Tavaszi nagytakarítás a fürdőszobában

Beköszöntött a tavasz, itt az ideje egy újabb nagytakarításnak. Ha még Ön is adósa ezzel a lakásnak, hasznára válhat néhány tipp a fürdőszoba rendbe tételéhez. Gumikesztyűt fel! Ajánlunk néhány praktikus tanácsot, amelyek segítségével könnyedén tisztává varázsolhatja fürdőszobáját. Ez otthonának egyik leggyakrabban használt helyisége, így megérdemli a törődést.


Először pakolja el a textil használati tárgyakat!

A fürdőszobában gyakran használunk maró tisztítószereket, melyek kifolyhatnak, lecseppenhetnek és így tönkre tehetik a kedvenc textíliáit: a törölközőket, köntösöket vagy éppen a földön felejtett fürdőszobai kilépőt is. Mielőtt hozzáfogna a takarításhoz, tegye ezeket biztonságos helyre!

Kezdje a WC-vel!

A toalett tisztításához használt fertőtlenítőszerek és vízkőoldók esetében hosszabb a hatóidő, így érdemes ezzel kezdeni a takarítást. A WC-t, a WC deszkát kívülről törölje át, viszont a WC csészében hagyja állni a vízkőoldót, a fertőtlenítőt. Ne feledkezzen meg a WC kefe tartójának kiöblítéséről sem, ebbe szintén töltsön tisztítószeres vizet. Ezt is hagyja hatni, amíg lehet.

Mindig fentről lefelé!

Gyakorlott takarítóknak ez már egyértelmű, a kezdők pedig hamar megtapasztalják: mindig felülről érdemes lefelé haladni, mert fordított helyzetben gyakran elölről kell kezdeni az egész procedúrát. Kezdje a mennyezettel, a falak felső részével (pókhálózás, penész, por, stb.), és csak ezután tisztítsa meg az alsóbb területeket (tükör, polcok, peremek, padló). Alapszabály, hogy ha alapos végeredményt szeretne, ne törölgesse körbe a tárgyakat. Pakoljon le minden eszközt a polcokról, a kád széléről. Helyezze őket oda, ahol nincsenek útban. Ha kell, itt át is öblítheti és meg is törölheti őket. Fontos, hogy szárazon helyezze vissza őket eredeti helyükre, hogy ne hagyjanak vízfoltot maguk után a megtisztított felületen.

Dobja ki, amire nincs szüksége!

Ha már takarítás, legyen valóban “nagy”. Nézze át a termékek szavatossági idejét és a lejártakat dobja ki. A félig használt tubusokat, tégelyeket vegye előre, hogy azok fogyjanak el előbb. Amire nincs szüksége, attól váljon meg, vagy helyezze zárható műanyag dobozba, hogy ne porosodjon, ne ázzon el, ne vízkövesedjen!

Következik a kád és/vagy a zuhanykabin!

A tiszta és száraz tükrökre, polcokra pakolja vissza a piperéket és tisztítsa meg a zuhanykabint, a kádat. Öblítse le őket a takarítás során lerakódott portól és használja a megfelelő tisztítószereket. Hagyja, hogy ezek is kifejtsék a hatásukat! Jogos kérdés, hogy milyeneket érdemes használnia a kifogástalan végeredményhez? Adunk néhány ötletet!


Próbálja ki a különféle szanitertermékek és kerámiaborítás szennyeződéseinek vagy zsírfoltjainak eltüntetésére a RAVAK Cleaner-t, a csaptelepekre és krómozott felületekre pedig a vízkő ellen hatékony RAVAK Cleaner Chrome tisztító-és fertőtlenítőszert! A kád, zuhanykabin vagy mosdó lefolyójában lerakódott szennyeződések ellen pedig bátran ajánljuk a RAVAK TurboCleaner-t. Ha a tisztítás után szeretné a zuhanykabint vagy a kádparavánt hosszú távon ellenállóvá tenni a vízkővel szemben, próbálja ki a RAVAK AntiCalc® üvegvédő réteget, amely megakadályozza, hogy a vízkő és a szennyeződések lerakódjanak a felületre. A szabadalmaztatott technológiának köszönhetően a vízcseppek ahelyett, hogy rászáradnának a felületre, lefolynak róla. Használja kéthavonta vagy félévente, a szaniter igénybevételének gyakoriságától és a víz keménységétől függően.

A padlóról se feledkezzen meg!

Amíg a tisztítószerek hatnak, felmosás előtt porszívózzon vagy söpörjön fel! Így nem  maszatolja el a porréteget. Amíg szárad a padló, tisztítsa ki a kilépőket, hiszen ezek gyakran lesznek vizesek, így gyorsabban koszolódnak.

Jöhet az öblítés!

Miután a szerek hatottak, öblítse ki a kádat, a zuhanykabint, húzza le a tisztítószeres WC tartály folyadékot és öblítse le a WC-t is. Ne felejtse el fertőtleníteni a gumikesztyűket is! Ezután helyezze vissza a textíliákat, és esetleg tegyen ki friss fürdőszobai kilépőt a már száraz padlóra!

 Élvezze a tisztaságot!

Itt a tavasz, ragyog a fürdőszoba! Igyon egy jó kávét vagy teát, és ünnepelje meg friss és tiszta fürdőjét, amelyben jobban esik egy könnyű zuhanyzás vagy egy ellazító fürdőzés!

További fürdőszoba tippekért és inspirációért tartson velünk jövő héten is, és kövesse Facebook, valamint Instagram oldalunkat! Kellemes fürdőszoba perceket kívánunk Önnek!

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...