Természetes fa a fürdőszoba enteriőrben?

Vajon lehetséges ez? A városi ember nem véletlenül vonzódik ösztönösen a természethez, keresi a természet-közeli megoldásokat, melyeket igyekszik bevinni közvetlen környezetébe is.

A cikket szerkesztette: Haro by IBDesign

A családi vállalkozás, amit 1866-ban a bajorországi Rosenheimban Franz Paul Hamberger téglagyár és fűrészüzemként indított. Mára Németország vezető parkettagyártója. 150 év után is családi vállalkozás maradt, tulajdonosi vezetés alatt a negyedik és ötödik generáció kezében. A tradíció és innováció ezen egysége jelzi a HARO parkettát is.

A Haro parkettagyár története

Az értékes fából, ami rendezett erdőgazdálkodásból származik, a legmodernebb innovatív gyártási technológiákkal, kiváló parketta készül, ami minden lakást értékkel ruház fel, és a lakásból otthont teremt.

A HARO TRITTY laminált padlóburkoló választásával az Ön előnye közel 150 éves fa megmunkálásból származó tudásunkból és 60 éves többrétegű parketta gyártásából származik. Mint parketta specialista, igazán jó érzéssel ajánljuk a legszebb és legtermészetesebb HARO fa burkolóinkat, melyek szinte megkülönböztethetetlenek a valódi parkettától. A megtévesztésig valódinak ható stlíusjegyek alapján válik igazán vonzóvá a laminált padlóburkoló termékcsalád is. Kedvelt és divatos termékek, mint a HARO TRITTY Campus, a HARO TRITTY Loft vagy a hosszabb formátumú HARO TRITTY Gran Via hangsúlyozzák a káprázatos parketta megjelenést.

A Hamberger cég generációk óta családi vállalkozásként működik, így előnyhöz jut a legendás „Németországban gyártott” minőségi termékekből is. Nyerjen inspirációt az összehasonlíthatatlanul széleskörű laminált burkolóinkból!

Akár a sokoldalú 75-ös szériából választ, vagy a keményebb 100-as szériából, akár az extraerős 250-es termékekből – mindegyik esetben olyan laminált padlót választ, mely lába alá varázsolja a padló iparban jelen lévő innovatív technológiát. Igazán kiemelkedő az egyedülállóan egyszerű és gyors installációs rendszer a „Top Connent”, akárcsak a ConforTec technológia a HARO TRITTY Silent CT-nél, mely a világ legcsendesebb laminált burkolója.

Azoknak ajánljuk, akik magas minőségű természetes padlóburkolót szeretnének. A HARO parketta és padló a megfelelő választás!

HARO gyár a minőség jegyében

Tapasztalt munkatársaikkal és a parkettagyártás évtizedes know-how-jával tudják biztosítani a Made in Germay, Made by HARO márkaminőséget. A legjobb példát parkettapadlóik ragasztása szolgáltatja. Világméretű szolgáltatóként parkettaléceiknek a trópusokon ugyanolyan tartósaknak kell lenniük, mint a sarkvidéken. Olyan ragasztásokat fejlesztettek ki, amelyek számolnak a legnagyobb kihívásokkal. Kézenfekvő, hogy ennek a többlet-ráfordításnak, amely a jobb minőséget célozza, megvan az eredménye.  A HARO sportpadlók a legkeményebb feltételek között, pl. olimpiai játékok alkalmával is bizonyítják a mesteri tudást. Ami ismét az Önök közvetlen előnyére szolgál. Végeredményben pedig a sport terén szerzett tapasztalataink közvetlenül megjelennek az otthonok számára gyártott parkettalécek gyártásában is. A tapasztalatnak és a know-how-nak ez az előnye jelenti a különbséget a HARO laminált padlók, parafa padlók, a parkettmanufaktur, a CELENIO és a DISANO termékek esetében.

