Hogyan lesz pár óra alatt okosotthonod?

Bár az okosotthonok már évek óta léteznek, sokak számára még mindig valamiféle homályos elképzelésről van szó. Talán már egy-két hollywoodi filmben vagy Netflix-sorozatban láttak hasonló megoldásokat, de a legtöbben közelről még nem találkoztak intelligens otthoni megoldásokkal – és azt hiszik, csak a legújabb lakásokban érdemes alkalmazni ezeket, a meglévő otthonukba már nem integrálhatóak ezek a fejlesztések… vagy ha igen, csak nagyon nehezen, rengeteg szereléssel.

Pedig ez nem igaz: akár pár óra alatt is okosotthon válhat jelenlegi otthonunkból. 

Nem kell napokig kerülgetnünk a villanyszerelőt – ha egyáltalán találunk megfelelő szakembert, aki elérhető áron végez minőségi munkát –, és nem kell szétbombáznunk az egész házat. Csupán néhány óra alatt átléphetünk a jövőbe, ha megfelelő rendszert választunk.

Ilyen az iNELS RF Control, amely egy vezeték nélküli intelligensotthon-rendszer. A termékcsalád tagjait villámgyorsan telepíthetjük, és nem szükséges hozzájuk új vezetékezés sem, mivel az iNELS RF Control a már meglévő villamossági rendszer vezetékeit használja. Pár óra elég az egész rendszer beüzemeléséhez, és utána már okostelefonunkról vezérelhetjük otthonunkat.

De ez mit is jelent pontosan – és miért jó ez nekünk?

Biztos előfordult már velünk, hogy égve hagytuk otthon a lámpákat  – vagy épp elfelejtettük lekapcsolni a fűtést. Esetleg már bebújtunk az ágyba, kényelmesen elhelyezkedtünk a takaró alatt, amikor rájöttünk, hogy elfelejtettük lekapcsolni a világítást a nappaliban. Vagy épp elutaztunk hétvégére, és hazaérve a jéghideg lakás fogadott minket: pokrócba bugyolálva vártuk, hogy a fűtés végre felmelegítse a szobát. 

Ha okosotthonunk van, akkor nem kell ilyenekkel foglalkoznunk. Könnyen automatizálhatjuk a fűtést, hűtést, világítást, a garázskaput, az öntözőrendszert – de akár a redőnyeinket is. Például beállíthatjuk, hogy reggeli ébredéskor automatikusan húzódjon fel a redőny, hogy természetes fényre ébredhessünk – a konyhában pedig már kellemes meleg fogad minket, anélkül, hogy egész éjjel járatnunk kellene a fűtést. 

Szeretünk zenére készülődni? Kedvenc dalaink az egész házban velünk lehetnek, és telefonunkról vezérelhetjük a lejátszást, akár helyiségek szerint is.

Mindemellett a világítást is beállíthatjuk: nemcsak fel- és lekapcsolhatjuk a lámpákat, de szabályozhatjuk például a fényerőt is – akár az adott kültéri viszonyoknak megfelelően is.

Ha pedig munkába megyünk, a telefonunkkal lekapcsolhatunk minden elektronikus berendezést, és a fűtést (vagy nyáron a klímát) is elzárhatjuk, és hazafelé menet visszakapcsolhatjuk, így hazaérve nem kell várnunk, hogy kialakuljon az optimális hőmérséklet.

Nyaralás közben sem kell aggódnunk értékeink miatt: ha van otthon kameránk, könnyen csatlakozhatjuk a rendszerhez, és bármikor ellenőrizhetjük telefonunkon.

Ha intelligens otthoni rendszert használunk, rengeteg időt és pénzt megspórolhatunk. A rendszerrel energiafogyasztásunkat (víz, áram, gáz) is nyomon követhejük, már bekötött fogyasztásmérők esetén is – természetesen anélkül, hogy beavatkoznánk a mérőeszköz működésébe. 

Energiatakarékosság és kényelem – erről szól az okosotthon. Ha szeretnénk modernizálni házunkat, lakásunkat, ne késlekedjünk: a jelenleg igénybe vehető lakásfelújítási támogatásokat otthonunk “okosítására” is felhasználhatjuk.

IDE KATTINTVA mindent megtudhatunk az iNELS RF Control rendszeréről – és könnyen megtalálhatjuk a legmegfelelőbb megoldást lakásunk automatizálásához.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. március 24.

A titok álmaid fürdőszobájához

Mitől lesz igazán tökéletes a fürdőszoba? A látványtól? A hangulattól? A felszereltségtől? A funkcionalitástól? Vagy az apró részletekről? A tökéletes fürdő ötvözi a...

2023. március 17.

Egy gyakori hiba, ami biztosan tönkreteszi a fürdőszobát!

Ha otthonfelújításról van szó, a fürdőszoba átalakítása szinte mindig a lista végén szerepel – ha egyáltalán felkerül rá. Persze ez nem meglepő: pénz- és időigényes...

2023. március 10.

Az új generáció jobb, mint valaha – Visszatért a görgős kabin!

Régen minden jobb volt, hallhatjuk néha a mondatot. Ez természetesen nem igaz; sok minden elromlik az idők folyamán, azonban elképesztő mértékű a fejlődés – mégis akadnak dolgok,...