Tervezd meg otthonod! – Kedvenc home design alkalmazásaink

Az álomotthon mindenki számára mást jelent – és mivel a legtöbben nem vagyunk professzionális építészek vagy tértervezők, nem biztos, hogy tökéletesen vázolni tudjuk elképzeléseinket a szakembereknek. Sőt, nehéz átadni gondolatainkat, ötleteinket. Szerencsére ma már több lehetőségünk van rá, hogy pontos képet kapjunk (és adjunk) álomotthonunkról, köszönhetően a számos otthontervező applikációnak.

Papír és ceruza helyett

Persze egy papír és egy ceruza segít, hogy valahogy vizualizáljuk vágyainkat, ötleteinket és terveinket a kivitelezőknek, azonban sokszor a skicc nem elég – könnyű félreérteni a szabadkézi vázlatot, és az így született végeredmény nem biztos, hogy megfelel elvárásainknak.

Ha átalakítást tervezünk vagy építkezésbe fognánk, mindenképpen érdemes letölteni egy szoftvert, használatuk jelentősen megkönnyíti az ötletelést, a tervezést és a kivitelezést egyaránt. Következzen néhány egyszerűen használható, mégis sokoldalú home design alkalmazás a tökéletes otthonhoz.

Sweet Home 3D

forrás: Sweet Home 3D

A Sweet Home 3D kézenfekvő választás, ha egy lakás, kisebb ház vagy egy szoba berendezését szeretnénk pofonegyszerűen és villámgyorsan megtervezni. Rendkívül könnyen használható program, amellyel pillanatok alatt megalkothatjuk otthonunk virtuális két- vagy háromdimenziós mását. Ne várjunk tőle azonban csodákat és élethű, gyönyörűen renderelt lakásbelsőket – viszont ha kis lakásunkat szeretnénk berendezni vagy átvariálnánk egy szobát, mindenképpen érdemes kipróbálni. Nem kockáztatunk semmit, ugyanis a Sweet Home 3D teljesen ingyen letölthető.

SketchUp Free/Pro

Forrás: The Coolist

Egy program, amivel felvázolhatjuk ötleteinket, és bármilyen bútort lemodellezhetünk.

SketchUp ingyenes és professzionális verzióban is hozzáférhető, ráadásul okostelefonnal és tablettel is kompatibilis. Letöltés nélkül, online is használhatjuk az adatvesztés kockázata nélkül, a SketchUp ugyanis automatikusan menti munkánkat. A megkezdett projektet bármelyik eszközünkön folytathatjuk – ráadásul egyszerre több platformon, többen is dolgozhatunk egyazon a modellen.

Használatát könnyen és viszonylag gyorsan elsajátíthatjuk, és már az ingyenes verzióban is rengeteg funkciót találunk – a modellek között nagy eséllyel rálelhetünk áhított bútoraink virtuális hasonmására is.

Home Design 3D

Forrás: Home Design 3D

A Home Design 3D egy freemium szoftver, vagyis ingyen kipróbálhatjuk – azonban ahhoz, hogy teljesen kihasználhassuk, meg kell vásárolnunk az extra funkciókat. Remekül kialakított program, kézreálló funkciókkal, így a tanulóvideók végignézése után bátran belevethetjük magunkat az álomotthon tervezésébe.

Remek funkció a 3D renderelés, amellyel gyönyörű, élethű képeket készíthetünk virtuális otthonunkról. Ha komolyabban érdekel minket a tervezés és a lakberendezés, mindenképpen érdemes próbát tennünk az ingyenes változattal. Az alkalmazás letölthető iOS és Android eszközökre és PC/Mac számítógépekre is.

Room Sketcher

Forrás: Room Sketcher

Ha tervezés helyett inkább csak ötletelni szeretnénk, vagy letesztelnénk a Pinteresten látott lakberendezési inspirációkat “élesben” is, a Room Sketcher kiváló segítőtársunk lehet. Rengeteg inspiráló, előre berendezett modellotthont találunk a programban, és a számos hozzáférhető valós termékek alapján modellezett bútor és kiegészítő segítségével mi is kiélhetjük lakberendezési vágyainkat. Megtetszett nekünk egy különleges ajtó vagy megnéznénk, hogyan mutat fürdőszobánkban a zuhanykabin, amellyel már régóta szemezünk? A modellek között biztosan találunk hasonlót, így bátran kísérletezhetünk, mielőtt vásárlásra kerülne sor.

A program szinte minden platformon elérhető, és ingyenesen használható – az összes funkció feloldásához azonban előfizetés szükséges.

Chief Architect Home Designer

Forrás: Chief Architect

Ha igazán komolyan gondoljuk a tervezést, nem ijedünk meg a tanulástól és van már némi tapasztalatunk az otthontervező programok használatában, a Chief Architect Home Designer minden igényünket kielégíti, ráadásul rengeteg pénzt megspórolhatunk vele az építkezési munkálatok megkezdése előtt – az alkalmazással konkrét terveket készíthetünk, amelyek remek támpontot adnak az építészeknek és a kivitelezőknek. Ha bármilyen problémánk van, a gyártó cég munkatársai rögtön segítenek, és a hatalmas online közösség segítségét is bármikor igénybe vehetjük.

A program hátulütője: a spóroláshoz előbb kicsit a zsebünkbe kell nyúlnunk, a különböző verziók ára 59 és 495 amerikai dollár között mozog.

Ha bármelyik elnyeri tetszésünket, biztosan nagy segítség abban, hogy első körben a családdal, később pedig a szakemberekkel megkezdődhessen a közös munka. Ha van egy kis szabadidőnk, garantáltan jó szórakozás a tervezők használata.Horgony

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...