HARO és az innováció

“Az életminőség megváltoztatásához az ügyfelek igényeiről is a legjobb információkkal kell rendelkezni. Hogy ne rohanjunk a trendek után, hanem mi alakítsuk azokat, finom érzékkel napfényre kell hozni a közös fejlesztéseket és igényeket. Mert a jövőben csak így lehet kialakítani az igényeknek megfelelő innovációkat. Hogy a HARO innovációs motorja minden ciklusban működik, azt mutatják az utóbbi években megvalósult úttörő új fejlesztéseink: legyen szó a minden fürdőszobai környezetben kellemes padlóérzetet biztosító Spa-Parkett típusról, a parkettmanufaktur által kézműves munkával előállított prémium padlókról, a clean & green ökológiai ápolószer-családról vagy a színtartósság érdekében UV-védelmet biztosító sunProtect termékről – innovációink mind az életminőség javítását szolgálják az Ön otthonában. Emellett van egy terület, amelyet különösen a szívünkön viselünk: a korlátok nélküli lakhatás. Egy egyre idősödő társadalomban fontosnak tartjuk, hogy olyan termékeket fejlesszünk ki, amelyek önmagukban meghatározott életet tesznek lehetővé.”

A praktikum és a szépség nálunk egyáltalán nem kizárt.

A HARO márkájú parkettában nemcsak egy közepes méretű családi vállalkozás sok évnyi tapasztalata és magas szintű minőségi követelménye rejlik, hanem számos innovatív megoldás is annak érdekében, hogy a padló lerakása, ápolása és használata még kényelmesebb legyen.

Éppen ezért a HARO munkatársai a ragasztó nélküli Lock Connect, Top Connectés ComforTec lerakási rendszerektől, a kiváló minőségű permaDur, bioTecés naturaLin-Naturöl felületkezelőktől a kényelmes Silent Pro zajcsökkentő alátétig és az aquaShield nedvességvédőig mindig új lehetőségeket keresnek – és találnak – a vállalat fejlesztő és gyártó részlegeiben ahhoz, hogy a fa nyersanyagból egy darab parkettát gyártsanak, amelyben Ön az első pillanattól évszázados örömét leli majd.

HARO a környezettudatosság jegyében

“Ha valaki, mint mi is, természetes anyagokból állítunk elő termékeket, nem mehetünk a természettel szemben, hanem együtt kell működnünk vele. A vállalat több mint 150 éves története azt sejteti, hogy a tartós tevékenység hogyan határozza meg mindennapos gyakorlatunkat. Jól mutatja az ezen a területen tanúsított tényleges elhivatottságunkat az a tény, hogy mi vagyunk Németország első 100% PEFC tanúsítvánnyal rendelkező parkettamárkája. Túlnyomórészt hazai fafajtákat használunk, és ezzel a rövidebb szállítási útvonalaknak köszönhetően a környezetre is kisebb hatást gyakorlunk. A HARO PARKETT alsó szerkezetéhez használt lucfenyő 2/3 részét a régióból szerezzük be.

Legkorszerűbb gyártási technológiáink környezeti szempontból ugyancsak egy lépést jelentenek a megfelelő irányba: így tudunk garantálni magas nyersanyag-kitermelést és azt, hogy ne pazaroljuk az értékes erőforrásokat. A folyamatosan kiigazított gondolkodásmódunk az energiaellátásban is megmutatkozik: már 1971 óta használjuk a gyártás során keletkező fahulladékot öko-áram előállítására, amelyet nemcsak a vállalatunk hasznosít, hanem a közösségi hálózatba is betáplálunk. 1998-ban a Hamberger cég fafeldolgozó vállalatként kapta meg a DIN EN 14001 tanúsítványt és az EU Öko-Audit szerinti következő értékelést: Egy vállalat megélt környezeti kompetenciája helyi gyökerekkel és régi hagyománnyal, amelyet a termékeken már első látásra fel lehet ismerni a “Kék Angyal” környezettudatosságot igazoló környezetvédelmi pecsétjéről.”

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Haro by IBDesign

A meleg hatású, gyönyörű textúrákkal rendelkező természetes fa illata és látványa sokáig csak álom volt a vizes blokkok területén, mára azonban valósággá válhat – beköltözhet akár az Ön fürdőszobájába is! S hogy mi a titok? Eláruljuk…

Egy valódi faparketta legnagyobb értéke és kincse a természetességben rejlik, abban, hogy sosem ismétlődik az adott minta.

Hiszen a természetben sohasem lesz két egyforma, ugyanolyan szálú fa – magyarázza Varga Erika, az INNOVATÍV BELTÉR DESIGN KFT ügyvezetője, aki egyben a HARO faparketták hazai képviselője is.

