Szemkápráztató inspirációt nyújt a híres stylist idilli, vidéki otthona

Leslie Fremar New York államában található otthona az eklektikus stílus iskolapéldája.

New Yorkról a legtöbbeknek a nagyvárosi élet jut eszébe, azonban az állam nem csak New York Cityről szól, hanem számos, kisebb-nagyobb város akad a környéken – megannyi izgalmas miliő. 

A bedfordi Katonah csupán egy parányi falu, mégis New York része: itt rendezte be 18. századi farmházból kialakított nyaralóját az egyik legkeresettebb stylist, Leslie Fremar is. Fremar számos híresség (például Julianne Moore és Charlize Theron) jólöltözöttségéről gondoskodott már az évek során, és kiváló stílusérzéke otthonára is kiterjed.

Amikor megvette a házat, saját bevallása szerint az enteriőr “katasztrofális” állapotban volt, azonban sógora, Oliver Freundlich belsőépítész segítségével sikerült életre keltenie a farmházat.

Szinte teljesen újraépítették a belső teret, azonban mégis sikerült megőrizni az épület történelmi jellegét, mivel tiszteletben tartották az eredeti építészek elképzeléseit is – azonban funkcionális, élhető és szellős enteriőrt akartak kialakítani.

Kézműves marokkói csempék, kezeletlen rész, eklektikus művészeti és bútorgyűjtemény: így egyeséül a modern stílus az 1700-as évek megjelenésével – főleg, mivel meghagyták az eredeti gerendákat és padlók nagyját.

Ha hasonlóan stílusos faparkettát szeretnénk, nézzünk körül az IBDesign kínálatában IDE KATTINTVA.

A századközepi darabokat remek érzékkel keverték a különböző korszakok meghatározó műremekeivel. A nappaliban például a párizsi bolhapiacos és antikvitás-boltokból beszerzett termékek mellett pazarul mutatnak a Noguchi lámpák, Jennifer Shorto párnák és Montauk kanapék is, a többi dizájnerdarabbal egyetemben.

Annak ellenére, hogy a konyhát teljesen felújították, megmaradt a régies hatás, köszönhetően a vintázs berendezésnek – a régiség-kereskedésből beszerzett konyhasziget és az ősöreg bárszékek ütős fókuszpontot alkotnak együtt.

Ha hasonlóan stílusos zuhanykabint keresünk, nézzünk körül a Radaway kínálatában IDE KATTINTVA.

Miután a belső tereket átalakították, Fremar felkérte Shoshanna Sugahara dizájnszakértőt és Michi Jigarjian művészeti konzultánst, hogy segítsenek a műalkotások és dísztárgyak kiválasztásában és elhelyezésében.

Persze a kültérre is nagy hangsúlyt fektettek: a sztárstylist a tájépítész Marge Sandwick segítségét vette igénybe a látványos exteriőr kialakításához.

A gyönyörű kertből nem maradhatott el a medence és a kerti zuhany sem – ha hasonlóan szép, vízálló burkolatra vágyunk a fa látványával, nézzünk körül a WPC Market kínálatában ide kattintva.

Leslie Fremar otthona ugyan közel van a nagyvároshoz, mégis külön világ: kiválóan működik a különféle korszakok szimbiózisa a 18. századi épületben.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós: Max Burkhalter

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

2022. június 14.

Így lesz mindig esztétikus az otthonod!

A legtöbben az otthonok egyik legmeghatározóbb anyagát öröknek és elpusztíthatatlannak vélik – pedig a beton is igényli a törődést, felújítást. Ehhez kapunk egy kis segítséget az...

2022. április 14.

Így spórolhatunk rengeteget az otthonunkban a hőszigeteléssel!

Az árak folyamatosan emelkednek a világban – szerencsére sok pénzt megspórolhatunk otthonunkban, ha odafigyelünk egy-két dologra. Senkinek nem újdonság, hogy minden drágul, ráadásul...

2022. április 05.

Ezeket a standokat semmiképp nem éri meg kihagynod a Construma OtthonDesign kiállításon!

A 40. Construma Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás és a 10. OtthonDesign Otthonteremtési Szakkiállítás 2022-ben április 6-10. között várja az érdeklődőket. Mindenképp megéri...