánál Barbara figyelembe vette a fürdőszobabútorok vonalait, s ehhez ügyesen kombinálta a Zalakerámia Vario termékcsalád egyes elemeit.

A lakás eredeti tervéből megmaradt WC helyiség – a megbízó életmódja és kérése szerint – gardrób funkcióvá alakult át. Így a házigazda kényelmesen, és a vendégek szeme elől elrejtve, diszkréten tárolhatja a ruháit, így a ruhásszekrények sem vesznek el értékes helyet a háló teréből.

A hálószoba a lakás legeldugottabb részén helyezkedik el, stílusában igazodva a lakás többi helyiségéhez – elegáns, férfias, kortárs, modern elemekkel és berendezési tárgyakkal.

A maximális kényelem érdekében a tervező egy tágas, méretes franciaágyat választott ide a Nivo Home igényes és gazdag választékából, valamint egy pihenésre alkalmas fotel is helyet kapott itt az ágy mellett.

A szoba két szemközti fala egyedi megjelenéséért az igényes Vescom Bolter tapéta felel.

Barbara a tervezés során igyekezett egy olyan élhető, mégis impozáns lakást kialakítani, ahol kényelmesen lehet vendégeket fogadni, azonban egy ilyen kellemes, impozáns és praktikusan berendezett otthonban az egyedül töltött időszak is pihentető, jóleső tud lenni.Az anyagok kiválasztásánál tervező különösen ügyelt a minőségre és a harmóniára, miközben szem előtt tartotta – főként  a közösségi terekben – a könnyű tisztíthatóság kérdését is. Így az otthon valóban mai, kortárs szellemben szolgálja ki megbízója valamennyi igényét.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...