Így lesz olyan otthonod, ami kiszolgál téged!

Sokan azt hiszik, már lekéstek arról, hogy okosotthonuk legyen. Pedig akár régebb óta meglévő otthonunkat is könnyen okosíthatjuk – akár lépésről lépésre is. Vagyis akkor sincs gond, ha már megvan a rendszerünk, és bővíteni szeretnénk.

Hiába népszerűek már évek óta, az okosotthon-megoldások sokak számára még mindig az elérhetetlen jövőt jelentik; a legtöbben nem is gondolnák, hogy egy-egy apró fejlesztéssel hihetetlen változásokat tudnak előidézni a lakásban, amelyek segítségével sokkal kényelmesebbé tehetik, és személyre szabhatják életterüket.

De mire is jó az okosotthon? Miért éri meg még most kipróbálnunk egy-két fejlesztést?

Az intelligens otthonmegoldások kényelmesebbé teszik az életünket, és időt spórolnak számunkra. Könnyen irányíthatjuk okostelefonunkról a fényeket, a redőnyöket, nyithatjuk-zárhatjuk az ajtókat, egy gombnyomással elindíthatjuk kedvenc zenénket, de a kávéfőzőt is bekapcsolhatjuk, hogy lefőzze a kávénkat – mindezt rögtön ébredés után, az ágyunkból. Vagy akár előre is beállíthatjuk, hogy forró, gőzölgő kávéval várjon minket. 

Másrészt pedig az okosrendszerek a biztonságunkról is gondoskodnak. Biztosan előfordult már velünk, hogy aggódtunk, égve maradt a tűzhely vagy bekapcsolva hagytuk a hajvasalót… Esetleg attól félünk, nem zártuk be rendesen az ajtót, vagy nyitva maradt a garázs? 

Ezeket könnyen ellenőrizhetjük akár távolról is – és egy-két érintéssel bezárhatjuk az ajtókat vagy épp áramtalaníthatjuk a lakást. Ha pedig felszerelünk néhány kamerát, még nyaralás közben is ránézhetünk otthonunkra, ha nálunk van okostelefonunk.

Harmadrészt pedig akár jelentősebb költségeket ismegspórolhatunk az energia-felhasználás optimalizálásával. Ha okosotthonunk van, programozhatjuk a fűtést-hűtést, a lámpákat, az áramhasználatot – így még véletlenül sem fogyasztunk több energiát, mint kellene. 

Könnyen kiépíthető

Attól tartunk, az okosotthon-rendszer kialakítása rengeteg fúrással, véséssel és bontással jár? Erről szó sincs: ezeket a kiegészítőket könnyen és gyorsan installálják a szakemberek, és ezután már rögtön használhatjuk is őket.

Bármikor bővíthetjük – vagyis nem kell egyszerre mindent beszereznünk

Ha már kiépítettük a rendszert, de még többre vágyunk, könnyen megoldhatjuk a bővítést. Lehet, hogy a korábbi elemek még vezetékes kapcsolattal működnek, de ez nem jelenti azt, hogy nem kompatibilisek az új, vezeték nélküli elemekkel. A vezetékes és vezeték nélküli részek tökéletes rendszert alkotnak, és zökkenőmentesen kommunikálnak egymással.

Akár meglévő otthonunkban szeretnénk kialakítani egy okosotthon-rendszert, akár új házat tervezünk, akár jelenlegi rendszerünket bővítenénk, az ELKO EP kínálatában mindent megtalálunk, amire szükségünk lehet – csak KATTINTSUNK IDE.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2022. április 26.

Így válassz padlót otthonod helyiségeibe!

Összeszedtük, melyik helyiségbe milyen típusú padló illik a legjobban. Sokan az otthontervezésnél nem fordítanak elég figyelmet a padlóválasztásra: a koncepció csupán annyi, hogy a...

2021. december 09.

Így lehet igazán fenntartható, barátságos otthonod karácsonyra!

Mezítlábas, jókedvű futkorászás a lakásban. Izgatott ajándékbontás a karácsonyfa alatt ülve. Fenntartható, zöld otthon, ahol mindig jól érezzük magunkat: környezetbarát módon...

2020. december 14.

Trilak

Küldetésünk Elsőként reagálunk a fogyasztói igényekre felhasználóbarát termékekkel, előremutató, minőségi megoldásokkal.Jövőkép Kiváló csapatmunkával, több mint 100 éves...