Stílusos hálószoba 5 lépésben

A hálószoba tervezésekor számos dologra oda kell figyelnünk. Az elrendezésre, a világításra, a színekre… De milyen az ideális hálószoba a profi tervezők szerint? A hálószoba ideális esetben “egy békés, rendezett, nyugalmat árasztó tér, ahová jólesik hazamenni egy mozgalmas, fárasztó nap után” – egy olyan helyiség, ahol lehetőség van a zavartalan otthoni feltöltődésre. Ilyen hálószobát tervezett Balázs Krisztina belsőépítész, ezt mutatjuk be. Bár ez egy reprezentatív háló, egy teljesen élhető térről van szó, így rengeteg inspirációt nyerhetünk belőle otthonunk tervezésénél.

Nézzünk meg 5 dolgot, amire mindenképp megéri odafigyelni a háló kialakításánál!

  1. Természetesség mindenek felett!

A természet közelsége megnyugtatja az embert – ám sajnos a város betondzsungelében élve nehezebb átélni ezt a nyugalmat. Épp ezért célszerű a természet varázsát behozni otthonunkba, különösképp a hálószobába, hiszen itt van a legnagyobb szükségünk a nyugalomra.

A növények és a virágok mellett érdemes lehet a burkolatokban és a textíliákban is megidézni a természetet – jó példa erre a Balázs Krisztina által tervezett enteriőr, ahol a fa mintázata rengeteg helyről visszaköszön, például az ágy feletti burkolatról is.

  1. Csak szellősen, letisztultan!

Bármilyen stílust is követünk otthonunkban, a hálószobát érdemes mindig egy kicsit lecsupaszítani. Ez nem azt jelenti, hogy puritán vagy steril összhatásra kell törekednünk – sőt! A lényeg, hogy szabaduljunk meg a feleslegtől, és csak olyan dolgok legyenek körülöttünk, amelyek megnyugtatnak és jókedvre derítenek.

Ilyen ebben az enteriőrben a tengerparti fotó a kandalló felett – vagy épp maga a kandalló.

  1. Világítás – a hangulat és funkció szimbiózisa

Rendkívül fontos, hogy gondoskodjunk az adekvát hálószobai világításról – a funkcionális és hangulatfényekről egyaránt. Az ágy két oldalán található olvasólámpák (amelyeket az enteriőrben rendhagyó módon függőlámpákkal oldottak meg) mellett spotlámpákkal és egy-egy kiemelő világítással/hangulatfénnyel kellemes atmoszférát teremthetünk a helyiségben.

 

  1. Háló és fürdő egyben?

Ez a tétel nem mindenkinél megoldható, de ha most tervezzük otthonunkat, és van rá lehetőségünk, mi lenne, ha összevonnánk a fürdő- és a hálószobát? Ez persze csak abban az esetben működhet, ha egyedül vagy párunkkal élünk, illetve családi ház/lakás esetén van még egy nagyobb fürdőszobánk, amelyet tudnak használni a gyerekek is – de ha megtehetjük, gondolkozzunk el rajta.

Ez a megoldás egyrészt gyorsítja a reggeli készülődést, másrészt pedig igazán romantikus hangulatot teremthetünk vele.

  1. Fókuszban a fenntarthatóság

Végezetül pedig beszéljünk az egyik legfontosabb témáról: a fenntarthatóságról. Manapság szerencsére egyre többen foglalkozunk a témával (mind globális, mind egyéni szinten), hiszen a klímaváltozás tükrében ideje egy kicsit elgondolkozni, és a mennyiség helyett a minőségre és az időtálló termékekre fektetni a hangsúlyt, amelyek fenntartható módon, lehetőség szerint többnyire újrahasznosított anyagokból készültek.

Nincs ez másképp ebben a fürdőszobában sem, ahol többnyire a Porcelanosa és az Egger kiváló minőségű burkolatait láthatjuk – mindkét cég előszeretettel használ újrahasznosított anyagokat a környezetbarát módon előállított termékeihez.

Ha odafigyelünk a fentiekre, könnyen időtálló és stílusos hálószobát alakíthatunk ki, ahol nyugodtan pihenhetünk.

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...