A 150 éves múlttal rendelkező, a kezdetek kezdetén még csupán egy kis néhány létszámból álló családi gyufagyár manufaktúrából kialakult német parkettaóriás mára komoly minőségével, egyedülálló újításaival piacvezető helyet vívott ki magának a parkettagyártás területén.

Mivel a cég mintegy másfél évszázaddal ezelőtt, a gyufagyártásból nőtte ki magát, így már a kezdetek óta megvolt a fa iránt érzett szeretetük és elkötelezettségük – s ez megmaradt mind a mai napig.

A mai értelemben és manufaktúra elvén működő gyárra jellemző német precizitásnak és minőségnek köszönhetően a HARO termékekben valóban prémium minőséget, egyedülálló innovációkat, és a természet szépségét kapjuk vissza – minden egyes termékben.

A folyamatos fejlesztésekre való törekvésnek köszönhetően a HARO egyedülálló újításaival mindig az élen jár a parkettagyártásban, köszönhető ez a minőségi gyártásnak, melyhez az alapanyag, a gondos ellenőrzés, a felületkezelés illetve az anyagok struktúrája mind-mind hozzájárul.


A HARO gyárban nagyon ügyelnek az alapanyag minőségére – mely minden egyes esetben kizárólag teljesen ép fákból áll, valamint a válogatásra, és nem utolsó sorban arra is, hogy amit egyszer kivágnak, azt folyamatosan pótolják, visszaültetik, így a gyár komoly hangsúlyt fektet a környezettudatosságra.

A fát persze nagyon fontos, hogy megfelelően ápoljuk – ám a HARO ezt megtette helyettünk már a gyárban:  mivel ezek a nemes felületek érzékenyek és komoly karbantartást igényelnek, így sokan nem tartják praktikusnak a fa parkettát – azonban a HARO naturaDur felületkezelésével ez a gondunk már a múlté! Az újonnan kifejlesztett, mattra olajozott fa felület hosszú időn át együtt él a fával. Így a már a gyárban elkészített, lakkozott fa parketták ennek köszönhetően tartósak, és nem igényelnek más, külön karbantartást a részünkről.

A HARO tehát nem véletlenül Németország vezető parkettagyártója. A minőségi, német manufaktúra termékei joggal nevezhetők a parkettagyártás csúcsának, náluk ugyanis minden egyes deszka sugárzik, valódi szépséget, természetességet és luxust hozva valamennyi enteriőrünkbe – akár még a fürdőszobába is!

Eddig ugyan úgy tudtuk, hogy valódi fát m tudunk alkalmazni a vizesblokkok terén, de Erika felvilágosított bennünket, hogy ma már a gyönyörű, 100%-ban természetes fa parketta is választható a fürdőszobába – a HARO gyár jóvoltából!

Igaz, mindössze csupán néhány ilyen faparkettája létezik a HARO parkettacsaládoknak,  – elvégre tudjuk, hogy fa nem vízálló – s ezeket meg is különbözteti a gyártó egy „HARO SPA” emblémával.

Mit is jelent ez a megkülönböztetés? A HARO SPA termékek minden egyes deszkájának a felülete kapott egy speciális olajat, egy víztaszító réteget, melynek köszönhetően a padló teljes mértékben ellenáll a nedvességnek, víznek és a párának – illetve az ebből következő zsugorodásnak természetesen.

A HARO SPA termékcsalád minden egyes, keskeny deszkáját már a gyártás során előkezelik ezzel a különleges, természetes olajréteggel, mielőtt azok a vásárlók otthonába kerülnének. Ez az olajréteg megtartja a fa légáteresztő képességét, oly módon, hogy behatol annak pórusaiba, aminek köszönhetően ellenállóvá válik az útjába kerülő nedvességnek.

Remek hír a padlófűtéssel rendelkezőknek, hogy a HARO SPA termékek padlófűtéshez is kiválóan alkalmazhatóak. Mindössze egy hátrányuk van – persze a borsos ár mellett – hogy speciális tulajdonságaik és kezelésük miatt kizárólag szakember tuja jól lerakni – a különleges ragasztási módszeréből adódóan.

A termékcsalád egyébként négy, különböző, szebbnél szebb fából áll: merbau, tölgy, borostyán- tölgy, és afrikai tölgy anyagok alkotják a gyönyörű kollekciót.

