Itt a jövő! – Egy megoldás, amitől sokkal okosabb lesz otthonod

Egyre népszerűbbek az okosotthonok, azonban sokan még mindig nem igazán tudják hova tenni őket. Mitől lesz okos egy otthon – és miért érdemes kipróbálnunk az intelligens otthoni rendszereket?

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Hörmann Hungária Kft.

Az okosotthonok lényege a kényelem, az energiatakarékosság és a biztonság. Ha megfelelő intelligens rendszert választunk, nem kell többet aggódnunk a nyitva hagyott bejárati ajtó, kert- vagy garázskapu miatt; nem kell azon gondolkoznunk, bekapcsoltuk-e a riasztót; nem kell fagyoskodnunk, amíg beáll a fűtés a téli időszakban, és nem kell egész nap járatnunk, ha nem vagyunk otthon, hogy megfelelő hőmérséklet legyen. Nem lesz magasabb az áramfogyasztás a véletlenül égve maradt lámpák és bekapcsolva maradt légkondicionáló berendezés miatt.

Azonban nem mindegy milyen intelligens otthoni rendszer mellett tesszük le voksunkat. Érdemes egy olyat választani, amelyiket könnyen irányíthatunk akár telefonunkról is, és rugalmasan bővíthetjük.

Az ideális okosotthonrendszer az összes eszközt ideálisan hálózatba kapcsolja egymással, melyeket aztán egyszerűen és kényelmesen, egyetlen rendszerrel vezérelhetjük. Sajnos a valóságban ez nem mindig így működik: a Smart Home termékek különböző rádiós protokollokkal rendelkeznek és mindegyik saját működtető alkalmazást, appot használ.  

Ezért szükséges egy moduláris, rugalmasan bővíthető központ, mely független a használt technológiától és az összes eszközzel kommunikálni képes. 

Ilyen a Hörmann homee Brain Smart Home központ.

Ezzel a központtal kényelmesen és rugalmasan vezérelhetjük a Hörmann ajtóinkat, kapujainkat, a házbejárati ajtók zárjait, a rádiós vevőegységgel ellátott elektronikus eszközöket, és más Smart Home technológiák eszközeit – például riasztórendszereket, árnyékoló berendezéseket és fűtőtesttermosztátokat.

A rendszer központi egysége a Hörmann homee Brain Cube: egy stílusos, kézreálló kocka fehér színben, amely WLAN-kapcsolattal rendelkezik, és otthonunkon belül bárhol elhelyezhetjük. Erre a fehér báziskockára ráhelyezhetünk más színű kockákat is, igényeinktől és az egyedi Smart Home kiviteltől függően. 

A Hörmann homee Brain Cube az összes vezérléshez használatos rádiós protokollt tartalmazza – ugyanakkor a már meglévő Hörmann kapunkat, ajtóinkat és rádiós vevőegységeinket is működtethetjük vele.

Akár hangvezérléssel is:

a Smart Home központ kompatibilis az Alexa, Google Home és Siri hangsegéddel is.

A Hörmann homee telepítése pillanatok alatt megvan: a báziskockát az áramhálózatra csatlakoztatjuk, a Hörmann homee appot feltelepítjük a táblagépre vagy az okostelefonra, beállítjuk az eszközt – és készen is vagyunk. 

Elutaztunk nyaralni vagy csak szimplán nem vagyunk otthon? Bármikor lekérdezhetjük a telefonos applikációval, hogy a kapu nyitva vagy zárva van-e – és ezt a világban bárhonnan megtehetjük. 

A korábban science fiction alkotásokból ismerős okosotthonok mára valósággá váltak – mindenképp érdemes kipróbálnunk az intelligens rendszerek nyújtotta kényelmet.

Kattintson ide, hogy még többet megtudjon a Hörmann homee Brain Cube központról!

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...