Tavaszi megújulás – Így frissítsd fel otthonodat!

A tavasz maga az újjászületés, a frissességről, megújulásról, a napfényről, a feltámadásról szól. Bár az idei év eddig rendhagyó, ez nem jelenti azt, hogy ne rázhatnánk fel, és ne hozhatnánk el a tavaszt otthonunkba. 

A cikket szerkesztette: Saint-Gobain

A több mint 350 éves, párizsi központú Saint-Gobain Csoport mára az építőipari piacok vezető szereplőjévé nőtte ki magát. Saint-Gobain Hungary Kft. három építőanyag gyártó és forgalmazó márkát foglal magában, úgy mint Isover, Rigips és Weber. Az Isover hő- és hangszigetelő megoldásokat, a Rigips szárazépítési rendszereket, a Weber pedig homlokzati hőszigetelő és vakolatrendszereket kínál, lefedve ezzel az építőipar több területét is. Tevékenységük és folyamataik során biztosítják környezetvédelmét, a környezetszennyezés megelőzését, erőforrások energiatakarékos és hatékony felhasználását, gyártás energiaigényének csökkentését.

Kapcsolat
Saint-Gobain

Ez az időszak tökéletes arra, hogy elvégezzük a régóta halogatott felújítási munkákat, és megtervezzük, hogyan lehet otthonunk még kényelmesebb, még praktikusabb, még jobb. Az otthon szerepe még sosem volt ilyen fontos, mint manapság – a felújítási támogatásnak köszönhetően pedig most akár sokkal gazdaságosabban is megoldhatjuk a felújítást.

De mit érdemes ilyenkor felújítani? 

A zavaró hibák kijavítása, a tönkrement eszközök, burkolatok cseréje az elsődleges – azonban ha költségvetésünk engedi, érdemes időt szánnunk egy-két különlegesebb felújításra is. 

Ha családi házban élünk, elképesztő változást érhetünk el egy homlokzatfrissítéssel. 

A ház homlokzata meghatározza az ingatlan látványát – azonban sajnos a leggyönyörűbb homlokzat fénye is megkopik az időjárás viszontagságainak köszönhetően. Ha azon kapjuk magunkat, hogy a modern enteriőr nincs összhangban otthonunk külsejével, ideje új köntösbe öltöztetni a házat.

Lehet, hogy csak egy alapos tisztításra van szükségünk.Ehhez tökéletes választás a weberprim clean: egy vizes bázisú, folyékony homlokzati tisztítószer, makacs szennyeződések, agresszív porok, enyhe rozsdaelszíneződések eltávolítására, függőleges felületeken. Ezzel a környezetkímélő, könnyen feldolgozható, magas tisztítóhatású szerrel gyorsan és hatékonyan visszaállíthatjuk otthonunk homlokzatának régi patináját.

Ha pedig új látványra vágyunk, fessük át!

Ehhez különleges homlokzatfestékre van szükségünk, amelyet kimondottan az ilyen átalakításokhoz, felújításokhoz fejlesztettek ki. Ilyen a weberton N feldolgozásra kész, akrilgyanta kötőanyagú, vízzel hígítható homlokzatfesték ásványi alapfelületekre. Ha a weberton N homlokzatfestéket választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy homlokzatunk sokáig ellenáll majd az időjárásnak: kiváló fedőképessége, extra kiadóssága és víztaszító tulajdonsága miatt is fantasztikus választás a felújításhoz – ráadásul 365 színben elérhető, így biztosan megtaláljuk a számunkra ideális árnyalatot.

Persze nem kell beérnünk a hagyományos színekkel – a legújabb trendek jegyében választhatunk speciális neonizáló fényfestéket is, amellyel garantált az egyedi, modern megjelenés lámpaoltás után. A weberton NEON fényfesték a különleges megoldások rajongóinak lehet nagy kedvence, nemcsak a fantasztikus látvány miatt érdemes kipróbálnunk, de a – weberton N-hez hasonlóan – kiváló fedőképességgel bír, taszítja a vizet és fokozottan időjárásálló. Homlokzatra, erkélyre és beltérre is tökéletes választás.

De mi a helyzet, ha inkább az enteriőrt szeretnénk felújítani? Ha átrendeznénk a lakást, és új, időtálló megoldásokat keresünk – amelyek nem igényelnek hosszadalmas és zavaró felújítási munkálatokat?

Amennyiben átrendeznénk a házat, variálnánk az elrendezést, új falakat szeretnénk, vagy csak szimplán megerősítenénk a jelenlegieket, a Rigips Habito építőlemezzel nem lőhetünk mellé – de akkor is remek választás, ha túl hangos szomszédokkal áldott meg minket a sors.

Egy hihetetlenül erős és ütésálló építőlemezről van szó, amely sokkal gyorsabban építhető hagyományos technológiákhoz viszonyítva. Téglafal esetében kell várnunk a hosszadalmas kötési időt, a Habito használatnál azonban ez elmarad: folyamatosan, leállás nélkül dolgozhatunk. A Habito nemcsak gyorsan és egyszerűen felszerelhető, de kiváló teherviselő is – fúrás, dübelezés nélkül! Elég néhány pozdorjacsavar, egy csavarhúzóra és néhány akasztószög – és már jöhetnek is a polcok. Ráadásul a Habito fal kiváló választás a zajszűrésre is: hangszigetelés terén is jelentősen hatékonyabb hagyományos társainál.

A Weber és a Rigips megoldásaival nemcsak stílusosabbá, de kényelmesebbé is tehetjük otthonunkat a tavaszi felújítás során.

2021. december 16.

Mivel dobd fel a karácsonyi ünneplést?

Ha kicsit többre vágyunk a megszokott, mindenhol látható karácsonyi díszeknél, érdemes saját, rendhagyó dekorációval készülni az ünneplésre. Miért nem próbálunk ki ilyenkor valami...

2021. november 17.

Szauna tippek kezdőknek és haladóknak

Az északiak tudják a boldogság és az egészséges élet titkát – hiába a hideg és a ború, mégis a legboldogabb népek közé tartoznak. Ennek természetesen több különféle oka is...

2021. október 22.

Nyerj 500 000 forintot, és emeld új szintre otthonodat!

Hogyan turbóznánk fel otthonunkat félmillió forintból? Ennyi pénzből rengeteg otthoni fejlesztést megvalósíthatunk, hogy tényleg olyan legyen életterünk, mint amilyennek megálmodtuk...