Hogyan lesz pár óra alatt okosotthonod?

Bár az okosotthonok már évek óta léteznek, sokak számára még mindig valamiféle homályos elképzelésről van szó. Talán már egy-két hollywoodi filmben vagy Netflix-sorozatban láttak hasonló megoldásokat, de a legtöbben közelről még nem találkoztak intelligens otthoni megoldásokkal – és azt hiszik, csak a legújabb lakásokban érdemes alkalmazni ezeket, a meglévő otthonukba már nem integrálhatóak ezek a fejlesztések… vagy ha igen, csak nagyon nehezen, rengeteg szereléssel.

Pedig ez nem igaz: akár pár óra alatt is okosotthon válhat jelenlegi otthonunkból. 

Nem kell napokig kerülgetnünk a villanyszerelőt – ha egyáltalán találunk megfelelő szakembert, aki elérhető áron végez minőségi munkát –, és nem kell szétbombáznunk az egész házat. Csupán néhány óra alatt átléphetünk a jövőbe, ha megfelelő rendszert választunk.

Ilyen az iNELS RF Control, amely egy vezeték nélküli intelligensotthon-rendszer. A termékcsalád tagjait villámgyorsan telepíthetjük, és nem szükséges hozzájuk új vezetékezés sem, mivel az iNELS RF Control a már meglévő villamossági rendszer vezetékeit használja. Pár óra elég az egész rendszer beüzemeléséhez, és utána már okostelefonunkról vezérelhetjük otthonunkat.

De ez mit is jelent pontosan – és miért jó ez nekünk?

Biztos előfordult már velünk, hogy égve hagytuk otthon a lámpákat  – vagy épp elfelejtettük lekapcsolni a fűtést. Esetleg már bebújtunk az ágyba, kényelmesen elhelyezkedtünk a takaró alatt, amikor rájöttünk, hogy elfelejtettük lekapcsolni a világítást a nappaliban. Vagy épp elutaztunk hétvégére, és hazaérve a jéghideg lakás fogadott minket: pokrócba bugyolálva vártuk, hogy a fűtés végre felmelegítse a szobát. 

Ha okosotthonunk van, akkor nem kell ilyenekkel foglalkoznunk. Könnyen automatizálhatjuk a fűtést, hűtést, világítást, a garázskaput, az öntözőrendszert – de akár a redőnyeinket is. Például beállíthatjuk, hogy reggeli ébredéskor automatikusan húzódjon fel a redőny, hogy természetes fényre ébredhessünk – a konyhában pedig már kellemes meleg fogad minket, anélkül, hogy egész éjjel járatnunk kellene a fűtést. 

Szeretünk zenére készülődni? Kedvenc dalaink az egész házban velünk lehetnek, és telefonunkról vezérelhetjük a lejátszást, akár helyiségek szerint is.

Mindemellett a világítást is beállíthatjuk: nemcsak fel- és lekapcsolhatjuk a lámpákat, de szabályozhatjuk például a fényerőt is – akár az adott kültéri viszonyoknak megfelelően is.

Ha pedig munkába megyünk, a telefonunkkal lekapcsolhatunk minden elektronikus berendezést, és a fűtést (vagy nyáron a klímát) is elzárhatjuk, és hazafelé menet visszakapcsolhatjuk, így hazaérve nem kell várnunk, hogy kialakuljon az optimális hőmérséklet.

Nyaralás közben sem kell aggódnunk értékeink miatt: ha van otthon kameránk, könnyen csatlakozhatjuk a rendszerhez, és bármikor ellenőrizhetjük telefonunkon.

Ha intelligens otthoni rendszert használunk, rengeteg időt és pénzt megspórolhatunk. A rendszerrel energiafogyasztásunkat (víz, áram, gáz) is nyomon követhejük, már bekötött fogyasztásmérők esetén is – természetesen anélkül, hogy beavatkoznánk a mérőeszköz működésébe. 

Energiatakarékosság és kényelem – erről szól az okosotthon. Ha szeretnénk modernizálni házunkat, lakásunkat, ne késlekedjünk: a jelenleg igénybe vehető lakásfelújítási támogatásokat otthonunk “okosítására” is felhasználhatjuk.

IDE KATTINTVA mindent megtudhatunk az iNELS RF Control rendszeréről – és könnyen megtalálhatjuk a legmegfelelőbb megoldást lakásunk automatizálásához.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2022. április 26.

Így válassz padlót otthonod helyiségeibe!

Összeszedtük, melyik helyiségbe milyen típusú padló illik a legjobban. Sokan az otthontervezésnél nem fordítanak elég figyelmet a padlóválasztásra: a koncepció csupán annyi, hogy a...

2021. december 09.

Így lehet igazán fenntartható, barátságos otthonod karácsonyra!

Mezítlábas, jókedvű futkorászás a lakásban. Izgatott ajándékbontás a karácsonyfa alatt ülve. Fenntartható, zöld otthon, ahol mindig jól érezzük magunkat: környezetbarát módon...

2020. december 14.

Trilak

Küldetésünk Elsőként reagálunk a fogyasztói igényekre felhasználóbarát termékekkel, előremutató, minőségi megoldásokkal.Jövőkép Kiváló csapatmunkával, több mint 100 éves...