Ez nem hiányozhat a jövő legmenőbb otthonából!

Bár ma már egyre elterjedtebbek az intelligensotthon-megoldások, az okosotthon szó hallatán sokan még most is valamiféle nagyon futurisztikus, nagyon nehezen szerelhető, nagyon drága rendszerekre gondolnak, olyan újításokra, amelyek nem relevánsak számukra – amelyek a jövő generációinak szólnak. Azt hiszik, csak új építésű lakások és házak lehetnek okosotthonok; a meglévő otthonukban nincs létjogosultságok ezeknek a technológiáknak.

A cikket szerkesztette: Inels

A körülöttünk zajló technológiai fejlődésnek köszönhetően az épületautomatizálás mára napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő iparága lett. Néhány éve még az okostelefonok jelentették a szenzációs technikai áttörést, manapság viszont az okos házak területén figyelhetjük meg ugyanezt a folyamatot. 

Ez annyit jelent, hogy a következő években szinte ugyanolyan ütemben kezdünk el okos házakat, intelligens vezérlési rendszereket használni, ahogy néhány éve átálltunk az okostelefonok használatára. Okos ház, intelligens rendszer, smart home – de pontosan mit takar az elnevezés? Intelligens épületről akkor beszélhetünk, ha az épület a benne található különböző technológiákat és berendezéseket – mint például az épületgépészeti és villamos berendezések, a biztonsági rendszer stb. – egyetlen rendszerbe foglalva szabályozza és felügyeli. Olyan komplex rendszerről van szó tehát, amely optimalizálja az energiafogyasztást, felügyeli az épületben élők és értékeik biztonságát, ezenkívül a kényelem korábban ismeretlen dimenzióját nyitja meg számukra.

Egyik legnagyobb előnye, hogy képes előre beállított módon, a mindenkori körülményeket is figyelembe véve, automatikusan és optimálisan működtetni az épületben lezajló folyamatokat – például ha kinyitjuk az ablakot, addig amíg az nyitva van, automatikusan lekapcsolja a helyiségben a klímaberendezést, vagy az életritmusunkhoz igazodva, ébredés előtt bekapcsolja a padlófűtést a fürdőszobában.

Természetesen ezeket az automatizált folyamatokat az épületben élők bármikor módosíthatják, hiszen a különböző vezérlőkön keresztül – fali nyomógomb, okostelefon vagy táblagép – egyszerűen felülbírálható a rendszer működése. Az iNELS épületautomatizálási rendszert úgy terveztük, hogy ideális megoldást nyújtson új építésű vagy már kész épületek esetében egyaránt. 

Működése minden esetben a megrendelő egyedi igényeihez igazítható, így a felhasználó mindig testre szabott megoldást kap. Éppen ezért a rendszer képes alkalmazkodni egy kis lakás, egy családi ház, egy irodaház, de akár egy nagyobb társasház vagy éppen egy szállodakomplexum szükségleteihez is. Moduláris felépítésének köszönhetően később is bármikor újabb elemekkel bővíthető, így rugalmasan igazítható a változó felhasználói igényekhez.

Inels

Ez szerencsére nem így van: nem kell új lakásba, házba költöznünk, a jelenlegit is könnyen okosotthonná alakíthatjuk, vésés és felfordulás nélkül, már akár egy jobb számítógép árából. Nem kell mindent egyszerre beszereznünk – bármikor bővíthetjük a rendszert, így tökéletesen megtervezhetjük a költségeinket. Akkor sincs gond, ha a későbbiekben költözni szeretnénk: a rendszert magunkkal vihetjük, és új otthonunkban is egyszerűen telepíthetjük. 

Ráadásul most az otthonfelújítási támogatásnak köszönhetően – amennyiben megfelelünk a feltételeknek – a felújítás során felmerülő költségek összegének akár 50 százalékát is visszaigényelhetjük.

Az ELKO EP kínálatában biztosan megtaláljuk a számunkra ideális intelligens otthoni megoldásokat

Intelligens világítás, árnyékolás, takarékos energiahasználat, ideális hőmérséklet – és tökéletes biztonság. A rendszerek segítségével nemcsak extra kényelmet vihetünk otthonunkba, de hosszútávon rengeteg pénzt is spórolhatunk.

Nem véletlen, hogy ezek a megoldások egyre népszerűbbé váltak az utóbbi időkben, magán és céges felhasználásra egyaránt. Nemrég például az ELKO EP tervezte és valósította meg RAVAK új épületének iNELS vezetékes épületautomatizálási rendszerét is.

És akkor a stílusról még nem is beszéltünk: a kínálatban találunk klasszikus stílusú és a legújabb trendeknek megfelelő darabokat is, és ezeket akár személyre is szabhatjuk, hogy tényleg illeszkedjenek otthonunkhoz, így garantált a harmonikus enteriőr.

Ilyen például a nagysikerű Logus90 kapcsoló család, rengeteg különleges variációval. Azonban nem kell félnünk a bőség zavarától – az online konfigurátor segít a választásban.

A konfigurátor segítségével részletesen megtervezhetjük fali szerelvényeinket, akár az egész házra, lakásra is. Eldönthetjük, hány kapcsolóból álló keretet szeretnénk, választhatunk álló és fekvő tájolás közül – ha pedig továbblépünk, szemünk elé tárul a fantasztikus dizájnkínálat. 

Találunk fémből, fából, műanyagból, üvegből és gránitból készült kereteket is, gyönyörű színekben. Bátran kísérletezhetünk, a konfigurátor segítségével rögtön látjatjuk, hogyan mutat majd a kapcsoló a valóságban, így biztosan rálelünk kedvencünkre.

Ha megtaláltuk a tökéletes keretet, ideje eldöntenünk, mi kerüljön bele. Ugyanis a Logus90 kereteit nemcsak a hagyományos, vagy a vezeték nélküli kapcsolókhoz, dugaljakhoz használhatjuk, de a különböző aljzatokhoz (televízió dugaljakhoz, telefon- vagy adatcsatlakozókhoz, mozgásérzékelőkhöz) is, önmagában és sorolókeretben egyaránt. A kínálatban találunk audiolejátszó-egységeket, exkluzív beépített termosztátokat és kapcsoló méretű érintőképernyős vezérlő egységet is.

Ezután csupán ki kell választanunk az ízlésünknek megfelelő fedlapot, és már láthatjuk is, egészen pontosan mennyibe kerül az egyedi konfiguráció – amit aztán pár kattintással rögtön meg is rendelhetünk.

Csak kattintsunk IDE, hogy megtegyük az első lépést egy még kényelmesebb, stílusosabb és energiatakarékosabb otthon felé!

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2020. december 14.

Trilak

Küldetésünk Elsőként reagálunk a fogyasztói igényekre felhasználóbarát termékekkel, előremutató, minőségi megoldásokkal.Jövőkép Kiváló csapatmunkával, több mint 100 éves...

2020. november 16.

Jessica Alba csodálatos kaliforniai otthona maga a mennyország!

Jessica Alba a világ egyik legsikeresebb színésznője és üzletasszonya. Számos kasszasikerben szerepelt, és környezettudatos márkája a Honest Co. a legmenőbb környezettudatos márkák...

2020. május 21.

Dyson – Premiumshop24.hu

A Premiumshop24.hu webáruházat üzemeltető Kávé & Hűtő Profi Kft., mint a Liebherr márka forgalmazója, és a Cremesso, a Dyson, valamint a Jura világmárkák kizárólagos hazai...