Élet az EGLO connect okoslámpával

Imádni fogja az EGLO connect-et: csak képzelje el, hogy egy letöltött telefonos alkalmazással, vagy egy távirányítóval uralja a fényt. Bármelyik szobában levő, akármelyik lámpának meg tudja változtatni a színhőmérsékletét, fényerejét, vagy a színét is.

A cikket szerkesztette: EGLO Lux Kft.

A mai rohanó, felgyorsult világunkban a különböző megatrendek hatásaival számolva (pl. globalizáció, urbanizáció) valamint, hogy emellett egyszerre kell helytállnunk otthon és a munkahelyünkön, egyre fontosabbá válik, hogy olyan helyen dolgozzunk és éljünk, ahol jól érezzük magunkat. A relaxáció fontos eszköze pedig a fény. A világítás minősége, erőssége, színe hatással van szervezetünkre, hangulatunkra, viselkedésünkre, figyelmünk intenzitására, valamint számos alternatív gyógyító terápia eszköze is. Manapság számos lehetőség nyílik a lakás, a munkahely stílusához harmonizáló világítás megtervezésére, kialakítására, illetve az ehhez megfelelő lámpák, fényforrások kiválasztására, beszerzésére.

Az EGLO LUX Kft. legfőbb célja a vásárlói igények maximális kielégítése és egy olyan széleskörű lámpa- és fényforrásválaszték kialakítása, ahol mindenki megtalálja az egyéniségének, ízlésének, pénztárcájának megfelelő és a mai trendeket követő lakásbelső kialakításához szükséges termékeket. A cég történelmi múltja 1969-re nyúlik vissza, amikor Ludwig Obwieser Ausztriában megnyitotta az első villamossági szaküzletet EGLO Leuchten néven. 1986-ban megalapították az első leányvállalaltot Németországban és egyre népszerűbbé váltak az EGLO termékek az európai piacon. Mára már 60 leányvállalat dolgozik a konszernen belül és több mint 132 országban vannak jelen, nemcsak Európában, hanem Kínában, Indiában, Amerikában is. Az EGLO LUX Kft. – mint az EGLO egyik leányvállalata- 1992-ben kezdte el a működését Dunakeszin, és röviddel ezután felépült az EGLO gyár Pásztón, ahol mára már 12 ezer darab lámpa gyártása történik naponta. A kereskedelmi központ és az első bemutatóterem Dunakeszin található, de az EGLO 2019-ben Budapesten, majd 2020-ban Budaörsön újabb lámpaszalont nyitott. Ezekben az üzletekben, valamint az országos SHOP in SHOP partnerüzletekben az EGLO termékkínálat túlnyomó része nemcsak megtekinthető, de meg is megvásárolható.

Az EGLO márka sikere abban áll, hogy gyorsan reagál és érzékeny a világ vezető lakberendezés és design trendjeinek a változására, valamint a termékeket, termékcsaládokat a vevői igények és visszajelzések alapján – 90%-os saját fejlesztéssel – tervezi és alakítja ki. Vezető szerepét többek között a magas szintű minőség (5 év jótállás LED panelekre), megbízhatóság és a kiváló kültéri, beltéri és fényforrás termékválaszték garantálja. A Vintage, rusztikus, antik stílusú lámpák éppúgy megtalálhatóak náluk, mint a skandináv, klasszikus stílus és a modern/ minimalista, praktikusságra törekvő stílust képviselő termékek.

Az EGLO piacformáló vállalkozásként mindig törekszik a folyamatos megújulásra, mivel a termékek működtetéséhez a legmodernebb technológiákat használja fel pl. energiahatékony led fényforrás, bluetooth vezérlés, lépcsőzetes fényerő szabályozás (dimmelés), távirányítós funkció, illetve a legújabb Z-generációs lámpacsalád, az okoslámpa applikáció, az „EGLO connect” .

Az EGLO LUX-nál mindenki megtalálja a számára megfelelő terméket, árban, minőségben és stílusban, ezt az üzenetet a cég szlogenje „világos”-an közvetíti is:

my light my style – az én lámpám az én stílusom

Nézzenek be hozzánk!

Kapcsolat
EGLO Lux Kft.

Távolról le- és felkapcsolhatja bármelyiket, de ha szeretné, időzítheti is, így reggel egy beállított időpontban kapcsol fel a beállított fényerővel és színnel, este pedig magától kikapcsol. Az EGLO connect ezt a kényelmet kínálja.Előző cikkünkben leírtuk, hogy mi az EGLO connect, és mit tud.

Most bemutatjuk, hogy mire is jó az EGLO connect.


A színek és a színhőmérséklet

Azt már biztosan tudja, hogy a színek hatnak Önre, és befolyásolhatják a hangulatát is: vannak színek, amelyek nyugtatnak, mások élénkítenek. A színek hatását több tudományterület vizsgálja, melyek megállapították, hogy a zöld szín a béke, a természetesség a nyugalom színe, a piros a szerelemé, a szenvedélyé, önbizalmat ad, a kék a béke, a nyugalom színe, és segíti a munkát, a sárga, és a sárgás színek pedig melegek, energetizálnak, és kreativitásra ösztönöznek.

De nemcsak az „ismert”, megnevezett, hagyományos értelemben nevezett színeknek van hatása a szervezetünkre, hanem a fehér szín, a fehér fény különböző árnyalatainak (a színhőmérsékletnek) is. Pl. magas színhőmérsékletű (> 4000 K) világosabb, „kékesebb” fény segíti a koncentrációt, jobb látásélményt biztosít, mellyel szemben az alacsony színhőmérsékletű (pl. 3000 K) meleg, tompított, sárgásabb fény a meghittség érzetét adja. Ezért ha este kényelembe helyezzük magunkat a fotelban, kanapén, a melegfehér fényt válasszuk. De ha olvasunk, írunk, rajzolunk, munkát végzünk, akkor a hidegebb fényt, hogy élesebben, jobban lássunk, és jobban tudjunk koncentrálni.

Az EGLO connect segítségével Ön bármilyen színt és színhőmérsékletet kiválaszthat, épp olyat, amelyik a hangulatának megfelelő, vagy ami a tevékenységéhez illik. De akár meg is változtathatja a hangulatát a színekkel!


Programozhatóság, gyári effektusok

Az EGLO connect másik előnye a programozhatósága. Könnyedén be lehet állítani, hogy pl. reggel mikor, és milyen sorrendben kapcsoljanak fel a lámpák: így szinte okosotthonná varázsolhatjuk a házat.

Disco funkciója is van: a zene ütemére változtatja a fényét, színét.

Csoportok alkotása


A MESH technológiának köszönhetően a 12 m-en belül elhelyezkedő lámpák egy hálózatot alkotnak és egymással kommunikálnak.

Akár csoportokat is alkothat a lámpákkal, és az egyes csoporton belüli lámpákat egyszerre, és ugyanúgy vezérelheti, programozhatja: beállíthatja például, hogy bizonyos helyiségekben reggel adott időben felkapcsoljanak, így amikor felkel, világos várja Önt.

Tudjon meg mindent az EGLO connect okoslámpáról és nézze meg termékkínálatunkat a weboldalunkon:

MEGNÉZEM A CIKKET

Illetve látogasson ki a Construmára, ahol működés közben is megtekintheti az EGLO connect lámpákat az OTTHONNEKED standján. (G pavilon, 103E és G pavilon, 105H)

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...