Egy titok, amely megváltoztatja otthoni életedet!

Egy otthon – legyen szó kis lakásról vagy hatalmas hodályról, szupermodern minimál vagy vintage látványvilágról – egyik legfontosabb ismerve a kényelem. Az otthon az a hely, ahol tényleg kikapcsolhatunk – ahol menedékre lelünk a világ elől, nyugodtan hátradőlhetünk és lazíthatunk.

Az idei évben az otthon sokunknak egyszerre vált irodává, étteremmé és iskolává – így mára elengedhetetlen, hogy felkészítsük otthonunkat arra, hogy megfelelően elláthassa ezeket a funkciókat is.

Kényelem és funkcionalitás – mindkettő fontos az ideális otthonhoz. 

Ebben nagyon sokat segítenek az intelligens otthoni megoldások – vagy, hogy az elterjedt kifejezéssel éljünk: okosotthonok. 

Ha építkezni, felújítani készülünk, vagy csak szimplán kényelmesebb otthonra vágyunk, érdemes elgondolkodnunk egy vezeték nélküli épületautomatizálási rendszer beszerzésén. 

Biztos láttuk már filmekben, sorozatokban, ahogy a főszereplő felkel, csak annyit mond, “Fényt”, és felhúzódnak a redőnyök/felkapcsolódnak a lámpák.

Ez ma már könnyen valósággá válhat, ha okosotthont választunk – és egy intelligens otthoni rendszer ennél még sokkal több mindenre képes. 

Például a fűtés kezelésére: mit szólnánk, ha minden reggel felkelés után  a fürdőszobába lépve már pont az ideális hőmérséklet várna minket – anélkül, hogy egész nap duruzsolnának a radiátorok és gyarapodna a fűtésszámla?

Ha okosotthonunk van, sokkal gazdaságosabbá és hatékonyabbá tehetjük a fűtést. Akár helyiségenként is irányíthatjuk, különféle programokat állíthatunk be – és az applikációval akár távolról is vezérelhetjük a fűtésrendszert. Ez például nagyon jól jön, ha elmegyünk otthonról, és azt szeretnénk, hogy hazatéréskor kellemes meleg fogadjon minket.

Erre tökéletes megoldás a vezeték nélküli, iNELS RF Control épületautomatizálási rendszer, amit bontás, vésés, vezetékezés nélkül könnyen és gyorsan beépíthetünk, így nem kell szétbombáznunk otthonunkat ahhoz, hogy kiélvezhessük a rendszer előnyeit. 

Többféleképpen is szabályozhatjuk vele a fűtést. A már említett applikáció – amelyben akár naponta 5 fűtési programot is beállíthatunk – mellett:

  • rádiós termosztáttal, amely kapcsolja a kazánt
  • a radiátorokra felhelyezett vezeték nélküli termoszelepekkel, amelyek mérik, illetve beállított programnak megfelelően szabályozzák a helyiség hőmérsékletét – zárják/nyitják a szelepet egy kis, ceruzaelemmel működő motorral. 
  • az osztó-gyűjtőn elhelyezett elektromos termoszelepekkel, így a fűtés vezérlését fűtési körönként, vagy tetszőleges logika szerint, zónánként (ahol egy zóna két vagy több fűtési körből állhat) állíthatjuk be. 
  • a fűtésvezérlés történhet napi, heti, havi program alapján közvetlenül a termosztátról (nem applikációról), és okoseszközökről is, az eszközön beállított fűtési program alapján. 

A fűtés mellett a vezeték nélküli, iNELS RF Control épületautomatizálási rendszerrela világítást is le- vagy felkapcsolhatjuk, szabályozhatjuk a fényerőt és a redőnyöket/árnyékolókat is – a fűtésrendszerrel összehangolva.

És mivel a rendszer kompatibilis a Google Home-mal és az Amazon Echóval, így reggel felkelve mi is egy sci-fi főszereplőjének érezhetjük magunkat, ahogy a különféle funkciókat hangutasítással vezéreljük.

IDE KATTINTVA még többet megtudhatunk az intelligens otthonokról – és saját otthonunkat is könnyen okosabbá és kényelmesebbé tehetjük.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2022. április 26.

Így válassz padlót otthonod helyiségeibe!

Összeszedtük, melyik helyiségbe milyen típusú padló illik a legjobban. Sokan az otthontervezésnél nem fordítanak elég figyelmet a padlóválasztásra: a koncepció csupán annyi, hogy a...

2021. december 09.

Így lehet igazán fenntartható, barátságos otthonod karácsonyra!

Mezítlábas, jókedvű futkorászás a lakásban. Izgatott ajándékbontás a karácsonyfa alatt ülve. Fenntartható, zöld otthon, ahol mindig jól érezzük magunkat: környezetbarát módon...

2020. december 14.

Trilak

Küldetésünk Elsőként reagálunk a fogyasztói igényekre felhasználóbarát termékekkel, előremutató, minőségi megoldásokkal.Jövőkép Kiváló csapatmunkával, több mint 100 éves...