Egy titok, amely megváltoztatja otthoni életedet!

Egy otthon – legyen szó kis lakásról vagy hatalmas hodályról, szupermodern minimál vagy vintage látványvilágról – egyik legfontosabb ismerve a kényelem. Az otthon az a hely, ahol tényleg kikapcsolhatunk – ahol menedékre lelünk a világ elől, nyugodtan hátradőlhetünk és lazíthatunk.

Az idei évben az otthon sokunknak egyszerre vált irodává, étteremmé és iskolává – így mára elengedhetetlen, hogy felkészítsük otthonunkat arra, hogy megfelelően elláthassa ezeket a funkciókat is.

Kényelem és funkcionalitás – mindkettő fontos az ideális otthonhoz. 

Ebben nagyon sokat segítenek az intelligens otthoni megoldások – vagy, hogy az elterjedt kifejezéssel éljünk: okosotthonok. 

Ha építkezni, felújítani készülünk, vagy csak szimplán kényelmesebb otthonra vágyunk, érdemes elgondolkodnunk egy vezeték nélküli épületautomatizálási rendszer beszerzésén. 

Biztos láttuk már filmekben, sorozatokban, ahogy a főszereplő felkel, csak annyit mond, “Fényt”, és felhúzódnak a redőnyök/felkapcsolódnak a lámpák.

Ez ma már könnyen valósággá válhat, ha okosotthont választunk – és egy intelligens otthoni rendszer ennél még sokkal több mindenre képes. 

Például a fűtés kezelésére: mit szólnánk, ha minden reggel felkelés után  a fürdőszobába lépve már pont az ideális hőmérséklet várna minket – anélkül, hogy egész nap duruzsolnának a radiátorok és gyarapodna a fűtésszámla?

Ha okosotthonunk van, sokkal gazdaságosabbá és hatékonyabbá tehetjük a fűtést. Akár helyiségenként is irányíthatjuk, különféle programokat állíthatunk be – és az applikációval akár távolról is vezérelhetjük a fűtésrendszert. Ez például nagyon jól jön, ha elmegyünk otthonról, és azt szeretnénk, hogy hazatéréskor kellemes meleg fogadjon minket.

Erre tökéletes megoldás a vezeték nélküli, iNELS RF Control épületautomatizálási rendszer, amit bontás, vésés, vezetékezés nélkül könnyen és gyorsan beépíthetünk, így nem kell szétbombáznunk otthonunkat ahhoz, hogy kiélvezhessük a rendszer előnyeit. 

Többféleképpen is szabályozhatjuk vele a fűtést. A már említett applikáció – amelyben akár naponta 5 fűtési programot is beállíthatunk – mellett:

  • rádiós termosztáttal, amely kapcsolja a kazánt
  • a radiátorokra felhelyezett vezeték nélküli termoszelepekkel, amelyek mérik, illetve beállított programnak megfelelően szabályozzák a helyiség hőmérsékletét – zárják/nyitják a szelepet egy kis, ceruzaelemmel működő motorral. 
  • az osztó-gyűjtőn elhelyezett elektromos termoszelepekkel, így a fűtés vezérlését fűtési körönként, vagy tetszőleges logika szerint, zónánként (ahol egy zóna két vagy több fűtési körből állhat) állíthatjuk be. 
  • a fűtésvezérlés történhet napi, heti, havi program alapján közvetlenül a termosztátról (nem applikációról), és okoseszközökről is, az eszközön beállított fűtési program alapján. 

A fűtés mellett a vezeték nélküli, iNELS RF Control épületautomatizálási rendszerrela világítást is le- vagy felkapcsolhatjuk, szabályozhatjuk a fényerőt és a redőnyöket/árnyékolókat is – a fűtésrendszerrel összehangolva.

És mivel a rendszer kompatibilis a Google Home-mal és az Amazon Echóval, így reggel felkelve mi is egy sci-fi főszereplőjének érezhetjük magunkat, ahogy a különféle funkciókat hangutasítással vezéreljük.

IDE KATTINTVA még többet megtudhatunk az intelligens otthonokról – és saját otthonunkat is könnyen okosabbá és kényelmesebbé tehetjük.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...