Hogyan lesz pár óra alatt okosotthonod?

Bár az okosotthonok már évek óta léteznek, sokak számára még mindig valamiféle homályos elképzelésről van szó. Talán már egy-két hollywoodi filmben vagy Netflix-sorozatban láttak hasonló megoldásokat, de a legtöbben közelről még nem találkoztak intelligens otthoni megoldásokkal – és azt hiszik, csak a legújabb lakásokban érdemes alkalmazni ezeket, a meglévő otthonukba már nem integrálhatóak ezek a fejlesztések… vagy ha igen, csak nagyon nehezen, rengeteg szereléssel.

Pedig ez nem igaz: akár pár óra alatt is okosotthon válhat jelenlegi otthonunkból. 

Nem kell napokig kerülgetnünk a villanyszerelőt – ha egyáltalán találunk megfelelő szakembert, aki elérhető áron végez minőségi munkát –, és nem kell szétbombáznunk az egész házat. Csupán néhány óra alatt átléphetünk a jövőbe, ha megfelelő rendszert választunk.

Ilyen az iNELS RF Control, amely egy vezeték nélküli intelligensotthon-rendszer. A termékcsalád tagjait villámgyorsan telepíthetjük, és nem szükséges hozzájuk új vezetékezés sem, mivel az iNELS RF Control a már meglévő villamossági rendszer vezetékeit használja. Pár óra elég az egész rendszer beüzemeléséhez, és utána már okostelefonunkról vezérelhetjük otthonunkat.

De ez mit is jelent pontosan – és miért jó ez nekünk?

Biztos előfordult már velünk, hogy égve hagytuk otthon a lámpákat  – vagy épp elfelejtettük lekapcsolni a fűtést. Esetleg már bebújtunk az ágyba, kényelmesen elhelyezkedtünk a takaró alatt, amikor rájöttünk, hogy elfelejtettük lekapcsolni a világítást a nappaliban. Vagy épp elutaztunk hétvégére, és hazaérve a jéghideg lakás fogadott minket: pokrócba bugyolálva vártuk, hogy a fűtés végre felmelegítse a szobát. 

Ha okosotthonunk van, akkor nem kell ilyenekkel foglalkoznunk. Könnyen automatizálhatjuk a fűtést, hűtést, világítást, a garázskaput, az öntözőrendszert – de akár a redőnyeinket is. Például beállíthatjuk, hogy reggeli ébredéskor automatikusan húzódjon fel a redőny, hogy természetes fényre ébredhessünk – a konyhában pedig már kellemes meleg fogad minket, anélkül, hogy egész éjjel járatnunk kellene a fűtést. 

Szeretünk zenére készülődni? Kedvenc dalaink az egész házban velünk lehetnek, és telefonunkról vezérelhetjük a lejátszást, akár helyiségek szerint is.

Mindemellett a világítást is beállíthatjuk: nemcsak fel- és lekapcsolhatjuk a lámpákat, de szabályozhatjuk például a fényerőt is – akár az adott kültéri viszonyoknak megfelelően is.

Ha pedig munkába megyünk, a telefonunkkal lekapcsolhatunk minden elektronikus berendezést, és a fűtést (vagy nyáron a klímát) is elzárhatjuk, és hazafelé menet visszakapcsolhatjuk, így hazaérve nem kell várnunk, hogy kialakuljon az optimális hőmérséklet.

Nyaralás közben sem kell aggódnunk értékeink miatt: ha van otthon kameránk, könnyen csatlakozhatjuk a rendszerhez, és bármikor ellenőrizhetjük telefonunkon.

Ha intelligens otthoni rendszert használunk, rengeteg időt és pénzt megspórolhatunk. A rendszerrel energiafogyasztásunkat (víz, áram, gáz) is nyomon követhejük, már bekötött fogyasztásmérők esetén is – természetesen anélkül, hogy beavatkoznánk a mérőeszköz működésébe. 

Energiatakarékosság és kényelem – erről szól az okosotthon. Ha szeretnénk modernizálni házunkat, lakásunkat, ne késlekedjünk: a jelenleg igénybe vehető lakásfelújítási támogatásokat otthonunk “okosítására” is felhasználhatjuk.

IDE KATTINTVA mindent megtudhatunk az iNELS RF Control rendszeréről – és könnyen megtalálhatjuk a legmegfelelőbb megoldást lakásunk automatizálásához.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...