Újévi tervek? Sikeres, új életünk egy támogató, jól felszerelt otthonból indul…

Közeleg a január, a megújulás, fejlődés időszaka – ígéretet teszünk magunknak, hogy mostantól jobban csináljuk majd… Az Új év magában rejti a változás lehetőségét, ha nem vagyunk tökéletesen elégedettek, most van itt az ideje az újrakezdésnek! Az átalakulás kulcsfontosságú lépése otthonunk megújítása, csinosítása, ehhez nyújtunk most egy kis inspirációt.

Természetes igényünk, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és ha ez valamiért nincs így, bizony változtatni kell! Ha minden rendben? Szuper! Ám az új célok kitűzése elengedhetetlen a fejlődéshez, hiszen csak így haladhatunk előre. Néha azonban elfelejtünk egy lényeges dolgot: ha változásra vágyunk, a sort magunkon kell kezdeni!

A meghitt kényelmes otthon új energiákat szabadít fel bennünk. Fotó: UNSPLASH

Belső megújulásunk egyik legfontosabb eleme közvetlen környezetünk, mindennapi közegünk – az otthonunk minősége. Lakóterünk szépítése, megújulása bennünket is pozitív energiákkal tölt majd fel.

‘1. Első lépés a makulátlan tisztaság

Nem véletlen, hogy régi időkre visszanyúló hagyomány az év végi – újévi nagytakarítás, hiszen a megtisztulás a változás és fejlődés előszobája. Rohanó világunkban nagyon nehéz kellő időt és energiát fordítani otthonunk tisztaságára, sokszor elmarad a tervezett takarítás, mert mindig van valami sürgetőbb feladat. Hatalmas segítség azonban, hogy a technika fejlődésének köszönhetően ma már kedvünkre válogathatunk a munkánkat támogató innovatív eszközök közül. Ilyen például a Kärcher cég egyik legújabb terméke a forradalmi SV 7 gőzporszívó, mellyel egy lépés a porszívózás, gőzölés és szárítás. Kezelése gyerekjáték, élvezni fogjuk a munkát, és még a baktériumoktól is megszabadulunk, ráadásul vegyszer mentesen! Hosszú távon sokszorosan megtérül a modern eszközök ára, mivel rengeteg időt és energiát spórolhatunk segítségükkel. Vágjunk hát bele a takarításba, szelektálásba, ne halogassuk tovább!

Baktériummentes ragyogás egy lépésben Fotó: KäRCHER

‘2. Játék a fényekkel – okosan

Ha már minden ragyog, itt az ideje, hogy fénnyel árasszuk el a lakást! Elsőre nem is gondolnánk, hogy milyen nagy jelentősége van a világításnak otthonunkban. Nyilvánvaló funkcionális szerepén felül a fény dekorációs és esztétikai elem is egyben. Más-és más hangulatot varázsolhatunk különböző fényforrások segítségével. Egy új lámpa vásárlása, vagy led világítás kialakítása apró változásnak tűnik, ám mégis újjá varázsolja az enteriőrt. És ha már az újítás jegyében alakítjuk életünket, ne feledkezzünk meg a legfrissebb technikai vívmányokról sem! Már a lámpák világában is megjelentek az okos termékek, a kényelem, praktikum és egyszerűség eszközei. Egyik kedvencünk az EGLO Connect rendszer, mellyel a fényt tökéletesen igényeinkre szabhatjuk. Biztonságos, egyszerű, de intelligens, folyamatosan fejlődő rendszer, mellyel egyedi fényeket szabályozhatunk otthonunkban. Ismerjük meg ezt a fantasztikus újdonságot, és engedjük szabadjára a fantáziánkat!

 

 

Okos lámpákkal a fény úgy viselkedik, ahogy csak szeretnénk – Fotó: EGLO

‘3. Praktikum és kényelem a konyhában is!

Otthonunk egyik központi szereplője a konyhánk, érdemes tehát külön figyelmet fordítani rá, amikor az újításokat tervezgetjük. Sok időt töltünk el itt, hiszen a főzés és az étkezés minden napunknak szerves része, és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen közegben, milyen eszközökkel dolgozunk. Vegyük körül magunkat olyan tárgyakkal, amelyek kényelmünket támogatják, és időt is spórolnak nekünk! Például mi is az első dolgunk mikor felkeltünk? Igen, legtöbben kávéfőzéssel indítjuk a napot.

 

A frissen őrölt kávé élvezete minden reggel – Fotó: JURA (Prémiumshop24)

Az összes konyhai megoldásról most sajnos nincs lehetőségünk szót ejteni, de cserébe ajánlunk egy csodás kávéfőzőt, amivel egészen biztosan remekül indul majd újratervezett életünk első napja. Ő pedig a Jura Z 6 modell a Premiumshop24.hu kínálatából. Az egy gombnyomással elérhető kiváló minőségű kávé az ínyenceket is lenyűgözi!

2022. november 14.

Így válaszd ki a legjobb szabadon álló kádat!

A szabadon álló kádak luxust sugallnak, jó ízlést – és különleges hatást érhetünk el velük az enteriőrben. Feltéve, ha jól választunk. A mozivásznon gyakran találkozni...

2022. augusztus 23.

Hogyan lehet fenntartható és energiatakarékos otthonod?

A Hörmann felelősséget vállal a környezetért és a jövőnkért. A német Hörmannt senkinek sem kell bemutatni, aki érdeklődik az otthonteremtés iránt: a többek közt prémium...

2022. július 11.

Egy lenyűgöző átalakítás – így kelt új életre a klasszikus épület

Idén tavasszal megnyitotta kapuit a Pénzmúzeum, az egykori Postapalota épületében. Pazarul sikerült a felújítás – amely remek példa és inspiráció otthonszépítőknek is, mert...