Ám, ha valaki mégis ódzkodna a fa parkettától a vizes blokkban, vagy éppenséggel csak valamilyen olcsóbb alternatívát keres, ebben az esetben is tud ajánlani számára az IBD Magyarország Kft egyéb „pénztárcabarát” lehetőségeket a fürdőszobába a szép fa hatás, fa mintázat megjelenítéséhez.

Az EGGER laminált padlók trendi családjaiban is napvilágot látott nemrégiben egy szép, impregnált, aqua+ jelzéssel ellátott kollekció, mely ajánlható a vizes, vagy a víz közeli terek burkolására.

Ez ugyan csak nedvességálló – nem 100%-ban vízálló, hiszen HDF lap – ám azon belül egy kiemelten magas rostsűrűséggel rendelkezik, a hagyományos laminált padlókhoz képest!

Ennek köszönhetően lényegesen magasabb mind a nedvességgel, mind pedig a felületre kifröccsenő vízzel szembeni ellenállása, valamint a duzzadóképessége is ötször kisebb, mint egy átlagos, normál laminált padló esetében.

Aki azonban ezzel sem elégedne meg, és kifejezetten 100%-osan vízálló – nem csupán nedvességálló – laminált padlót szeretne, akkor neki a belga gyártó AQUA STEP nevű termékeit ajánljuk.

Szép, meleg fa hatású felületeivel és mintázatával ő is teljesen úgy néz ki, mint egy laminált padló, azonban a hordozóanyaga nem HDF, hanem műgyanta-akril anyag.

Könnyű, klikkes rendszerrel tudjuk ezt is ugyanúgy lerakni, mint a legtöbb laminált padlót, és könnyű burkolhatósága mellé még számos előnyt tartogat a számunkra – például rendkívül strapabíró, nagy teherbírású padlófelületet eredményez, melyeket közületekbe, de még akár autószalonokba vagy fitnesz gépparkokba is előszeretettel alkalmaznak.

A legnagyobb előnye azonban a 100%-ig vízálló tulajdonsága: ezt akár nedves betonra is burkolhatjuk közvetlenül, mindennemű előzetes akklimatizálás, vagy akár párafékező fólia nélkül is!

Az IBD Magyarország Kft behozott egy angol import terméket is, hogy még szélesebb legyen a paletta – mind a design, mind pedig az anyagok illetve a parkettát, melegburkolatok felhasználhatósága terén. Ez az angol termék a DESIGNFLOORING névre hallgató, igen sokoldalú és dekoratív padlókülönlegesség, melyet szintén tudunk alkalmazni fürdőszobába.

Kifejezetten szép, élethű fa és természetes kőpadló inspirálta a tervezőket – így akár a kő, akár a fa-hatást könnyedén megjeleníthetjük otthonunkban, akár a konyha, akár a fürdőszoba területén – méghozzá kellemes, melegburkolat formájában!

Szintúgy a DESIGNFLOORING terméke a manapság nagyon divatossá vált vynil padló, mely ugyan még csak most kezd betörni a piacra, de máris nagyon közkedveltté vált.

A mindössze 2-3 milliméter vastag lapokat ragasztással tudjuk felhelyezni a padlóra. Nagy előnye, hogy a vynil padló remek hőhatással rendelkezik: tehát, ha nincs alatta padlófűtés, akkor sem érzem alatta a beton melegét, ha leteszem a kezem a padlóra, hanem tényleg egy nagyon kellemes, meleg érzést érzek a termék kiváló hőhatásának köszönhetően.

Mindezeket összegezve, az IBD Magyarország melegburkolati kínálatából valóban nagyon széles, sokoldalú kínálat áll rendelkezésünkre akkor is, ha a fürdőszobába szeretnénk szép, természetes, fahatású megoldásokat találni, hiszen valamennyi ízléshez, életmódhoz és pénztárcához megtalálhatja mindenki álmai fa, vagy fahatású padlóját.

Bátran fordulhatunk hozzájuk akár egyetlen egy fürdőszoba kialakítás, vagy lakásfelújítás esetén is – ahogyan egy komolyabb projekt kivitelezésében is készséggel segítenek. Érdemes ellátogatni elegáns és gazdag választékban bővelkedő zuglói bemutatótermükbe – ha még tanácstalanok volnánk, vagy nincs még konkrét elképzelés, akkor is szinte biztos, hogy beleszeretünk jó néhány gyönyörű darabba, kollekcióba a széles kínálatból…

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...