Szemkápráztató inspirációt nyújt a híres stylist idilli, vidéki otthona

Leslie Fremar New York államában található otthona az eklektikus stílus iskolapéldája.

New Yorkról a legtöbbeknek a nagyvárosi élet jut eszébe, azonban az állam nem csak New York Cityről szól, hanem számos, kisebb-nagyobb város akad a környéken – megannyi izgalmas miliő. 

A bedfordi Katonah csupán egy parányi falu, mégis New York része: itt rendezte be 18. századi farmházból kialakított nyaralóját az egyik legkeresettebb stylist, Leslie Fremar is. Fremar számos híresség (például Julianne Moore és Charlize Theron) jólöltözöttségéről gondoskodott már az évek során, és kiváló stílusérzéke otthonára is kiterjed.

Amikor megvette a házat, saját bevallása szerint az enteriőr “katasztrofális” állapotban volt, azonban sógora, Oliver Freundlich belsőépítész segítségével sikerült életre keltenie a farmházat.

Szinte teljesen újraépítették a belső teret, azonban mégis sikerült megőrizni az épület történelmi jellegét, mivel tiszteletben tartották az eredeti építészek elképzeléseit is – azonban funkcionális, élhető és szellős enteriőrt akartak kialakítani.

Kézműves marokkói csempék, kezeletlen rész, eklektikus művészeti és bútorgyűjtemény: így egyeséül a modern stílus az 1700-as évek megjelenésével – főleg, mivel meghagyták az eredeti gerendákat és padlók nagyját.

Ha hasonlóan stílusos faparkettát szeretnénk, nézzünk körül az IBDesign kínálatában IDE KATTINTVA.

A századközepi darabokat remek érzékkel keverték a különböző korszakok meghatározó műremekeivel. A nappaliban például a párizsi bolhapiacos és antikvitás-boltokból beszerzett termékek mellett pazarul mutatnak a Noguchi lámpák, Jennifer Shorto párnák és Montauk kanapék is, a többi dizájnerdarabbal egyetemben.

Annak ellenére, hogy a konyhát teljesen felújították, megmaradt a régies hatás, köszönhetően a vintázs berendezésnek – a régiség-kereskedésből beszerzett konyhasziget és az ősöreg bárszékek ütős fókuszpontot alkotnak együtt.

Ha hasonlóan stílusos zuhanykabint keresünk, nézzünk körül a Radaway kínálatában IDE KATTINTVA.

Miután a belső tereket átalakították, Fremar felkérte Shoshanna Sugahara dizájnszakértőt és Michi Jigarjian művészeti konzultánst, hogy segítsenek a műalkotások és dísztárgyak kiválasztásában és elhelyezésében.

Persze a kültérre is nagy hangsúlyt fektettek: a sztárstylist a tájépítész Marge Sandwick segítségét vette igénybe a látványos exteriőr kialakításához.

A gyönyörű kertből nem maradhatott el a medence és a kerti zuhany sem – ha hasonlóan szép, vízálló burkolatra vágyunk a fa látványával, nézzünk körül a WPC Market kínálatában ide kattintva.

Leslie Fremar otthona ugyan közel van a nagyvároshoz, mégis külön világ: kiválóan működik a különféle korszakok szimbiózisa a 18. századi épületben.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós: Max Burkhalter

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

2022. augusztus 26.

Miért érdemes most kerti bútort venned?

Ha felturbóznánk a kertet, most különösen megéri nekifognunk, mert költséghatékonyan érhetünk el látványos hatást. Sokan nem is gondolnák, de a nyár vége kiváló alkalmat kínál...

2022. július 19.

Szemkápráztató inspirációt nyújt a híres stylist idilli, vidéki otthona

Leslie Fremar New York államában található otthona az eklektikus stílus iskolapéldája. New Yorkról a legtöbbeknek a nagyvárosi élet jut eszébe, azonban az állam nem csak New York...

2022. július 11.

Hogyan lehet igazán stílusos kerted és teraszod?

Ez a népszerű kültéri innováció segít a látványos terasz és kert kialakításában. Sokan tavasszal, nyáron döbbennek rá, mennyire nem illik a kertjük, teraszuk az enteriőrhöz: a...